Kryzys gastronomii niestraszny
Fiero! Pizza została powołana do życia w drugiej połowie 2009 roku. Dziś sieć liczy sześć pizzerii działających w Zgierzu oraz w Łodzi, z której wywodzi się firma. Najnowsza Fiero! Pizza została została otwarta w Łodzi, a pod koniec miesiąca dołączy do niej kolejna pizzeria w Zgierzu.
- Choć posiadamy przeszło dziesięcioletnie doświadczenie w gastronomii, nadal pamiętamy, z jakimi trudnościami borykaliśmy się na początku. Chcemy, aby nasi partnerzy mogli dzięki nam uniknąć problemów i z sukcesem utrzymać się na wymagającym rynku – dodaje Mariola Pietrzko, współwłaścicielka marki. - Lokale Fiero! przetrwały próbę czasu dzięki wysokiej jakości usług. Podążamy za wymaganiami naszych klientów, a oni odwdzięczają się swą lojalnością. Dzięki temu nie obawiamy się otwierać kolejnych placówek - dodaje.
Na remont przyszłej pizzerii, jej wyposażenie i umeblowanie trzeba przeznaczyć co najmniej 70 tys. zł. Przystąpienie do sieci wiąże się z opłatą w wysokości 5 tys. zł. Franczyzobiorca musi również uiszczać opłaty miesięczne za funkcjonowanie w sieci i na fundusz marketingowy, które łącznie wynoszą 1,5 tys. zł.
Franczyzobiorca oraz jego personel przechodzą szkolenia produktowe i sprzedażowe. Może także liczyć na pomoc i doradztwo w zakresie przygotowania placówki gastronomicznej zgodnie z wymogami Sanepidu, czy wdrożeniem rozwiązań HACCP. Centrala koordynuje działania marketingowe, w których uczestniczą wszystkie punkty sieci.
(mak)
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
Fabryka Pizzy zamieniła się we włoską restaurację, która serwuje różnorodne dania. Czy ten ruch się opłacał?
Franczyzodawca Cukrem i Solą oraz Cafe Słodziak poszerza ofertę w lokalach m. in. o croissanty z dubajską czekoladą. Ma też propozycję dla franczyzobiorców, którzy chcieliby zaoszczędzić na inwestycji.
Carat Kebab chce zmienić podejście Polaków do kebabu. Zachęca też franczyzobiorców do łączenia pod jednym dachem kilku marek gastronomicznych.
Paweł Marynowski z ZapieCKanek startuje z franczyzą. Czym zapiekanki jego marki wyróżniają się od konkurencji?
Joanna i Paweł Sobkowiakowie szukali biznesu, który będzie dodatkowym źródłem dochodu. Ważne dla nich było też to, żeby dało się go połączyć z prowadzeniem ich dotychczasowej firmy, a także wychowaniem małego dziecka. Na jaką franczyzę postawili?
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Kredigo otwiera więcej biur niż planował. Partnerzy, żeby zarobić, muszą nauczyć się dobrze weryfikować klientów.
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Wiele osób wciąż myli franczyzę z franszyzą, która jest pojęciem z rynku ubezpieczeń. Niepoprawna jest również franczyzna czy też franszczyzna.
Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
Dwa gabinety pod szyldem Yasumi to za mało dla Aleksandry Michalskiej. Jakie ma plany na rozwój?
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
https://youtu.be/kojfdVGqIY4?si=N1J9rlZC1jf4U-2y
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...