Kryzys gastronomii niestraszny
Fiero! Pizza została powołana do życia w drugiej połowie 2009 roku. Dziś sieć liczy sześć pizzerii działających w Zgierzu oraz w Łodzi, z której wywodzi się firma. Najnowsza Fiero! Pizza została została otwarta w Łodzi, a pod koniec miesiąca dołączy do niej kolejna pizzeria w Zgierzu.
- Choć posiadamy przeszło dziesięcioletnie doświadczenie w gastronomii, nadal pamiętamy, z jakimi trudnościami borykaliśmy się na początku. Chcemy, aby nasi partnerzy mogli dzięki nam uniknąć problemów i z sukcesem utrzymać się na wymagającym rynku – dodaje Mariola Pietrzko, współwłaścicielka marki. - Lokale Fiero! przetrwały próbę czasu dzięki wysokiej jakości usług. Podążamy za wymaganiami naszych klientów, a oni odwdzięczają się swą lojalnością. Dzięki temu nie obawiamy się otwierać kolejnych placówek - dodaje.
Na remont przyszłej pizzerii, jej wyposażenie i umeblowanie trzeba przeznaczyć co najmniej 70 tys. zł. Przystąpienie do sieci wiąże się z opłatą w wysokości 5 tys. zł. Franczyzobiorca musi również uiszczać opłaty miesięczne za funkcjonowanie w sieci i na fundusz marketingowy, które łącznie wynoszą 1,5 tys. zł.
Franczyzobiorca oraz jego personel przechodzą szkolenia produktowe i sprzedażowe. Może także liczyć na pomoc i doradztwo w zakresie przygotowania placówki gastronomicznej zgodnie z wymogami Sanepidu, czy wdrożeniem rozwiązań HACCP. Centrala koordynuje działania marketingowe, w których uczestniczą wszystkie punkty sieci.
(mak)
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
– Przy rzemieślniczej produkcji nie da się konkurować cenowo z lodami przemysłowymi. Jednak jakość przyciąga, nawet jeśli cena jest wyższa – mówi Dariusz Stykowski, współwłaściciel Autorskich Lodów Piccolo.
New York Pizza Department uruchomił w tym roku już 18 lokali, a do majówki ma w planie jeszcze pięć. I myśli o zagranicy.
Tommy Żelazny, franczyzobiorca Stopiątki pokazuje, że czasem aby odnaleźć swoje miejsce, trzeba wrócić do korzeni.
Felix Chicken nastawia się na mocną ekspansję. Franczyzobiorcom proponuje kilka formatów lokali.
Paweł Kamiński był pierwszym franczyzobiorcą Cofix. Dziś prowadzi już trzy kawiarnie marki i zdobył tytuł TOP Franczyzobiorcy na zeszłorocznych Targach Franczyza.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
23 i 24 maja odbędzie się w Warszawie X Konferencja Liderów Franczyzy BEST FRANCHISE. W tym roku motywem przewodnim wydarzenia będzie „Transformacja teraźniejszości w innowacyjną przyszłość”.
Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
Rozważasz otwarcie firmy? Najpierw zainwestuj w subskrypcję miesięcznika "Własny Biznes FRANCHISING" i sprawdź, jaki biznes się opłaca! Tego nie przeczytasz w internecie!
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Stava wycenia rynek dowozów jedzenia, a Xtreme Fitness Gyms podpisuje Kodeks Dobrych Praktyk dla rynku franczyzy. Przegląd tygodnia 20-27 kwietnia.
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali