gastronomia

McDonald’s myśli lepiej niż inni o zdrowej żywności
Według raportu JP Morgan, większość z 25 czołowych producentów, detalistów i usługodawców dostarcza bardzo skąpych informacji na temat zdrowia i wpływu jakie ich produkty mają na zdrowie. Wśród firm, które wypadły najlepiej znalazł się m.in. McDonald’s.

North Fish wchodzi do miast
Właściciel sieci restauracji North Fish planuje budowę ogólnopolskiej sieci gastronomicznej oferującej dania z ryb i owoców morza.

Lato dla podniebienia w Daily Cafe
Wraz z nadejściem aury wiosenno-letniej, większość restauracji i kawiarni wprowadza zmiany w menu.

Niszę trzeba wykorzystać
- rozmowa z Sławomirem Rogozińskim, dyrektorem regionalnym Telepizza Poland.

Nie do lokalu, ale do kogoś
- rozmowa z Robertem Sową, szefem kuchni hotelu Jan III Sobieski. Gotował dla piłkarskiej reprezentacji Polski.

Zobacz McDonald’s w przekroju!
McDonald’s Polska zaprasza do zwiedzania restauracji w całej Polsce w ramach akcji Dni Otwartych Drzwi.

McDonald’s pracuje nad personelem
Brytyjski oddział sieci McDonald’s chce poprawić wizerunek firmy w oczach personelu i potencjalnych pracowników McD. Odpowiada na zarzuty stawiane do tej pory firmie za pomocą plakatów.

Rodeo Drive już działa
Pierwszy lokal nowego konceptu restauracyjnego AmRestu o nazwie Rodeo Drive otwarto we Wrocławiu, kolejny powstanie wkrótce w Warszawie.

Pizza schodzi do podziemia
Sieć Pizza Dominium otwiera kolejną restaurację w Warszawie. Nowa pizzeria powstanie wkrótce w pasażu podziemnym Dworca Centralnego.

Apetyt na Telepizzę
Portugalska firma Ibersol chce przejąć za 597 mln euro w gotówce hiszpańską sieć pizzerii Telepizza.

Coraz większa Chata Polska
W pierwszym kwartale 2006 roku Chata Polska powiększyła sieć o 6 nowych sklepów.

Obiady na wagę
Pod koniec maja we Wrocławiu ruszy pierwsza restauracja sieci Szybko, Tanio, Pysznie. Ceny posiłków w barze będą zależały od wagi porcji, a nie od tego, co znajdzie się na talerzu.

Franczyza nie dla Bonsai
Właściciele Bonsai, sieci restauracji sushi wstrzymali rozwój we franczyzie.

“Konkurencja tuż-tuż”
– rozmowa z Rafałem Mitkowskim, przedstawicielem firmy Green Way.

Na obiad - Sphinx, na deser - Chłopskie Jadło
Sfinks Polska, właściciel 79 lokali działających pod szyldem Sphinx przejął sieć restauracji i prawo do używania marki Chłopskie Jadło.

HRC rozpocznie rockowanie
Działa już na Bali, w Egipcie i w Moskwie. Wkrótce pojawi się również w Polsce. W październiku 2006 r. sieć restauracji Hard Rock Cafe otworzy pierwszy lokal w centrum handlowym Złote Tarasy.

Sami Swoi - na swoim
Sieć restauracji Sami Swoi przechodzi na franczyzę. Partnerzy sieci będą prowadzić nie tylko nowe punkty, ale i już działające lokale.

Ptasia grypa nas nie przeraża
- rozmowa z Pawłem Łukaszem, specjalistą ds. rozwoju sieci franczyzowej Kurcze Pieczone.

Bilety kolejowe w barach McDonald’s
W poniedziałek rano przed barami McDonald’s w Niemczech ustawiały się długie kolejki. Byli to jednak niekoniecznie amatorzy hamburgerów i frytek - zainteresowanie wzbudziła promocyjna oferta... biletów kolejowych.

Kto zje Telepizzę?
Coraz więcej inwestorów kręci się wokół sieci pizzerii Telepizza. Wkrótce jej akcje mogą zniknąć z giełdy w Madrycie.
ZOBACZ W KATALOGU


























































































