gastronomia

gastronomia | 03.04.2007

Telepizza w Tomaszowie Mazowieckim

Międzynarodowa sieć pizzerii Telepizza otworzyła 31 marca 2007 r. w Tomaszowie Mazowieckim swoją pierwszą placówkę. Pizzeria będzie działać na zasadzie franczyzy. Jej właścicielem jest lokalny przedsiębiorca.

gastronomia | 03.04.2007

Hamburger z internetem

W czterech warszawskich restauracjach McDonald’s klienci mogą bezpłatnie korzystać z bezprzewodowego dostępu do internetu. Już wkrótce w sieci będą mogli surfować odwiedzający wszystkie bary McDonald’s w kraju.

gastronomia | 19.03.2007

Stwórz sam swój placek

O planach rozbudowy sieci pizzerii Gruby Benek w kraju i za granicą opowiada Jacek Kępka, współwłaściciel łódzkiej sieci restauracji.

gastronomia | 08.03.2007

Tłusty rok McDonald’s

Prawie 40 mln złotych zysku przyniosły polskie restauracje sieci McDonald’s. Działająca na polskim rynku od 15 lat firma zapowiada na ten rok otwarcia nowych lokali i liczy na kolejne dobre wyniki sprzedaży.

gastronomia | 07.03.2007

Pizza po rumuńsku

Pizza Dominium planuje nowe otwarcia w dużych miastach. Inwestuje również poza granicami Polski. Na początek wchodzi do Rumunii.

gastronomia | 05.03.2007

Większy popyt na franczyzę

- rozmowa ze Sławomirem Rogozińskim, dyrektorem regionalnym TelePizza Poland

gastronomia | 05.03.2007

Naleśniki na licencji

Nasz Naleśnik wchodzi we franczyzę.

gastronomia | 02.03.2007

Kawa Waynes’a już w Polsce, Sturbucks się szykuje

Kolejna firma, tym razem szwedzka, prowadząca sieci kawiarni wkroczyła do Polski. W kolejce na uruchomienie barów czeka już światowy potentat – amerykański Starbucks.

gastronomia | 26.02.2007

Szczury ruszyły na KFC i Taco Bell

Służby sanitarne zamknęły wspólny bar KFC i Taco Bell w Greenwich Village na Manhattanie. Ekipa lokalnej telewizji sfilmowała przez wystawowe okna szczury zabawiające się na podłodze zamkniętej jeszcze restauracji.

gastronomia | 19.02.2007

TelePizza otwiera nowe lokale

TelePizza otworzyła trzy franczyzowe placówki. Nowe restauracje działają w Puławach, Zamościu i Giżycku.

gastronomia | 16.02.2007

Za dwa lata - franczyza Costa Coffee

Costa Coffee, sieć barów kawowych otwiera punkty w Polsce. Na razie własne, po dwóch latach - również franczyzowe.

gastronomia | 06.02.2007

Kawa do kurczaka

Starbucks Coffee, największa sieć barów kawowych na świecie pojawi się w Polsce. Współodpowiedzialną za uruchamianie barów będzie spółka AmRest.

gastronomia | 05.02.2007

Smakosze hamburgerów poszukiwani

W pierwszej połowie lutego br. Mr Hamburger otwiera nowy lokal franczyzowy w Ustroniu. Do końca roku firma planuje otworzyć około 10 barów.

gastronomia | 01.02.2007

Da Grasso przekroczyła setkę

Sieć Da Grasso tworzy już 108 pizzerii. Najwięcej znajduje się w rejonie Śląska, na Pomorzu oraz w okolicach Warszawy.

gastronomia | 01.02.2007

Sfinks stawia na 250 restauracji

Łącznie 250 restauracji Sphinx i Chłopskie Jadło w 2011 roku to założenia firmy Sfinks, właściciela obu sieci. W ciągu 5 lat spółka zamierza uruchomić ponad 140 nowych lokali.

gastronomia | 31.01.2007

Presto w katalogu franczyz i systemów partnerskich

W katalogu franczyz i systemów partnerskich prezentujemy sieć pizzerii Presto.

gastronomia | 25.01.2007

Odliczanie przed startem

Skórzany stanik Madonny, zamszowa kurtka Bono, naszyjnik Jima Morrisona wszystkie te rzeczy już wkrótce będzie można obejrzeć w restauracji Hard Rock Cafe w warszawskim kompleksie handlowo-rozrywkowym Złote Tarasy.

gastronomia | 09.01.2007

Letnia kawa

Corsini Cafe - tak będzie nazywać się sieć kawiarni firmy Alma, właściciela sieci ekskluzywnych delikatesów. Pierwsza kawiarnia ma zostać otwarta w czerwcu br.

gastronomia | 08.01.2007

Magda Gessler zerwała ze Spiżarką

Magda Gessler zerwała umowę franczyzową z właścicielami lubelskiej restauracji Spiżarka.

gastronomia | 08.01.2007

Sphinx przekroczył osiemdziesiątkę

5 stycznia w centrum handlowym Targówek została otwarta kolejna restauracja Sphinxa. To już 17. lokal sieci w stolicy i 81. w Polsce.

  pierwsza
  poprzednia
82
83
85
86
następna  
ostatnia