gastronomia

gastronomia | 03.01.2007

Chętnie biorą Singi

Chętnych na kawowy biznes nie brakuje. Sieć Coffee Singidunum otwiera sklepo-kawiarnie franczyzowe w Polsce i poza granicami kraju.

gastronomia | 29.12.2006

McDonald’s z plazmą

Naturalne materiały wykończeniowe takie jak kamień i drewno, wygodne kanapy oraz ekrany plazmowe – tak wyglądają restauracje McD, w których właśnie zakończono gruntowny remont.

gastronomia | 19.12.2006

Agapes w katalogu franczyz i systemów partnerskich

W katalogu franczyz i systemów partnerskich prezentujemy sieci restauracji Flunch, Bistro Flunch i Pizza Pai.

gastronomia | 08.12.2006

HRC w portfelu Wielkiego Wodza

Sieć restauracji Hard Rock Cafe trafiła w ręce… Indian. Klubokawiarnie kupiło plemię Seminoli.

gastronomia | 04.12.2006

Licencja po gruzińsku

Sieć restauracji Gruzińskie Chaczapuri przygotowuje się do wprowadzenia systemu franczyzowego.

gastronomia | 23.11.2006

Interes kręcony w Gdańsku

Najpierw prowadzili piekarnię, potem wybudowali hotel, następnie otworzyli kawiarnię na gdańskiej starówce. Teraz zamierzają rozwijać sieć kawiarni Cafe Ferber.

gastronomia | 09.11.2006

Burger King wraca?

Sieć Burger King może wrócić do Polski. AmRest prowadzi rozmowy dotyczące otwarcia i prowadzenia restauracji tej marki.

gastronomia | 08.11.2006

Sphinx przy drodze

Spółka Sfinks wchodzi w nowy segment rynku gastronomicznego. Właściciel sieci restauracji Sphinx i Chłopskie Jadło planuje otwierać restauracje przydrożne Sphinx-Inn.

gastronomia | 23.10.2006

North Fish podwojony

North Fish Polska ma już 7 restauracji. Do połowy 2007 roku w sieci będzie działać dwa razy więcej punktów.

gastronomia | 12.10.2006

Nie tylko pizza w Pizza Hut

Pizza Hut wprowadza zmiany w menu i realizuje nową strategię działania.

gastronomia | 06.10.2006

Babie Lato licencjonowane

Kawiarnia dla kobiet Babie Lato na razie działa tylko w Częstochowie. Pod koniec roku Babie Lato pojawi się również w Krakowie, Wrocławiu i Lublinie.

gastronomia | 26.09.2006

McDonald’s: od śniadania do... śniadania

W nowych restauracjach McDonald’s śniadania będą podawane przez cały dzień – zapowiadają przedstawiciele koncernu.

gastronomia | 18.09.2006

Tortilla w Mr Hamburger

Mr Hamburger chce zerwać z wizerunkiem sieci barów sprzedających wyłącznie hamburgery. Od początku września w lokalach sieci można kupić również tortillę.

gastronomia | 15.09.2006

KFC za poradą mamy

KFC utworzyła stowarzyszenie dla mam, które będą pomagać właścicielom sieci w zdrowym zarządzaniu marką.

gastronomia | 13.09.2006

Green Way w Norwegii

Green Way przyjął do sieci norweską restaurację Vegeta Vertshus.

gastronomia | 11.09.2006

Pączek od rana do wieczora

Dunkin’ Donuts modyfikuje sposób działania. Z punktu najczęściej odwiedzanego o poranku chce stać się miejscem, do którego klienci zaglądają przez cały dzień.

gastronomia | 06.09.2006

Posiłki za rower

KFC wystawiła na sprzedaż główny rekwizyt do reklamy swoich produktów. Sześcioosobowy rower trafił na aukcję internetową.

gastronomia | 29.08.2006

Cleopatra w katalogu franczyz i systemów partnerskich

W katalogu franczyz i systemów partnerskich prezentujemy Cleopatrę, sieć restauracji z kuchnią orientalną.

gastronomia | 16.08.2006

Mr Hamburger wyrusza poza Śląsk

- rozmowa z Agnieszką Niedbałą, menedżerem ds. franczyzy w firmie Mr Hamburger.

gastronomia | 01.08.2006

Papa John’s na judaszu

Twarz dostawcy z pizzą Papa John’s na plakietce przyklejonej do wizjera w drzwiach – to pomysł firmy na zdobycie nowych klientów.

  pierwsza
  poprzednia
82
83
85
86
następna  
ostatnia