Wytwórnia Lodów Prawdziwych to lodziarnie z kategorii premium, choć produkty, wzorem Lodów Bonano, sprzedawane są przez „okienko”. "U lodziarzy" serwowane są oryginalne smaki lodów produkowanych na bazie przedwojennej receptury znalezionej na strychu jednego z współwłaścicieli konceptu.
Środa
16.03.2016
Franczyzodawcy Lodów Bonano stworzyli nowy koncept lodziarni. Czy lody „z okienka” przyjmą się także w kategorii premium?
 

Sieć Lody Bonano liczy ponad 230 lokali. Wytwórni Lodów Prawdziwych „U lodziarzy” będzie kilkanaście. Pierwsze lodziarnie powstały wiosną ubiegłego roku w Białymstoku i Augustowie. Twórcy nowej franczyzowej marki, choć docelowo chcą być obecni we wszystkich największych miastach kraju, podkreślają, że nie należy oczekiwać, iż liczba lodziarni będzie tak oszałamiająca jak w przypadku Lodów Bonano. W nadchodzącym sezonie lodów Wytwórni będzie można spróbować w Warszawie, Poznaniu, Gdańsku, Gdyni, Kołobrzegu, Stalowej Woli, Ełku oraz Grodnie.

– W tej chwili intensywne prace adaptacyjne trwają też w Olsztynie, Łomży, Suwałkach i Białymstoku, gdzie będzie to już trzecia lodziarnia pod tym szyldem. W tych miastach otwarć spodziewamy się w pierwszej kolejności – zaznacza Paulina Daniłowicz, menedżer rozwoju sieci U Lodziarzy Wytwórnia Lodów Prawdziwych.

Wytwórnie Lodów Prawdziwych powstały z myślą o większych miastach liczących przynajmniej 70 tysięcy mieszkańców. Do otwarcia potrzebny jest lokal o powierzchni minimum 30 m2, znajdujący się w centrum, bezpośrednio przy ulicy, obowiązkowo na parterze i z witryną, w której istnieje możliwość montażu okienka sprzedażowego. Jedna z lodziarni w Białymstoku znajduje się na terenie galerii handlowej, co umożliwia prowadzenie biznesu przez cały rok.

Minimalny koszt inwestycji, jaki trzeba ponieść to ok. 50 tys. zł. Podobnie jak w przypadku konceptu Lody Bonano, nie ma żadnych opłat wstępnych za przyłączenie się do sieci czy opłat uzależnionych od wielkości obrotu. Zamiast tego jest jedna, stała, comiesięczna opłata franczyzowa w wysokości 800 zł, uiszczana jednak tylko w sezonie.

Franczyzodawca nie wymaga doświadczenia w branży lodowej, za to oferuje wsparcie dla zainteresowanego współpracą partnera. W ramach umowy, można liczyć na doradztwo w zakresie wyboru lokalu, wyłączność terytorialną, projekty technologii produkcyjnej i instalacji sanitarnej, a także pomoc marketingową.


Karolina Kazuła

POPULARNE NA FORUM

sklepy spożywcze

Pozycjonowanie lokalne to kluczowa strategia dla firm pragnących zwiększyć swoją widoczność wśród lokalnej społeczności. Proces ten skupia się na optymalizacji...

7 wypowiedzi
ostatnia 25.03.2024
Franczyzodawca otwarty na osoby z niepełnosprawnościami

Jestem osobą niepełnosprawną ostatnio umiarkowanym czy jest szansa żebym mogła wejść we franczyznę i jako osoba niepełnosprawna

1 wypowiedzi
ostatnia 24.03.2024
Franczyza Odido w nowym wydaniu: Odido Elevator

Witam, Czy ktoś może zdecydował się na współpracę z zOdido w ramach Odido Elevator i może podzielić się doświadczeniami? Chodzi o twardszą franczyzę / wyposażenie...

1 wypowiedzi
ostatnia 30.09.2023
Nagrodzeni franczyzobiorcy

Należałoby zostawić sobie te nagrodę na spłatę powstających lawinowo długów franczyzobiorców, którzy przez kanibalizacje lokalizacji padają po kilku miesiącach....

1 wypowiedzi
ostatnia 03.02.2023
sklepy spożywcze

Polecam Franczyzę sklepów Cortez szybko rozwijająca się marka.

7 wypowiedzi
ostatnia 29.03.2022
Jubileuszowy sklep

Pani Julito proszę uciekać z sieci póki jeszcze dług nie urósł do niebotycznych rozmiarów

1 wypowiedzi
ostatnia 09.03.2022
Nowe warunki współpracy dla franczyzobiorców

Widzę ,że przestępczość zorganizowana od nowego roku w natarciu na Franchising.pl:)

1 wypowiedzi
ostatnia 27.01.2022
Franczyza, która daje niezależność

No no i tutaj polecę jutrzejszy program Anity Gargas. Redakcjo opamiętajcie się i przestańcie promować reklama i tekstami natywnymi przestępczość zorganizowana....

1 wypowiedzi
ostatnia 26.01.2022