USŁUGI

gastronomia | 07.12.2005

Z Nowym Rokiem nowy Podniebny Barek

Została podpisana pierwsza licencja franczyzowa na "Podniebny Barek". Otwarcie nowego Podniebnego Barku jest zaplanowane na styczeń 2006r.

finanse i bankowość | 06.12.2005

Grosik nie upadł z braku pieniędzy

Sąd w Białymstoku oddalił wniosek o ogłoszenie upadłości agencji finansowej Grosik, której właściciel trafił do aresztu pod zarzutem przywłaszczenia pieniędzy powierzonych przez klientów.

finanse i bankowość | 01.12.2005

Małe firmy w dobrej kondycji

W dobrej sytuacji finansowej są wszystkie firmy: zarówno duże, jak i małe, państwowe i prywatne - wynika z danych Narodowego Banku Polskiego na temat depozytów przedsiębiorstw w bankach. Co więcej - z sektora bankowego płyną sygnały, że firmy coraz chętniej biorą kredyty na inwestycje.

gastronomia | 01.12.2005

Po pizzy będą steki

W 2006r. spółka AmRest zacznie rozwijać w Polsce dwie nowe sieci gastronomiczne, a na Ukrainę wprowadzi Pizza Hut.

finanse i bankowość | 28.11.2005

Pośrednicy chcą zmian w prawie

Punkty kasowe, w których regulowane są m.in. rachunki za energię elektryczną, bronią się przed nieuczciwymi pośrednikami. Tworzą więc fundusze gwarancyjne, dzięki którym oszukani klienci mogą odzyskać pieniądze. Chcą też zmian w prawie.

finanse i bankowość | 21.11.2005

Zarząd Grosika aresztowany

Mariusz B. prezes Agencji Finansowej Grosik oraz jego zastępczyni Magdalena T. zostali aresztowani. Postawiono im zarzut przywłaszczenia minimum 1,2 mln zł od 2,6 tys. klientów.

finanse i bankowość | 21.11.2005

Zarząd Grosika poszedł siedzieć

Do aresztu trafił dwuosobowy zarząd Grosika, ogólnopolskiej agencji pośredniczącej w płaceniu rachunków. Prezesowi Mariuszowi B. i jego zastępcy Magdalenie T. zarzucono przywłaszczenie 1,2 mln zł od 2,6 tys. klientów z całego kraju.

gastronomia | 15.11.2005

Czat o Podniebnym Barku

15 listopada z czytelnikami portalu rozmawiał Maciej Golnowski z LOT Catering.

gastronomia | 15.11.2005

Czat o Podniebnym Barku

15 listopada z czytelnikami portalu rozmawiał Maciej Golnowski z LOT Catering.

gastronomia | 15.11.2005

Czat o Podniebnym Barku

15 listopada z czytelnikami portalu rozmawiał Maciej Golnowski z LOT Catering.

gastronomia | 15.11.2005

Podniebny Barek na czacie

15 listopada 2005 o godz. 11.00 odbędzie się czat Maciejem Golnowskim, menedżerem rozwoju sieci gastronomicznej Podniebny Barek.

finanse i bankowość | 14.11.2005

Wierzyciele Płatnika

Płatnik przedstawił stanowisko w sprawie sytuacji finansowej spółki. Obecnie trwa ustalenie listy wierzycieli spółki. Pomoc w pokryciu części zobowiązań Płatnika wobec klientów zaoferowała Izba Gospodarcza Przedsiębiorstw Finansowych.

gastronomia | 14.11.2005

Na wszelki wypadek

Kentucky Fried Chicken przygotowuje spot reklamowy zapewniający klientów, że spożywając produkty sieci nie są narażeni na wirus ptasiej grypy.

finanse i bankowość | 10.11.2005

Pekao i BPH nadal osobno?

Nie ma już wątpliwości – fuzje największych banków w Polsce są niemile widziane. Polska nie chce się zgodzić na liberalizację unijnych przepisów w tej kwestii, a to stawia połączenie Pekao z Bankiem BPH pod jeszcze większym znakiem zapytania.

gastronomia | 09.11.2005

Subway w stolicy

Subway, amerykańska sieć franczyzowa serwująca kanapki, otworzyła drugi lokal w Warszawie.

finanse i bankowość | 09.11.2005

Płatnik upadł

Franczyzodawca sieci punktów kasowych Płatnik złożył w sądzie wniosek o upadłość. Jednocześnie przeciwko firmie zostało złożone do prokuratury doniesienie o popełnieniu przestępstwa przez jednego z członków zarządu.

usługi dla konsumentów | 02.11.2005

Kasa leży w ruinach

Franczyza w obrocie nieruchomościami jest w USA tak popularna jak franczyza spożywcza w Polsce. Niewiele firm z branży reklamuje się hasłem „Kupujemy brzydkie domy”. A to właśnie jest specjalność sieci Home Vestors.

gastronomia | 02.11.2005

Nowa strategia Yum’a w Indiach

Koncern Yum! – właściciel sieci Pizza Hut oraz KFC zrewidował swoją strategię rozwoju na Indie. Firma będzie rozwijać się dwutorowo – poprzez jednostki własne i franczyzowe.

gastronomia | 02.11.2005

Wiesz co zjesz

Już wkrótce klienci McDonald’s na całym świecie poznają prawdę o hamburgerze. Dowiedzą się między innymi, że zawiera on niemal połowę dopuszczalnej dziennej dawki tłuszczu.

beauty i fitness | 18.10.2005

Irena Eris zapowiada, że zainwestuje w kolejne obiekty

Irena Eris chce powtórzyć sukces hotelu w Krynicy Górskiej. Teraz czas na Mazury, ale nie tylko. Zapowiada budowę kilku ośrodków spa w Polsce.

  pierwsza
  poprzednia
212
213
215
216
następna  
ostatnia