Pierwsze Stopiątki już otwarte
Do tej pory powstały dwa lokale własne i dwa franczyzowe sieci. W najbliższym czasie planowane są kolejne otwarcia – przygotowywana jest nowa lokalizacja na Śląsku, remont przechodzi lokal w świętokrzyskim Staszowie. Właściciele Stopiątki chcą oprzeć rozwój sieci na franczyzie.
- Mamy świadomość, że obecnie powstaje bardzo dużo gastronomicznych sieci franczyzowych – przyznaje Marcin Ciesielski, twórca i właściciel sieci. - Dlatego od pierwszych partnerów, którzy w tym roku przystąpią do sieci, nie pobieramy opłaty wstępnej.
Z założenia pizzerie spod znaku Stopiątki mają pojawiać się raczej w mniejszych miejscowościach, niż dużych miastach. Właściciele chcą trafiać na rynki, na których sektor gastronomiczny nie jest zbyt nasycony.
- W gastronomii jest duże pole do popisu – mówi Marcin Ciesielski. - Nowe lokale otwierane w mniejszych miejscowościach mają tę zaletę, że budzą ciekawość lokalnej społeczności. Zwłaszcza, jeśli to jest pizzeria oferująca menu na każdą kieszeń. Dzięki temu nasze lokale często odwiedza młodzież.
Zdaniem Marcina Ciesielskiego wraz z końcem zimy nadchodzi najlepszy moment na otwieranie lokali gastronomicznych. Wtedy warto sfinalizować sprawy związane z remontowaniem placówki i rekrutacją pracowników. Nadejście wiosennych miesięcy przekłada się na wzmożony ruch w punktach gastronomicznych, bo ludzie chętniej jedzą poza domem.
(gum)
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
Coraz więcej franczyzobiorców Stopiątki po dwóch latach współpracy otwiera kolejną pizzerię. Ile trzeba mieć pieniędzy na inwestycję w lokal marki?
Tommy Żelazny, franczyzobiorca Stopiątki pokazuje, że czasem aby odnaleźć swoje miejsce, trzeba wrócić do korzeni.
Marcowy numer miesięcznika "Własny Biznes FRANCHISING" już w sprzedaży! Dowiedz się, w którą franczyzę zainwestować, jak zarabiać w internecie oraz jakie biznesy chętnie otwierają kobiety. Bilet na Targi Franczyza gratis!
Na pewno taki, w którym franczyzobiorcy mogą liczyć na solidne wsparcie franczyzodawcy. Przedstawiamy kilkadziesiąt konceptów franczyzowych, w których inwestycję warto rozważyć w 2023 roku.
Wybór konceptów franczyzowych w segmencie pizzerii jest bardzo duży. I wciąż kolejne marki decydują się dzielić z innymi swoją licencją na biznes.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Kredigo otwiera więcej biur niż planował. Partnerzy, żeby zarobić, muszą nauczyć się dobrze weryfikować klientów.
Fabryka Pizzy zamieniła się we włoską restaurację, która serwuje różnorodne dania. Czy ten ruch się opłacał?
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Paweł Marynowski z ZapieCKanek startuje z franczyzą. Czym zapiekanki jego marki wyróżniają się od konkurencji?
Wiele osób wciąż myli franczyzę z franszyzą, która jest pojęciem z rynku ubezpieczeń. Niepoprawna jest również franczyzna czy też franszczyzna.
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
https://youtu.be/kojfdVGqIY4?si=N1J9rlZC1jf4U-2y
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...