McDonald’s z prędkością 140 km/h

Całkowita inwestycja w biznes wynosi od 2,3 do 3,8 miliona złotych, z czego franczyzobiorca płaci 40 proc. z własnych środków, resztę finansuje z kredytu bankowego. Od każdego z kandydatów wymagane są środki własne w kwocie min. 1,2 miliona zł.
Wtorek
10.06.2014
Użytkownicy autostrad A2 i A4 mogą bez wysiadania z samochodu skosztować hamburgery z nowego menu.
 

Międzynarodowa sieć fast food zwiększyła stan posiadania w Polsce do 338 restauracji. Ponad 200 z nich prowadzą franczyzobiorcy. Franczyzodawca uwzględniając specyfikę lokalizacji otwiera lokale w jednym z formatów: McDrive, McCafe, Gym&Fun. Właśnie w pierwszym z nich działają bary, które właśnie powstały przy autostradach A2 na trasie Łódź-Warszawa i A4 na trasie Tarnów-Kraków. Wszędzie obowiązują godziny otwarcia 6-24 przez 7 dni w tygodniu, okienka McDrive obsługują klientów do 2 w nocy.

Klienci nowo otwartych restauracji mogą skorzystać z wydzielonej części kawiarnianej z dostępem do WiFi. W każdym z lokali czeka na gości 91 miejsc siedzących. Wystrój tworzą tapicerowane meble oraz wielkoformatowe kolorowe grafiki na ścianach. W godzinach porannych obowiązuje oferta śniadaniowa, w której znajdują się dania bazujące na jajkach, produktach zbożowych czy bekonie. W pozostałych godzinach obowiązuje menu klasyczne.

- Spodziewamy się, że ze względu na lokalizację restauracji duży odsetek gości będą stanowić podróżujący na trasie Łódź-Warszawa. Na pewno docenią oni linię McDrive, w jakie zostały wyposażone obiekty w  Parmie i Polesiu. Oczywiście jesteśmy również otwarci na okolicznych mieszkańców. Myślę, że oprócz standardowej oferty docenią oni także strefy McCafé, o które zostały wzbogacone lokale. W ich ofercie znajdują się wysokiej jakości gorące i mrożone kawy oraz szeroki wybór deserów – mówi Krzysztof Kłapa, dyrektor ds. korporacyjnych McDonald’s Polska.

McDonald’s może się pochwalić nową ofertą, która została wzbogacona o Iced Frappés (mlecznego napój kawowego z kruszonym lodem), kanapkę Steakhouse Classic (z dwoma kotletami wołowiny) oraz kanapkę Caesar Classic podawaną z sosem cesarskim.
(dw)


POPULARNE NA FORUM

Marzenia o własnym biznesie

Niestety ale sprawa z własnym biznesem wcale nie jest taka łatwa, jak się niektórym wydaje. Oczywiści kieruję swe słowa do tych, którzy jeszcze tego nie próbowali. To...

6 wypowiedzi
ostatnia 18.07.2019
Z rodzinnego przepisu

Lody piccolo są pycha :)Gofrem też nie pogardzę :)

1 wypowiedzi
ostatnia 06.06.2019
New York Hot Dog -> wózek gastronomiczny

Dzień Dobry, Czy są tu właściciele wózków pod franczyza NYHD i mogą opowiedzieć coś o współpracy i rentowności biznesu ?

1 wypowiedzi
ostatnia 04.05.2019
Lodziarnie Lody Przygoda - ktoś współpracuje?

Bardzo dobra sieć franczyzowa tylko fakt trzeba pracować nic samemu nie przychodzi.Lenistwem nie da się zarobić.Jak ktoś nie wie co to franczyza to nie otwieraj.Albo...

12 wypowiedzi
ostatnia 15.03.2019
Lodziarnie Lody Przygoda - ktoś współpracuje?

No tak kolejna dziwna wypowiedź jeśli jest taniej to po co pan kupował u nich trzeba było samemu skompletować iść do sanepidu nawiązać współpracę z hurtownią i...

12 wypowiedzi
ostatnia 11.03.2019
Lodziarnie Lody Przygoda - ktoś współpracuje?

Lody Przygoda to jest wielka sciema Zalezy tylko na sprzedazy przyczepy z marza a mozna o 30 % taniej kupic sa na allegro dostepnin Po oddebranianiu przyczepy ma juz nas w...

12 wypowiedzi
ostatnia 10.03.2019
Pizza w dzień i w nocy

Rozwój dynamiczny, myślę nad nimi i innym konceptem gastro z Krakowa.

1 wypowiedzi
ostatnia 16.02.2019
Spaghetti po nowemu

Czy rzeczywiście Makarun to taki dobry system franczyzowy? Rozmawiałem z kilkoma franczyzobiorcami i mam mieszane odczucia, szczególnie jeżeli chodzi o rentowność i o...

1 wypowiedzi
ostatnia 16.02.2019