gastronomia

gastronomia | 08.11.2006

Sphinx przy drodze

Spółka Sfinks wchodzi w nowy segment rynku gastronomicznego. Właściciel sieci restauracji Sphinx i Chłopskie Jadło planuje otwierać restauracje przydrożne Sphinx-Inn.

gastronomia | 23.10.2006

North Fish podwojony

North Fish Polska ma już 7 restauracji. Do połowy 2007 roku w sieci będzie działać dwa razy więcej punktów.

gastronomia | 12.10.2006

Nie tylko pizza w Pizza Hut

Pizza Hut wprowadza zmiany w menu i realizuje nową strategię działania.

gastronomia | 06.10.2006

Babie Lato licencjonowane

Kawiarnia dla kobiet Babie Lato na razie działa tylko w Częstochowie. Pod koniec roku Babie Lato pojawi się również w Krakowie, Wrocławiu i Lublinie.

gastronomia | 26.09.2006

McDonald’s: od śniadania do... śniadania

W nowych restauracjach McDonald’s śniadania będą podawane przez cały dzień – zapowiadają przedstawiciele koncernu.

gastronomia | 18.09.2006

Tortilla w Mr Hamburger

Mr Hamburger chce zerwać z wizerunkiem sieci barów sprzedających wyłącznie hamburgery. Od początku września w lokalach sieci można kupić również tortillę.

gastronomia | 15.09.2006

KFC za poradą mamy

KFC utworzyła stowarzyszenie dla mam, które będą pomagać właścicielom sieci w zdrowym zarządzaniu marką.

gastronomia | 13.09.2006

Green Way w Norwegii

Green Way przyjął do sieci norweską restaurację Vegeta Vertshus.

gastronomia | 11.09.2006

Pączek od rana do wieczora

Dunkin’ Donuts modyfikuje sposób działania. Z punktu najczęściej odwiedzanego o poranku chce stać się miejscem, do którego klienci zaglądają przez cały dzień.

gastronomia | 06.09.2006

Posiłki za rower

KFC wystawiła na sprzedaż główny rekwizyt do reklamy swoich produktów. Sześcioosobowy rower trafił na aukcję internetową.

gastronomia | 29.08.2006

Cleopatra w katalogu franczyz i systemów partnerskich

W katalogu franczyz i systemów partnerskich prezentujemy Cleopatrę, sieć restauracji z kuchnią orientalną.

gastronomia | 16.08.2006

Mr Hamburger wyrusza poza Śląsk

- rozmowa z Agnieszką Niedbałą, menedżerem ds. franczyzy w firmie Mr Hamburger.

gastronomia | 01.08.2006

Papa John’s na judaszu

Twarz dostawcy z pizzą Papa John’s na plakietce przyklejonej do wizjera w drzwiach – to pomysł firmy na zdobycie nowych klientów.

gastronomia | 31.07.2006

Da Grasso idzie na Pomorze i Śląsk

Ponad 120 pizzerii będzie liczyć pod koniec 2006 r. sieć Da Grasso. Na najbliższe miesiące przygotowywane jest co najmniej 14 otwarć. Potem kolejne. Nowe lokale pojawią się m.in. na Śląsku i północy Polski.

gastronomia | 25.07.2006

Franczyza Coffee Singidunum w nowej firmie

Studio Cafe to nowo powstała firma, która przejęła sieć sklepów-kawiarni Coffee Singidunum od dotychczasowego właściciela – spółki Ikaria.

gastronomia | 25.07.2006

Na nowości najbardziej otwarta jest młodzież

- o biznesie kawowym mówi Jasmin Soljanin z palarni kawy i sieci kawiarni Singidunum.

gastronomia | 19.07.2006

Subway w Krakowie i Warszawie

Subway zamierza na jesieni otworzyć dwie nowe restauracje. Jedna będzie się mieścić w centrum handlowym Nowe Miasto w Krakowie, a druga w centrum handlowym Złote Tarasy w Warszawie.

gastronomia | 17.07.2006

McDonald’s i zdrowy tryb życia?

W Kalifornii McDonald’s w swoich restauracjach otwiera fitness kluby.

gastronomia | 12.07.2006

Crunchy Chicken w katalogu franczyz i systemów partnerskich

W katalogu franczyz i systemów partnerskich prezentujemy sieć Crunchy Chicken, drugią markę, należącą do firmy Tele Pizza.

gastronomia | 03.07.2006

Stołeczne lokale w wirtualnej restauracji

Warszawskie restauracje mogą skorzystać z nowego kanału sprzedaży – muszą tylko zgłosić się do wirtualnej restauracji, w której klienci zamawiają posiłki za pośrednictwem internetu.

  pierwsza
  poprzednia
83
84
86
87
następna  
ostatnia