McDonald’s z prędkością 140 km/h

Całkowita inwestycja w biznes wynosi od 2,3 do 3,8 miliona złotych, z czego franczyzobiorca płaci 40 proc. z własnych środków, resztę finansuje z kredytu bankowego. Od każdego z kandydatów wymagane są środki własne w kwocie min. 1,2 miliona zł.
Wtorek
10.06.2014
Użytkownicy autostrad A2 i A4 mogą bez wysiadania z samochodu skosztować hamburgery z nowego menu.
 

Międzynarodowa sieć fast food zwiększyła stan posiadania w Polsce do 338 restauracji. Ponad 200 z nich prowadzą franczyzobiorcy. Franczyzodawca uwzględniając specyfikę lokalizacji otwiera lokale w jednym z formatów: McDrive, McCafe, Gym&Fun. Właśnie w pierwszym z nich działają bary, które właśnie powstały przy autostradach A2 na trasie Łódź-Warszawa i A4 na trasie Tarnów-Kraków. Wszędzie obowiązują godziny otwarcia 6-24 przez 7 dni w tygodniu, okienka McDrive obsługują klientów do 2 w nocy.

Klienci nowo otwartych restauracji mogą skorzystać z wydzielonej części kawiarnianej z dostępem do WiFi. W każdym z lokali czeka na gości 91 miejsc siedzących. Wystrój tworzą tapicerowane meble oraz wielkoformatowe kolorowe grafiki na ścianach. W godzinach porannych obowiązuje oferta śniadaniowa, w której znajdują się dania bazujące na jajkach, produktach zbożowych czy bekonie. W pozostałych godzinach obowiązuje menu klasyczne.

- Spodziewamy się, że ze względu na lokalizację restauracji duży odsetek gości będą stanowić podróżujący na trasie Łódź-Warszawa. Na pewno docenią oni linię McDrive, w jakie zostały wyposażone obiekty w  Parmie i Polesiu. Oczywiście jesteśmy również otwarci na okolicznych mieszkańców. Myślę, że oprócz standardowej oferty docenią oni także strefy McCafé, o które zostały wzbogacone lokale. W ich ofercie znajdują się wysokiej jakości gorące i mrożone kawy oraz szeroki wybór deserów – mówi Krzysztof Kłapa, dyrektor ds. korporacyjnych McDonald’s Polska.

McDonald’s może się pochwalić nową ofertą, która została wzbogacona o Iced Frappés (mlecznego napój kawowego z kruszonym lodem), kanapkę Steakhouse Classic (z dwoma kotletami wołowiny) oraz kanapkę Caesar Classic podawaną z sosem cesarskim.
(dw)


Daniel Wilk
dziennikarz