gastronomia

gastronomia | 29.06.2006

McDonald’s myśli lepiej niż inni o zdrowej żywności

Według raportu JP Morgan, większość z 25 czołowych producentów, detalistów i usługodawców dostarcza bardzo skąpych informacji na temat zdrowia i wpływu jakie ich produkty mają na zdrowie. Wśród firm, które wypadły najlepiej znalazł się m.in. McDonald’s.

gastronomia | 28.06.2006

North Fish wchodzi do miast

Właściciel sieci restauracji North Fish planuje budowę ogólnopolskiej sieci gastronomicznej oferującej dania z ryb i owoców morza.

gastronomia | 21.06.2006

Lato dla podniebienia w Daily Cafe

Wraz z nadejściem aury wiosenno-letniej, większość restauracji i kawiarni wprowadza zmiany w menu.

gastronomia | 13.06.2006

Niszę trzeba wykorzystać

- rozmowa z Sławomirem Rogozińskim, dyrektorem regionalnym Telepizza Poland.

gastronomia | 05.06.2006

Nie do lokalu, ale do kogoś

- rozmowa z Robertem Sową, szefem kuchni hotelu Jan III Sobieski. Gotował dla piłkarskiej reprezentacji Polski.

gastronomia | 12.05.2006

Zobacz McDonald’s w przekroju!

McDonald’s Polska zaprasza do zwiedzania restauracji w całej Polsce w ramach akcji Dni Otwartych Drzwi.

gastronomia | 10.05.2006

McDonald’s pracuje nad personelem

Brytyjski oddział sieci McDonald’s chce poprawić wizerunek firmy w oczach personelu i potencjalnych pracowników McD. Odpowiada na zarzuty stawiane do tej pory firmie za pomocą plakatów.

gastronomia | 27.04.2006

Rodeo Drive już działa

Pierwszy lokal nowego konceptu restauracyjnego AmRestu o nazwie Rodeo Drive otwarto we Wrocławiu, kolejny powstanie wkrótce w Warszawie.

gastronomia | 25.04.2006

Pizza schodzi do podziemia

Sieć Pizza Dominium otwiera kolejną restaurację w Warszawie. Nowa pizzeria powstanie wkrótce w pasażu podziemnym Dworca Centralnego.

gastronomia | 24.04.2006

Apetyt na Telepizzę

Portugalska firma Ibersol chce przejąć za 597 mln euro w gotówce hiszpańską sieć pizzerii Telepizza.

gastronomia | 20.04.2006

Coraz większa Chata Polska

W pierwszym kwartale 2006 roku Chata Polska powiększyła sieć o 6 nowych sklepów.

gastronomia | 18.04.2006

Obiady na wagę

Pod koniec maja we Wrocławiu ruszy pierwsza restauracja sieci Szybko, Tanio, Pysznie. Ceny posiłków w barze będą zależały od wagi porcji, a nie od tego, co znajdzie się na talerzu.

gastronomia | 14.04.2006

Franczyza nie dla Bonsai

Właściciele Bonsai, sieci restauracji sushi wstrzymali rozwój we franczyzie.

gastronomia | 03.04.2006

“Konkurencja tuż-tuż”

– rozmowa z Rafałem Mitkowskim, przedstawicielem firmy Green Way.

gastronomia | 28.03.2006

Na obiad - Sphinx, na deser - Chłopskie Jadło

Sfinks Polska, właściciel 79 lokali działających pod szyldem Sphinx przejął sieć restauracji i prawo do używania marki Chłopskie Jadło.

gastronomia | 15.03.2006

HRC rozpocznie rockowanie

Działa już na Bali, w Egipcie i w Moskwie. Wkrótce pojawi się również w Polsce. W październiku 2006 r. sieć restauracji Hard Rock Cafe otworzy pierwszy lokal w centrum handlowym Złote Tarasy.

gastronomia | 13.03.2006

Sami Swoi - na swoim

Sieć restauracji Sami Swoi przechodzi na franczyzę. Partnerzy sieci będą prowadzić nie tylko nowe punkty, ale i już działające lokale.

gastronomia | 13.03.2006

Ptasia grypa nas nie przeraża

- rozmowa z Pawłem Łukaszem, specjalistą ds. rozwoju sieci franczyzowej Kurcze Pieczone.

gastronomia | 06.03.2006

Bilety kolejowe w barach McDonald’s

W poniedziałek rano przed barami McDonald’s w Niemczech ustawiały się długie kolejki. Byli to jednak niekoniecznie amatorzy hamburgerów i frytek - zainteresowanie wzbudziła promocyjna oferta... biletów kolejowych.

gastronomia | 06.03.2006

Kto zje Telepizzę?

Coraz więcej inwestorów kręci się wokół sieci pizzerii Telepizza. Wkrótce jej akcje mogą zniknąć z giełdy w Madrycie.

  pierwsza
  poprzednia
84
85
87
88
następna  
ostatnia