Pierwsza pizzeria Da Grasso powstała w 1996 roku w Łodzi. Kolejne lokale, które powstały później, działają na licencji franczyzowej. Minimalna kwota inwestycji w biznes wynosi 120 tys. zł.
Poniedziałek
02.09.2013
Orzeczenie sądu wskazuje, kto jest właścicielem marki.
 

Kilka miesięcy temu pojawiły się pogłoski rozgłaszane przez jednego z łódzkich przedsiębiorców jakoby spółka Da Grasso nie była właścicielem marki Da Grasso, pod logo której działa około 200 pizzerii (prawie wszystkie franczyzowe). Proces z powództwa Da Grasso Sp. z o.o., przeciw Tomaszowi Jakubowskiemu prowadzącemu działalność pod nazwą Pizzeria S.C., zakończył się pozytywnym rozstrzygnięciem dla sieci.

Decyzja sądu zobowiązała Tomasza Jakubowskiego do wystosowania przeprosin w prasie. Co najważniejsze franczyzobiorcy Da Grasso mogą spać spokojnie, tym bardziej, że sieć przeszła niedawno rebranding. Koszty rebrandingu związane z wymianą wyposażenia są rozłożone w czasie. W konsekwencji zmian partnerzy zostaną objęci centralnym systemem zakupów, który pozwoli im zaoszczędzić w dostawie zamówień. Dzięki systemowi zakupy będą realizowane w ramach grupy zakupowej.

(dw)


Daniel Wilk
dziennikarz