Sprzęt na dobry początek
Sieć restauracji 7 th Street Bar & Grill nabiera rozpędu i wchodzi do nowych miast. Do sześciu działających już punktów niebawem dołączą kolejne restauracje. Czterech franczyzobiorców szuka lokali, w których powstaną nowe bary 7 th Street, a piąty remontuje już pomieszczenia, w których zostanie otwarta kolejna restauracja. Na przyszły rok sieć zapowiada otwarcie 12–15 restauracji.
- W obecnej fazie rozwoju sieci preferujemy duże oraz średnie miasta i na tym teraz chcemy się skupić. Interesują nas zarówno centra miast, jak i duże osiedla oraz popularne centra handlowe. Być może w przyszłości będziemy chcieli otwierać nasze restauracje również w mniejszych miejscowościach – mówi Łukasz Błażejewski, odpowiedzialny za rozwój sieci 7th Street Bar & Grill.
Inwestycja we własny lokal 7th Street może pochłonąć od 150 do nawet 450 tys. zł netto. Wszystko zależy od wielkości lokalu, jego stanu technicznego oraz lokalizacji. Opłata za przystąpienie do sieci wynosi 5 tys. zł netto, opłata miesięczna to 2,5 tys. zł netto, a na fundusz marketingowy franczyzobiorcy muszą przeznaczyć 0,5 tys. zł netto. Franczyzobiorcy mogą liczyć na pomoc przy wyborze odpowiedniej restauracji oraz podczas negocjowania warunków umowy, a także na wsparcie w pracach związanych z aranżacją wnętrz. Centrala prowadzi również działania marketingowe i promocyjne związane z otwarciem nowej restauracji oraz utrzymujące zainteresowanie klientów.
- W ramach umowy umożliwiamy naszym franczyzobiorcom nieodpłatne użyczenie części sprzętu gastronomicznego i wyposażenia lokalu o równowartości 20 tys. zł netto – mówi Łukasz Błażejewski.
(mak)
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
Fabryka Pizzy zamieniła się we włoską restaurację, która serwuje różnorodne dania. Czy ten ruch się opłacał?
Franczyzodawca Cukrem i Solą oraz Cafe Słodziak poszerza ofertę w lokalach m. in. o croissanty z dubajską czekoladą. Ma też propozycję dla franczyzobiorców, którzy chcieliby zaoszczędzić na inwestycji.
Carat Kebab chce zmienić podejście Polaków do kebabu. Zachęca też franczyzobiorców do łączenia pod jednym dachem kilku marek gastronomicznych.
Paweł Marynowski z ZapieCKanek startuje z franczyzą. Czym zapiekanki jego marki wyróżniają się od konkurencji?
Joanna i Paweł Sobkowiakowie szukali biznesu, który będzie dodatkowym źródłem dochodu. Ważne dla nich było też to, żeby dało się go połączyć z prowadzeniem ich dotychczasowej firmy, a także wychowaniem małego dziecka. Na jaką franczyzę postawili?
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Kredigo otwiera więcej biur niż planował. Partnerzy, żeby zarobić, muszą nauczyć się dobrze weryfikować klientów.
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
Wiele osób wciąż myli franczyzę z franszyzą, która jest pojęciem z rynku ubezpieczeń. Niepoprawna jest również franczyzna czy też franszczyzna.
Warsztaty kulinarne dla dzieci, które łączą zabawę z nauką zdrowych nawyków żywieniowych, to dobry pomysł na biznes, zwłaszcza w czasach, gdy coraz więcej osób zwraca uwagę na zdrowy styl życia.
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
https://youtu.be/kojfdVGqIY4?si=N1J9rlZC1jf4U-2y
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...