gastronomia

Chętnie biorą Singi
Chętnych na kawowy biznes nie brakuje. Sieć Coffee Singidunum otwiera sklepo-kawiarnie franczyzowe w Polsce i poza granicami kraju.

McDonald’s z plazmą
Naturalne materiały wykończeniowe takie jak kamień i drewno, wygodne kanapy oraz ekrany plazmowe – tak wyglądają restauracje McD, w których właśnie zakończono gruntowny remont.

Agapes w katalogu franczyz i systemów partnerskich
W katalogu franczyz i systemów partnerskich prezentujemy sieci restauracji Flunch, Bistro Flunch i Pizza Pai.

HRC w portfelu Wielkiego Wodza
Sieć restauracji Hard Rock Cafe trafiła w ręce… Indian. Klubokawiarnie kupiło plemię Seminoli.

Licencja po gruzińsku
Sieć restauracji Gruzińskie Chaczapuri przygotowuje się do wprowadzenia systemu franczyzowego.

Interes kręcony w Gdańsku
Najpierw prowadzili piekarnię, potem wybudowali hotel, następnie otworzyli kawiarnię na gdańskiej starówce. Teraz zamierzają rozwijać sieć kawiarni Cafe Ferber.

Burger King wraca?
Sieć Burger King może wrócić do Polski. AmRest prowadzi rozmowy dotyczące otwarcia i prowadzenia restauracji tej marki.

Sphinx przy drodze
Spółka Sfinks wchodzi w nowy segment rynku gastronomicznego. Właściciel sieci restauracji Sphinx i Chłopskie Jadło planuje otwierać restauracje przydrożne Sphinx-Inn.

North Fish podwojony
North Fish Polska ma już 7 restauracji. Do połowy 2007 roku w sieci będzie działać dwa razy więcej punktów.

Nie tylko pizza w Pizza Hut
Pizza Hut wprowadza zmiany w menu i realizuje nową strategię działania.

Babie Lato licencjonowane
Kawiarnia dla kobiet Babie Lato na razie działa tylko w Częstochowie. Pod koniec roku Babie Lato pojawi się również w Krakowie, Wrocławiu i Lublinie.

McDonald’s: od śniadania do... śniadania
W nowych restauracjach McDonald’s śniadania będą podawane przez cały dzień – zapowiadają przedstawiciele koncernu.

Tortilla w Mr Hamburger
Mr Hamburger chce zerwać z wizerunkiem sieci barów sprzedających wyłącznie hamburgery. Od początku września w lokalach sieci można kupić również tortillę.

KFC za poradą mamy
KFC utworzyła stowarzyszenie dla mam, które będą pomagać właścicielom sieci w zdrowym zarządzaniu marką.

Green Way w Norwegii
Green Way przyjął do sieci norweską restaurację Vegeta Vertshus.

Pączek od rana do wieczora
Dunkin’ Donuts modyfikuje sposób działania. Z punktu najczęściej odwiedzanego o poranku chce stać się miejscem, do którego klienci zaglądają przez cały dzień.

Posiłki za rower
KFC wystawiła na sprzedaż główny rekwizyt do reklamy swoich produktów. Sześcioosobowy rower trafił na aukcję internetową.

Cleopatra w katalogu franczyz i systemów partnerskich
W katalogu franczyz i systemów partnerskich prezentujemy Cleopatrę, sieć restauracji z kuchnią orientalną.

Mr Hamburger wyrusza poza Śląsk
- rozmowa z Agnieszką Niedbałą, menedżerem ds. franczyzy w firmie Mr Hamburger.

Papa John’s na judaszu
Twarz dostawcy z pizzą Papa John’s na plakietce przyklejonej do wizjera w drzwiach – to pomysł firmy na zdobycie nowych klientów.
ZOBACZ W KATALOGU


























































































