gastronomia

Własna lodziarnia we franczyzie
Franczyzodawca Lodów Bonano i Wytwórni Lodów Polskich „u Lodziarzy” zapowiada wprowadzenie w tym roku nowego formatu lodziarni.
Franczyzodawca Lodów Bonano i Wytwórni Lodów Polskich „u Lodziarzy” zapowiada wprowadzenie w tym roku nowego formatu lodziarni.

Pizza wchłania pizzę
Domino's Pizza Poland przejmuje sieć pizzerii Dominium.

Obiad z automatu
Posiłki dostarczane do firm – na tym będą zarabiać franczyzobiorcy marki Zjedz. Nie muszą gotować, za to muszą zbudować bazę klientów.

Pizzeria w czasach pandemii
Jak pokonać wirusa, który niszczy restauracje? Wyjaśnia Marcin Ciesielski, prezes Mastergrupy, do której należy sieć pizzerii Stopiątka i Stopiątka Fabbrica.

Mała gastronomia z bubble tea
Żaden z partnerów i franczyzobiorców Crazy Bubble nie zamknął biznesu w pandemicznym roku. Co więcej – marka zaczęła rozwój zagraniczny.

Pizza w światowym wydaniu
Pizza Hut szuka franczyzobiorców, którzy docelowo chcieliby poprowadzić więcej niż jeden lokal. Ile trzeba zainwestować w międzynarodowy koncept?

Biznes, który daje czas na etat
Są biznesy, które z powodzeniem można łączyć z pracą na etacie. Dodatkowe źródło dochodów zabezpiecza budżet domowy i zwiększa bezpieczeństwo finansowe.

Wege na fali
Franczyzodawcy marki Falla nie tylko otwierają kolejne wegańskie restauracje. Uruchomili również nowy koncept.

Debiut w trudnych okolicznościach
Antoni Policht otworzył restaurację pomimo lockdownu gastronomii. Czy nie żałuje swojej decyzji?

Franczyza w startupie
Czy model biznesowy wymyślony w XIX wieku może działać w startupie? Franczyzowa firma Stava udowadnia, że tak.

Wyzwanie podjęte
Gdy Marika Migdal przejmowała swój pierwszy lokal Da Grasso, był on na skraju upadłości. Czy udało jej się wyprowadzić biznes na prostą?

Jeden lokal, dwa biznesy
New York Pizza Department kończy rok z mocnym przytupem. W samym grudniu ma cztery otwarcia, dodatkowo franczyzodawca uruchomił nowy koncept, który można połączyć z pizzerią.

Franczyza bez mięsa
Filip i Alicja Voigt mieli wątpliwości, gdy otwierali wegańską restaurację w stolicy. Czy żałują?

Rozwój na przekór pandemii
Pomimo trwającego ciągle lockdownu gastronomii marka SO! COFFEE otworzyła właśnie nową kawiarnię.

Licencja na kurczaka
Urszula Cieśla pracowała jako księgowa, gdy kolega zaproponował jej wspólne otwarcie lokalu gastronomicznego. Wybrali franczyzę Chilli Mili. Czy to była dobra decyzja?

Pizzeria według sprawdzonego przepisu
Stopiątka zwiększa sprzedaż i otwiera kolejne pizzerie. Realizuje też pomysł, który pozwoli franczyzobiorcom zarabiać więcej mimo lockdownu w gastronomii.

Start w trudnym momencie
Andrzej Stańczyk zainwestował w Bafra Kebab w środku toczącej się pandemii. Co przekonało franczyzobiorcę?

Jak otworzyć restaurację McDonald's
– Kandydaci na franczyzobiorców McDonald’s muszą być gotowi do zmiany miejsca zamieszkania – mówi Krzysztof Stępień z działu franczyzy McDonald's Polska.

Sukces, który nie przyszedł od razu
Ponad pięć lat temu Ewa Błędniak – jak sama mówi – porwała się z motyką na słońce i otworzyła pizzerię Biesiadowo. Jak potoczyły się losy jej biznesu?

Czy opłaca się otworzyć mobilny kebab?
Bafra Kebab to sieć punktów sprzedaży street food, należąca do firmy Sweet Gallery. Marka mimo pandemii zanotowała wzrost sprzedaży o 20 proc. w stosunku do ubiegłego roku.

Włosi chcą nad Wisłę
Koncept włoskich restauracji Comparello Bello szuka masterfranczyzobiorcy w Polsce.
ZOBACZ W KATALOGU































































































