Masarnia w sklepie
Sklepy Manufaktorii to jednocześnie małe zakłady przetwórstwa mięsnego. Od innych lokali wędliniarskich odróżnia je to, że wszystkie wyroby są produkowane na miejscu. Średni czas przygotowania szynki to osiem godzin, wędzonki cztery, zaś białej kiełbasy tylko godzina. Cały proces odbywa się na oczach klientów, z wykorzystaniem naturalnych składników i tradycyjnych receptur. Takie małe masarnie funkcjonują już w centrum Szczecina i w Świnoujściu. Pozyskiwanie franczyzobiorców firma chce rozpocząć podczas Targów Franczyza 2012 organizowanych w październiku w Warszawie.
– W przyszłym roku planujemy otworzyć dwa punkty własne oraz sześć franczyzowych – mówi Andrzej Józefiak, współwłaściciel Manufaktorii. – W kolejnych latach chcielibyśmy przyspieszyć rozwój sieci do ośmiu nowych lokali franczyzowych rocznie. Preferujemy lokalizacje w centrach miast oraz galeriach handlowych. Interesują nas przede wszystkim aglomeracje liczące powyżej 500 tys. mieszkańców.
Minimalna kwota, jaką powinien dysponować przyszły właściciel punktu Manufaktorii to 270–350 tys. zł. Aby otworzyć własny zakład mięsny partner powinien mieć do dyspozycji także lokal o powierzchni minimum 120 m2. Jego wyszukaniem musi zająć się osobiście.
– Po podpisaniu umowy z partnerem przekażemy mu pakiet startowy. W jego skład wchodzą elementy takie jak: projekt lokalu, system informatyczny oraz nośniki reklamowe. Pakiet zawiera także elementy niematerialne jak szkolenia z produkcji i sprzedaży, wsparcie w rekrutacji oraz pomoc w zarządzaniu lokalem – dodaje Andrzej Józefiak.
Franczyzobiorca rozpoczynając współpracę otrzymuje również podręcznik operacyjny, w którym opisane są wszystkie wykorzystywane receptury. Oferowane przez firmę wyroby przygotowywane są codziennie, by klient zawsze mógł nabyć świeżo wędzony schab, boczek, szynkę czy też różne rodzaje wędlin w tym kabanosy oraz białą kiełbasę.
(boa)
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
– Chcemy się rozwijać we franczyzie, dzięki temu będziemy mogli sprawniej otwierać sklepy w każdym zakątku Polski – mówi Adam Małojec, country manager w Candy Pop.
W branży spożywczej nie brakuje silnych marek, które rozwijają się przez franczyzę. Przyjdź na Targi Franczyza 24-26 października i poznaj ich licencję na biznes.
22 października 2024 roku o godz. 18:00 odbędzie się bezpłatny webinar pt. "5 kroków do otwarcia własnej Żabki". Spotkanie poprowadzą specjaliści ds. franczyzy Żabki, a gościem specjalnym będzie franczyzobiorca sieci.
W związku z planowanym wejściem na warszawską giełdę Żabka – w ramach oferty publicznej – sprzedaje akcje inwestorom indywidualnym i instytucjonalnym. Ile trzeba za nie zapłacić?
Żabka wprowadziła nowy program „Bezpieczny Start” skierowany do osób, które rozważają otwarcie własnej firmy.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Jeśli marzysz o własnym biznesie, szukasz inspiracji lub chcesz dowiedzieć się więcej o franczyzie – teraz jest idealny moment, by działać!
Kredigo otwiera więcej biur niż planował. Partnerzy, żeby zarobić, muszą nauczyć się dobrze weryfikować klientów.
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
Wiele osób wciąż myli franczyzę z franszyzą, która jest pojęciem z rynku ubezpieczeń. Niepoprawna jest również franczyzna czy też franszczyzna.
POPULARNE NA FORUM
Franczyza Odido w nowym wydaniu: Odido Elevator
Witam. ja w tym roku podpisałem umowę na 5 punktów 2 mam już zrealizowane niestety pozostałe trzy jeszcze nie, niewiem kiedy to nastapi bo pojawia się coraz więcej...
Carrefour Express - supermarket na licencji
Dzień dobry. Szukam chętnych prowadzących sklepy Carrefour do podjęcia współpracy w zakresie umieszczenia na terenie sklepu małego automatu paczkowego. Może być w...
sklepy spożywcze
Pozycjonowanie lokalne to kluczowa strategia dla firm pragnących zwiększyć swoją widoczność wśród lokalnej społeczności. Proces ten skupia się na optymalizacji...
Franczyzodawca otwarty na osoby z niepełnosprawnościami
Jestem osobą niepełnosprawną ostatnio umiarkowanym czy jest szansa żebym mogła wejść we franczyznę i jako osoba niepełnosprawna
Franczyza Odido w nowym wydaniu: Odido Elevator
Witam, Czy ktoś może zdecydował się na współpracę z zOdido w ramach Odido Elevator i może podzielić się doświadczeniami? Chodzi o twardszą franczyzę / wyposażenie...
Nagrodzeni franczyzobiorcy
Należałoby zostawić sobie te nagrodę na spłatę powstających lawinowo długów franczyzobiorców, którzy przez kanibalizacje lokalizacji padają po kilku miesiącach....
sklepy spożywcze
Polecam Franczyzę sklepów Cortez szybko rozwijająca się marka.
Jubileuszowy sklep
Pani Julito proszę uciekać z sieci póki jeszcze dług nie urósł do niebotycznych rozmiarów