Produkty Yogen Früz tworzone są na bazie jogurtów bez zawartości glutenu oraz o niskiej bądź zerowej zawartości tłuszczu.
Czwartek
03.11.2011
Po otwarciu pierwszego punktu Yogen Früz w Galerii Mokotów tym razem mrożone jogurty zawitały do Wola Parku.
 

Punkt Yogen Früz w warszawskiej galerii handlowej Wola Park znajduje się na poziomie pierwszym w strefie food court, a jego powierzchnia to 18 m2. Najlepszą lokalizacją dla sprzedaży mrożonych jogurtów jest właśnie centrum handlowe.
- Dopóki nie zmienią się zwyczaje kulinarne Polaków, nie zniknie przekonanie, że lody i mrożone desery to potrawa na lato, dopóty punkty Yogen Früz i podobnych sieci będą lepiej radzić sobie w galeriach handlowych, niż przy ulicach - mówi Maciej Golnowski, były współpracownik poprzedniego masterfranczyzobiorcy Yogen Früz.

Tegoroczna ofensywa Yogen Fruz to już drugi come back firmy na polski rynek. Masterfranczyzobiorca na nasz kraj, spółka Healthy Lifestyles Master Franchiser Polska, zapowiada kilkadziesiąt otwarć do końca 2012 roku. Posiada ponad 1200 punktów sprzedaży w 25 krajach na całym świecie. Pierwszy lokal  Yogen Früz otwarty został w 1986 roku w Kanadzie.

W pierwszej fazie rozwoju sieci organizator systemu Yogen Früz planuje otwarcie punktów sprzedaży w największych miastach Polski. Docelowo ma istnieć 50 punktów sprzedaży zlokalizowanych na terenie całego kraju, które będą działały w jednym z trzech formatów: wyspa, lokal w strefie food-court bez własnej strefy konsumpcyjnej oraz lokal o charakterze kawiarni z własną strefą konsumpcyjną.

Przykładowy nakład inwestycyjny dla lokalu o powierzchni 18-25 m2 waha się od 150 do 250 tys. zł. Każdy z Franczyzobiorców niezależnie od formatu, w jakim będzie prowadził działalność zobowiązany jest do płacenia miesięcznej opłaty bieżącej w wysokości 6 proc. obrotu netto miesięcznie oraz opłaty marketingowej w wysokości 3 proc. obrotu netto miesięcznie. Opłata przeznaczona w pierwszej kolejności będzie na cele marketingu lokalnego, a następnie na marketing o zasięgu krajowym, ale dopiero przy większej liczbie punktów Yogen Früz.

(dw)


Daniel Wilk
dziennikarz

ZOBACZ W KATALOGU

Am Am Kebab
Amori Pomodori
Atelier Herosima
Autorskie Lody Piccolo
Bafra Kebab
Berlin Döner Kebap
Beza Krówka Lody rzemieślnicze
Biesiadowo
Bike Café
Browar Korona
BuBu Bubble Tea
Cafe Słodziak
Candy Pop
Carat Kebab
Chinkalnia
Cochise Burger
Coffeeloffee
Cofix
Crazy Bubble
Cudo Vegan Sushi
Cukiernia Sowa
Cukrem i Solą
Da Grasso
DG Restauracje
Dobra Pączkarnia
Domino’s Pizza
Donuterie
Doskoi
Easy Beer
Easy Wine
Express Pizza American Style
FABBRICA Italian Comfort Food
Falla
Felix Chicken
Fit Cake
Good Chicken
Gorąco Polecam. Smaki z Piekarni
Grande Pizza
Gruby Benek
Hotdogzna
Ice'n'go
Japanos
Kashka
Kiss Kim Chi
Koku Sushi
Krowa Mać Burgers
Kurcze Pieczone
Langos
Lodolandia & Kołacz
Lody Bonano
Lody Lida
Lviv Croissants
Makarun
Maxipizza
McDonald’s
Meron
Ministerstwo Śledzia i Wódki
Mniami Ice Cream
Mr. Kebab
New York Hot Dog
New York Pizza Department
Niewinni Czarodzieje Trzyzero
Pączki Mamy
Pączkownia Smak Sprzed Lat
Pijalnia Wódki i Piwa
Pijalnie Czekolady E.Wedel
Pizza Factory
Pizza Hut
Pizzeria Stopiątka
Prosiak Polski Kebab & Fast Food
Ramen Shop by Sushi Kushi
Salsiccia Pizzeria Napoletana
Sayuri Sushi
SiGelato
So Coffee
Stava
Steiku Haoss
Subtilité Wine & Bar
Subway
Sulaiman Kebab
Sushi Bistro
Sushi Burrito
Sushi Kushi
Szaszłykowo
Taco Bar
Tawerna Pepe Verde
The White Bear Coffee
Tibesti 2Go
Totti Pizza Rzymska
U Lodziarzy Wytwórnia Lodów Polskich
United Chicken
Wendy’s
Western Chicken
Western Tortilla
Yum Yum Kebab
ZapieCKanki
Zapiekankarnia – Zapiekanki, Bajgle, Pizza, Pasta
ŻarWok
Zdrowa Krowa