Kawiarniany gigant celuje w Polskę
Aroma Espresso Bar to międzynarodowa sieć kawiarni założona w 1994 w Izraelu. Posiada 140 lokali na świecie, m.in. w Stanach Zjednoczonych, Kanadzie, Niemczech, w Kazachstanie i na Ukrainie.
Od 10 stycznia działa również w Warszawie, gdzie otworzyła swój pierwszy lokal w Polsce. Kawiarnia znajduje się na ulicy Kruczej, w centrum stolicy. Kolejne dwa punkty mają zostać uruchomione w połowie 2012 roku. Jeden z nich otworzy swe podwoje na Krakowskim Przedmieściu, w dawnej siedzibie Głównej Księgarni Naukowej im. B. Prusa. Kolejny powstanie natomiast przy ulicy Chmielnej.
- Teraz stawiamy na Warszawę. W ciągu najbliższych pięciu lat chcemy otworzyć ponad 25 lokali w Polsce – mówi Elad Levin, przedstawiciel grupy Aroma, inwestora kawiarni.
Trzy pierwsze polskie placówki sieci będą lokalami własnymi grupy Aroma, ale kolejne mają już być rozwijane w systemie franczyzowym. Jak zapewniają przedstawiciele sieci, warunki przystąpienia do konceptu zostaną niebawem ujawnione.
Kawy serwowane w Aroma Espresso Bar są przygotowywane na bazie dwóch firmowych mieszanek ziaren: espresso oraz cappuccino przeznaczonej do kaw z mlekiem. Wśród napojów znajdą się ponadto kawy mrożone, wyciskane soki owocowe oraz herbaty. Aroma oferuje też duży wybór kanapek przygotowanych z trzech rodzajów wypiekanego codziennie na miejscu pieczywa oraz sałatki przyrządzane na bazie dostarczanych każdego dnia warzyw.
(gum)
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
Fabryka Pizzy zamieniła się we włoską restaurację, która serwuje różnorodne dania. Czy ten ruch się opłacał?
Franczyzodawca Cukrem i Solą oraz Cafe Słodziak poszerza ofertę w lokalach m. in. o croissanty z dubajską czekoladą. Ma też propozycję dla franczyzobiorców, którzy chcieliby zaoszczędzić na inwestycji.
Carat Kebab chce zmienić podejście Polaków do kebabu. Zachęca też franczyzobiorców do łączenia pod jednym dachem kilku marek gastronomicznych.
Paweł Marynowski z ZapieCKanek startuje z franczyzą. Czym zapiekanki jego marki wyróżniają się od konkurencji?
Joanna i Paweł Sobkowiakowie szukali biznesu, który będzie dodatkowym źródłem dochodu. Ważne dla nich było też to, żeby dało się go połączyć z prowadzeniem ich dotychczasowej firmy, a także wychowaniem małego dziecka. Na jaką franczyzę postawili?
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Kredigo otwiera więcej biur niż planował. Partnerzy, żeby zarobić, muszą nauczyć się dobrze weryfikować klientów.
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
Wiele osób wciąż myli franczyzę z franszyzą, która jest pojęciem z rynku ubezpieczeń. Niepoprawna jest również franczyzna czy też franszczyzna.
Warsztaty kulinarne dla dzieci, które łączą zabawę z nauką zdrowych nawyków żywieniowych, to dobry pomysł na biznes, zwłaszcza w czasach, gdy coraz więcej osób zwraca uwagę na zdrowy styl życia.
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
https://youtu.be/kojfdVGqIY4?si=N1J9rlZC1jf4U-2y
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...