LodyBonano to największa sieć franczyzowa lodziarni w Polsce.
Od 10 lat zajmujemy się sprzedażą lodów amerykańskich, (tzw. twardych świderków). Sprzedaż odbywa się z okienka, a klient ma do wyboru ponad 30 rodzajów lodów.
Obecnie działamy na terenie niemal całego kraju.
Jednostki własne – 2
Jednostki franczyzowe – 175
Podstawowe wymagania sieci:
Lokal w centrum miasta lub galerii handlowej. Nie wymagamy doświadczenia. Chęć do podjęcia współpracy, zaangażowanie :)
Proponujemy cztery modele współpracy:
1. We własnym lub wynajętym lokalu o powierzchni od 10 do 25m2.
Rozwiązanie dla osób nie mających doświadczenia w branży gastronomicznej lub spożywczej. Preferowana lokalizacja: centrum miasta, przy głównej ulicy, przy deptaku, wszędzie tam, gdzie panuje duży ruch pieszych.
2. W istniejącym już miejscu z wykorzystaniem jak najmniejszej powierzchni lokalu już od 3m2.
- Wariant dla osób posiadających pizzerię, restaurację, bar, sklep spożywczy itp. chcących poszerzyć swój asortyment o lody świderki.
- Wymagany lokal z możliwością montażu okienka sprzedażowego.
3. Wyspa lodowa – nowość
Możliwość całorocznej sprzedaży. Wymagana powierzchnia ok 8m2 w galerii handlowej
4. Bonano Holiday. Nowość! Sprzedaż w miejscowościach typowo turystycznych już na 5 m2
Przewidywana suma inwestycji:
Lokal stacjonarny:
- Nowa maszyna do lodów świderków marki Hard-Ice – 34 tys. zł netto (w zależności od aktualnych promocji. Możliwość rozłożenia płatności na raty, dzierżawy urządzenia lub wzięcia w leasing).
- Przystosowanie lokalu i menu – ok. 9-12 tys. zł netto.
- Miesięczna opłata franczyzowa – 600 zł netto (płatne przez 6 miesięcy w sezonie letnim. Pierwsza opłata w miesiącu otwarcia).
- Nie pobieramy opłaty licencyjnej.
- Projekty reklam zewnętrznych gratis!!
Wyspa lodowa:
- Nowa maszyna do lodów świderków marki Hard-Ice – 34 tys. zł netto (w zależności od aktualnych promocji. Możliwość rozłożenia płatności na raty, dzierżawy urządzenia lub wzięcia w leasing).
- Stoisko do sprzedaży LodówBonano w galerii handlowej wykonywane jest przez franczyzobiorcę we własnym zakresie, na podstawie dostarczanych przez nasz projektów – ok. 28 tys. zł netto.
- Miesięczna opłata franczyzowa – 400 zł netto przez cały rok. Pierwsza opłata w miesiącu otwarcia.
- Nie pobieramy opłaty licencyjnej.
- Projekty reklam zewnętrznych gratis!!
Bonano Holiday:
- Nowa maszyna do lodów świderków marki Hard-Ice – 34 tys. zł netto (w zależności od aktualnych promocji. Możliwość rozłożenia płatności na raty, dzierżawy urządzenia lub wzięcia w leasing).
- Przystosowanie lokalu (budki) i menu – 6-10 tys. zł netto.
- miesięczna opłata franczyzowa – 600 zł netto (płatne przez 3 miesiące w sezonie letnim).
- Nie pobieramy opłaty licencyjnej.
- Projekty reklam zewnętrznych gratis!!
Ze swojej strony zapewniamy:
- wyłączność na dane miasto.
- rozpoznawalny, zastrzeżony znak LodyBonano.
- niespotykaną różnorodność lodów – aż 30 rodzajów.
- know-how: wzory menu, receptury produktów, wzory materiałów reklamowych.
- projekt technologii produkcyjnej dostosowany do potrzeb menu.
- indywidualny projekt do celów sanitarnych.
- niezawodne maszyny, sprawdzone w ponad 300 lodziarniach w Polsce i za granicą.
- stałe doradztwo w rozwoju biznesu, doborze urządzeń gastronomicznych.
- szkolenie pracowników w zakresie receptur i sprzedaży.
- brak ukrytych opłat.
Przewidywany okres zwrotu inwestycji – od 2 do 5 miesięcy.
Wszystkich zainteresowanych prosimy o kontakt!!