gastronomia

gastronomia | 12.10.2005

Dwanaście BierHalle w trzy lata

Dwanaście franczyzowych Browarów Restauracyjnych BierHalle chce w ciągu najbliższych trzech lat otworzyć spółka QLT Bar&Restaurant.

gastronomia | 06.10.2005

John Bull Pub negocjuje i otwiera puby

W tym roku zostanie otwarte jeszcze kilka pubów angielskiej sieci John Bull Pub.

gastronomia | 03.10.2005

Ze smalcem na parkiet

Krakowska firma pracuje nad prospektem emisyjnym. Chce zebrać z parkietu 15 mln zł i wydać je na rozwój sieci restauracji oraz sklepów.

gastronomia | 30.09.2005

Subway odbudowuje sieć w Polsce

CEE Sp. z o.o. , która jest właścicielem baru z szyldem Subway w warszawskiej galerii Mokotów, planuje kolejne punkty z kanapkami.

gastronomia | 23.09.2005

Lifting Colonela

Sympatyczny starszy pan widniejący w logo sieci KFC, Colonel Harland Sanders ma teraz szczuplejszą, młodszą twarz. Swój niemodny trzyczęściowy garnitur zamienił na czerwony fartuch.

gastronomia | 19.08.2005

Sami swoi

- wypowiedź Jacka Cabaja, dyrektora handlowego Telepizzy

gastronomia | 03.08.2005

Internet w kawiarnianej sieci to pomyłka

– uważa Jasmin Soljanin założyciel sieci kawiarni Singidunum.

gastronomia | 10.06.2005

Nowy partner dla McDonald’s

To było jedno z największych i najdłużej trwających wspólnych przedsięwzięć marketingowych. Umowa McDonald’sa z wytwórnią Disney’a wygasa w przyszłym roku. Jest już kilku chętnych na posadę po Myszce Miki.

gastronomia | 09.06.2005

Cava chce być siecią franczyzową

Cava, posiadająca jedną kawiarnię w Warszawie przy ul. Nowy Świat, otworzy wreszcie długo zapowiadany drugi punkt.

gastronomia | 02.06.2005

Śniadanie u... McDonald’sa

McDonald’s wystartował z testowym programem „Wstąp na śniadanie” - 15 restauracji w Warszawie codziennie do godz. 10.30 zamiast hamburgerów serwuje jajecznicę i tosty.

gastronomia | 27.05.2005

Pierwszy Nordsee pod koniec 2005 r.

Nordsee, niemiecko-austriacka sieć lokali fast food, oferująca przede wszystkim dania rybne, pod koniec 2005 r. zamierza uruchomić pierwszy lokal w Polsce.

gastronomia | 25.05.2005

Chiński minister lubi franczyzę

Wkrótce po tym, jak chińskie ministerstwo gospodarki znowelizowało przepisy dotyczące franczyzy, McDonald’s ogłosił, że do 2008 roku co dziesiąty Mclokal w Chinach będzie jednostką franczyzową.

gastronomia | 24.05.2005

Podniebny barek za złotówkę

LOT Catering tworzy franczyzową sieć Podniebnych Barków oraz powiększa liczbę obsługiwanych lokali gastronomicznych.

gastronomia | 20.05.2005

Kulebiak z nieba

21 maja LOT Catering otworzy pierwszy Podniebny Barek w lotniczej wizualizacji. Nowy punkt mieści się na Alei KEN 105 przy stacji Metro Ursynów.

gastronomia | 19.05.2005

LOT Catering powiększa sieć Podniebnych Barków

Od kwietnia firma LOT Catering oferuje przedsiębiorcom kupno licencji franczyzowej.

gastronomia | 11.05.2005

Mobilna pizzeria

Scott Matthew ze stanu Wisconsin (USA) nie chciał czekać godzinę na dostarczenie pizzy. Położył się spać głodny, a obudził z gotowym pomysłem na biznes. Zapisał go na skrawku papieru, a dwa tygodnie później zaczął wcielać w życie.

gastronomia | 21.03.2003

Owoce poprawią wizerunek

McDonald`s wprowadza owoce do swojego menu.

gastronomia | 11.12.2002

Targi On-line z YOGEN FRÜZ

Na drugim spotkaniu Targów On-line na pytania gości odpowiadał Waldemar Lipiński, prezes YF Zdrowe Desery II, operatora sieci Yogen Fruz w Polsce.

gastronomia | 21.10.2002

Złote czasy dla gastronomii

Mamy istny boom gastronomiczny. Na rynkach Krakowa, Wrocławia, Poznania, przy Piotrkowskiej w Łodzi i w centrum Warszawy niemal codziennie powstaje jakiś bar, pub czy restauracja.

gastronomia | 15.04.2002

Czy pierogi wezmą odwet na hamburgerach?

Nowo powstająca sieć gastronomiczna Leśne Runo pod nieco tajemniczo brzmiącymi nazwami oferuje naleśniki i pierogi

  pierwsza
  poprzednia
82
83
84
86