McDonald’s z prędkością 140 km/h

Całkowita inwestycja w biznes wynosi od 2,3 do 3,8 miliona złotych, z czego franczyzobiorca płaci 40 proc. z własnych środków, resztę finansuje z kredytu bankowego. Od każdego z kandydatów wymagane są środki własne w kwocie min. 1,2 miliona zł.
Wtorek
10.06.2014
Użytkownicy autostrad A2 i A4 mogą bez wysiadania z samochodu skosztować hamburgery z nowego menu.
 

Międzynarodowa sieć fast food zwiększyła stan posiadania w Polsce do 338 restauracji. Ponad 200 z nich prowadzą franczyzobiorcy. Franczyzodawca uwzględniając specyfikę lokalizacji otwiera lokale w jednym z formatów: McDrive, McCafe, Gym&Fun. Właśnie w pierwszym z nich działają bary, które właśnie powstały przy autostradach A2 na trasie Łódź-Warszawa i A4 na trasie Tarnów-Kraków. Wszędzie obowiązują godziny otwarcia 6-24 przez 7 dni w tygodniu, okienka McDrive obsługują klientów do 2 w nocy.

Klienci nowo otwartych restauracji mogą skorzystać z wydzielonej części kawiarnianej z dostępem do WiFi. W każdym z lokali czeka na gości 91 miejsc siedzących. Wystrój tworzą tapicerowane meble oraz wielkoformatowe kolorowe grafiki na ścianach. W godzinach porannych obowiązuje oferta śniadaniowa, w której znajdują się dania bazujące na jajkach, produktach zbożowych czy bekonie. W pozostałych godzinach obowiązuje menu klasyczne.

- Spodziewamy się, że ze względu na lokalizację restauracji duży odsetek gości będą stanowić podróżujący na trasie Łódź-Warszawa. Na pewno docenią oni linię McDrive, w jakie zostały wyposażone obiekty w  Parmie i Polesiu. Oczywiście jesteśmy również otwarci na okolicznych mieszkańców. Myślę, że oprócz standardowej oferty docenią oni także strefy McCafé, o które zostały wzbogacone lokale. W ich ofercie znajdują się wysokiej jakości gorące i mrożone kawy oraz szeroki wybór deserów – mówi Krzysztof Kłapa, dyrektor ds. korporacyjnych McDonald’s Polska.

McDonald’s może się pochwalić nową ofertą, która została wzbogacona o Iced Frappés (mlecznego napój kawowego z kruszonym lodem), kanapkę Steakhouse Classic (z dwoma kotletami wołowiny) oraz kanapkę Caesar Classic podawaną z sosem cesarskim.
(dw)


POPULARNE NA FORUM

Pizza w dzień i w nocy

Rozwój dynamiczny, myślę nad nimi i innym konceptem gastro z Krakowa.

1 wypowiedzi
ostatnia 16.02.2019
Spaghetti po nowemu

Czy rzeczywiście Makarun to taki dobry system franczyzowy? Rozmawiałem z kilkoma franczyzobiorcami i mam mieszane odczucia, szczególnie jeżeli chodzi o rentowność i o...

1 wypowiedzi
ostatnia 16.02.2019
Opinie Biesiadowo

Bardzo nie polecam franczyzy Biesiadowo .Firma przedstawia po pierwsze nie realne kalkulacje dotyczące otwarcia i zarobków. Produkty dostarczane przez hurtownie nie dość...

2 wypowiedzi
ostatnia 12.02.2019
FRANCZYZA BIESIADOWO NIE POLECAM

Bardzo nie polecam franczyzy Biesiadowo .Firma przedstawia po pierwsze nie realne kalkulacje dotyczące otwarcia i zarobków. Produkty dostarczane przez hurtownie nie dość...

1 wypowiedzi
ostatnia 12.02.2019
Pizzerie Biesiadowo forum

Bardzo nie polecam franczyzy Biesiadowo .Firma przedstawia po pierwsze nie realne kalkulacje dotyczące otwarcia i zarobków. Produkty dostarczane przez hurtownie nie dość...

52 wypowiedzi
ostatnia 12.02.2019
"Jedzenie na wagę" krok po kroku

Zastanawiam się nad otwarciem restauracji ,jedzenie z bemarów. Chciałabym wstępnie oszacować koszty takiego lokalu.Jak duży musi być? Ile kosztuje podstawowy...

1 wypowiedzi
ostatnia 23.01.2019
Piec do pizzy - jaki wybrać ?

Na polskim rynku ostatnio pojawiły się piece do pizzy z firmy Moretti Forni. Prawdziwy top topów pieców do pizzy. Dostępne są tutaj

29 wypowiedzi
ostatnia 28.12.2018
Da Grasso - opinie o franczyzie ?

BartS i jak zdecydowałeś się? Ja ciągle myślę od Dagrasso, ale też roważam Biesiadowo i New York Pizza Department. W te dwa pozostałe koncepty dużo niższe koszty...

2 wypowiedzi
ostatnia 22.12.2018