Kawiarniany gigant celuje w Polskę
Aroma Espresso Bar to międzynarodowa sieć kawiarni założona w 1994 w Izraelu. Posiada 140 lokali na świecie, m.in. w Stanach Zjednoczonych, Kanadzie, Niemczech, w Kazachstanie i na Ukrainie.
Od 10 stycznia działa również w Warszawie, gdzie otworzyła swój pierwszy lokal w Polsce. Kawiarnia znajduje się na ulicy Kruczej, w centrum stolicy. Kolejne dwa punkty mają zostać uruchomione w połowie 2012 roku. Jeden z nich otworzy swe podwoje na Krakowskim Przedmieściu, w dawnej siedzibie Głównej Księgarni Naukowej im. B. Prusa. Kolejny powstanie natomiast przy ulicy Chmielnej.
- Teraz stawiamy na Warszawę. W ciągu najbliższych pięciu lat chcemy otworzyć ponad 25 lokali w Polsce – mówi Elad Levin, przedstawiciel grupy Aroma, inwestora kawiarni.
Trzy pierwsze polskie placówki sieci będą lokalami własnymi grupy Aroma, ale kolejne mają już być rozwijane w systemie franczyzowym. Jak zapewniają przedstawiciele sieci, warunki przystąpienia do konceptu zostaną niebawem ujawnione.
Kawy serwowane w Aroma Espresso Bar są przygotowywane na bazie dwóch firmowych mieszanek ziaren: espresso oraz cappuccino przeznaczonej do kaw z mlekiem. Wśród napojów znajdą się ponadto kawy mrożone, wyciskane soki owocowe oraz herbaty. Aroma oferuje też duży wybór kanapek przygotowanych z trzech rodzajów wypiekanego codziennie na miejscu pieczywa oraz sałatki przyrządzane na bazie dostarczanych każdego dnia warzyw.
(gum)
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
– Przy rzemieślniczej produkcji nie da się konkurować cenowo z lodami przemysłowymi. Jednak jakość przyciąga, nawet jeśli cena jest wyższa – mówi Dariusz Stykowski, współwłaściciel Autorskich Lodów Piccolo.
New York Pizza Department uruchomił w tym roku już 18 lokali, a do majówki ma w planie jeszcze pięć. I myśli o zagranicy.
Tommy Żelazny, franczyzobiorca Stopiątki pokazuje, że czasem aby odnaleźć swoje miejsce, trzeba wrócić do korzeni.
Felix Chicken nastawia się na mocną ekspansję. Franczyzobiorcom proponuje kilka formatów lokali.
Paweł Kamiński był pierwszym franczyzobiorcą Cofix. Dziś prowadzi już trzy kawiarnie marki i zdobył tytuł TOP Franczyzobiorcy na zeszłorocznych Targach Franczyza.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
McDonald’s w Polsce to 550 restauracji, które w ponad 90 proc. są prowadzone przez lokalnych przedsiębiorców.
Z wykształcenia nawigator statku, z zawodu pilot samolotu. Konrad Hanc godzi pracę na etacie z prowadzeniem własnego biznesu. Od roku jest franczyzobiorcą sieci Fresh Bike.
Rozważasz otwarcie firmy? Najpierw zainwestuj w subskrypcję miesięcznika "Własny Biznes FRANCHISING" i sprawdź, jaki biznes się opłaca! Tego nie przeczytasz w internecie!
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Planujesz zostać franczyzodawcą i chcesz rozwinąć sieć, ale nie wiesz jak? Eksperci od franczyzy podpowiedzą, jak to zrobić.
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali