gastronomia

gastronomia | 16.01.2006

McDonald’s zapowiada wzrost w Chinach

Po roku posuchy w Chinach, światowy gigant w branży fast foodów zapowiada zwiększenie sprzedaży.

gastronomia | 11.01.2006

Zielono przez cały rok

W zeszłym roku Green Way otworzył siedem barów – w sumie w całym kraju jest ich 22. Na tym przedstawiciele sieci nie poprzestają. W połowie stycznia zaplanowali otwarcie kolejnego, już czwartego baru w stolicy. Będzie się mieścił w centrum handlowym Promenada.

gastronomia | 04.01.2006

Koniec marzeń o wielkiej sieci

Miała być sieć składająca się z 40-50 barów rybnych. Powstało pięć, ale niebawem też znikną. Zarząd Wilbo, giełdowej spółki zajmującej się przetwórstwem rybnym, podjął od dawna oczekiwaną decyzję o zaprzestaniu działalności przez sieć barów rybnych Pesca Bar.

gastronomia | 02.01.2006

Value meal powraca

Po kilku latach inwestowania w coraz bardziej wyszukane menu, amerykańskie sieci fast foodów powracają do idei "value meal" – taniego posiłku.

gastronomia | 27.12.2005

A-Petit stawia na franczyzę

Rozbudowa sieci do 10-15 lokali w Warszawie oraz otwarcie co najmniej 30 lokali franczyzowych w największych miastach Polski - to plany sieci barów kanapkowych A-Petit na najbliższe 4-5 lat.

gastronomia | 26.12.2005

Pierwsze franczyzowe Leśne Runo

Leśne Runo otworzyło w połowie listopada pierwszą franczyzową restaurację. Jest zlokalizowana w miejscowości Kajew koło Krośniewic przy stacji paliw Delfin.

gastronomia | 07.12.2005

Z Nowym Rokiem nowy Podniebny Barek

Została podpisana pierwsza licencja franczyzowa na "Podniebny Barek". Otwarcie nowego Podniebnego Barku jest zaplanowane na styczeń 2006r.

gastronomia | 01.12.2005

Po pizzy będą steki

W 2006r. spółka AmRest zacznie rozwijać w Polsce dwie nowe sieci gastronomiczne, a na Ukrainę wprowadzi Pizza Hut.

gastronomia | 15.11.2005

Czat o Podniebnym Barku

15 listopada z czytelnikami portalu rozmawiał Maciej Golnowski z LOT Catering.

gastronomia | 15.11.2005

Czat o Podniebnym Barku

15 listopada z czytelnikami portalu rozmawiał Maciej Golnowski z LOT Catering.

gastronomia | 15.11.2005

Czat o Podniebnym Barku

15 listopada z czytelnikami portalu rozmawiał Maciej Golnowski z LOT Catering.

gastronomia | 15.11.2005

Podniebny Barek na czacie

15 listopada 2005 o godz. 11.00 odbędzie się czat Maciejem Golnowskim, menedżerem rozwoju sieci gastronomicznej Podniebny Barek.

gastronomia | 14.11.2005

Na wszelki wypadek

Kentucky Fried Chicken przygotowuje spot reklamowy zapewniający klientów, że spożywając produkty sieci nie są narażeni na wirus ptasiej grypy.

gastronomia | 09.11.2005

Subway w stolicy

Subway, amerykańska sieć franczyzowa serwująca kanapki, otworzyła drugi lokal w Warszawie.

gastronomia | 02.11.2005

Nowa strategia Yum’a w Indiach

Koncern Yum! – właściciel sieci Pizza Hut oraz KFC zrewidował swoją strategię rozwoju na Indie. Firma będzie rozwijać się dwutorowo – poprzez jednostki własne i franczyzowe.

gastronomia | 02.11.2005

Wiesz co zjesz

Już wkrótce klienci McDonald’s na całym świecie poznają prawdę o hamburgerze. Dowiedzą się między innymi, że zawiera on niemal połowę dopuszczalnej dziennej dawki tłuszczu.

gastronomia | 12.10.2005

50 placówek w trzy lata

Krakowski Gastropol chce stworzyć ogólnopolską sieć restauracji Rooster. Nie wyklucza, że kapitału poszuka na giełdzie.

gastronomia | 12.10.2005

Dwanaście BierHalle w trzy lata

Dwanaście franczyzowych Browarów Restauracyjnych BierHalle chce w ciągu najbliższych trzech lat otworzyć spółka QLT Bar&Restaurant.

gastronomia | 06.10.2005

John Bull Pub negocjuje i otwiera puby

W tym roku zostanie otwarte jeszcze kilka pubów angielskiej sieci John Bull Pub.

gastronomia | 03.10.2005

Ze smalcem na parkiet

Krakowska firma pracuje nad prospektem emisyjnym. Chce zebrać z parkietu 15 mln zł i wydać je na rozwój sieci restauracji oraz sklepów.

  pierwsza
  poprzednia
82
83
84
86