gastronomia

gastronomia | 17.05.2022

Biznes z bubble tea

Katarzyna Bakalarczyk współpracę z Crazy Bubble zaczynała od pracy w jednym z punktów marki. Z czasem została jej franczyzobiorczynią. Czy to się opłacało?

Katarzyna Bakalarczyk współpracę z Crazy Bubble zaczynała od pracy w jednym z punktów marki. Z czasem została jej franczyzobiorczynią. Czy to się opłacało?

gastronomia | 19.04.2022

Wynajem - inwestycja przyjazna przedsiębiorcom

Czy można przetestować biznes, a później w niego zainwestować?

gastronomia | 12.04.2022

Przepis na donuty

La Donuteria szuka w Polsce zarówno indywidualnych franczyzobiorców, jak masterfranczyzobiorców. Ile trzeba zainwestować w biznes?

gastronomia | 07.04.2022

Gruzińskie smaki w nowych miejscach

W Chinkalni sporo się dzieje. Marka wkrótce otwiera kolejną franczyzową restaurację. W następnych planach są dwa lokale własne.

gastronomia | 05.04.2022

Biznes bez cukru

– Świadomość Polaków dotycząca trendów żywieniowych jest coraz wyższa. To sprzyja rozwojowi naszego konceptu – mówi Karol Babicz, właściciel sieci Ciacho bez cukru.

gastronomia | 30.03.2022

Koncepty do wyboru

Franczyzobiorcy New York Hot Dog mają do wyboru kilka formatów, w których mogą działać. Dodatkowo licencjodawca uruchamia dwa zupełnie nowe koncepty.

gastronomia | 22.03.2022

Nadchodzi czas na lody

W ubiegłym roku marka Mini Melts miała ok. 800 stoisk z lodami. Jaki będzie ten sezon?

gastronomia | 18.03.2022

Teraz spada, ale wzrośnie

– W 2022 roku zaobserwujemy spadek wartości zamówień z dowozem, ale już w 2025 roku rynek pobije pandemiczny rekord i przebije pułap 10 mld zł – mówi Paweł Aksamit, prezes zarządu spółki Stava.

gastronomia | 17.03.2022

Wujek Wania zamiast McDonald's?

Rosjanie chcą podrobić McDonald's? Nieco zmodyfikowane logo i nazwa Wujek Wania miałyby zastąpić szyldy światowej sieci w Rosji.

gastronomia | 14.03.2022

Własny biznes w nowym kraju

Lidia Zakrevska i jej mąż Konstantin od dwóch lat prowadzą swój biznes pod szyldem Fit Cake. Jak odnaleźli się w polskiej rzeczywistości biznesowej?

gastronomia | 08.03.2022

Nowa franczyza w gastronomii

Białostocka marka gastronomiczna Boston Wings & Pizza zaczęła rozwój poprzez franczyzę. Proponuje franczyzobiorcom różne formaty prowadzenia biznesu.

gastronomia | 04.03.2022

31 pomysłów na biznes w gastronomii

Gastronomia ma za sobą kolejny trudny rok. Najsilniejsi jednak przetrwali i znaleźli sposób na funkcjonowanie w nowych warunkach rynkowych. Sprawdźcie, z kim warto nawiązać współpracę.

gastronomia | 27.02.2022

Sto punktów Bafra Kebab w Polsce

Eryk Pisarski zainwestował w punkt Bafra Kebab niewiele ponad pół roku temu. Osiągane zyski zachęciły go do szybkiego otwarcia kolejnej lokalizacji.

gastronomia | 24.02.2022

Mała gastronomia, dobry biznes

W marcu marka Cukrem i Solą otwiera trzy nowe punkty franczyzowe. Ile trzeba zainwestować w przyczepę gastronomiczną pod tym szyldem?

gastronomia | 23.02.2022

Przepis na ramen

Franczyzodawca Sushi Kushi uruchamia nowy koncept gastronomiczny. Tym razem z ramenem w roli głównej.

gastronomia | 11.02.2022

Łatwiej o własny biznes

Sieć Bafra Kebab otworzyła już ponad 100 punktów. W 2022 roku franczyzodawca zamierza podwoić tę liczbę. Mają w tym pomóc nowe zasady współpracy franczyzowej.

gastronomia | 04.02.2022

Zarób w sezonie na cały rok

Stoiska Ice'n'go sprzedają lody mrożone ciekłym azotem. Jeśli ktoś chciałby już w tym roku zarabiać, prowadząc taki biznes, powinien wkrótce zacząć przygotowania do sezonu.

gastronomia | 26.01.2022

Pizzeria z międzynarodowym szyldem

– W strategii naszej firmy stawiamy na zrównoważony wzrost, którego celem jest generowanie zysku – mówi Kacper Szczepański z Pizza Hut.

gastronomia | 25.01.2022

Otwieramy włoską restaurację

Comparello Bello to restauracyjny biznes na włoskiej licencji. Marka szuka partnera w Polsce.

2
3
4
5
następna  
ostatnia