aktualności

z kraju | 22.02.2019

Bistro na fali

Krówka i Połówka w rok otworzyła 10 lokali franczyzowych. W czym tkwi sekret popularności konceptu?

Krówka i Połówka w rok otworzyła 10 lokali franczyzowych. W czym tkwi sekret popularności konceptu?

artykuł sponsorowany | 05.02.2019

Lodowy biznes - czy to sie jeszcze opłaca?

Lodziarze mają słodkie życie – można często usłyszeć. Czy to prawda? Wszyscy ci, którzy dopiero myślą o wejściu w ten biznes mają wiele pytań i wątpliwości. / REKLAMA

z kraju | 20.02.2019

Kanz stawia na zmiany

Marka Kanz szuka lokalizacji na sklepy w miastach powyżej 50 tys. mieszkańców.

z kraju | 19.02.2019

Licencja na kosmetyki

Stara Mydlarnia planuje mocniejszą ekspansję w galeriach handlowych. Na jak duże wydatki trzeba się przygotować?

pytanie tygodnia | 18.02.2019

Trampolina do biznesu

– Poszerzamy ofertę z myślą o kolejnych grupach klientów. Dla dorosłych uruchomimy siłownie, a dla małych dzieci interaktywne parki rozrywki – mówi Bartosz Śledziński z Jump Planet.

z kraju | 18.02.2019

Ekoinwestycja się opłaca

Biznes, który nie zagraża środowisku jest dziś bardzo opłacalny. Franczyzodawca Ecomyjni wie o tym najlepiej. Ile można zarobić, zakładając myjnię parową?

z kraju | 16.02.2019

Spaghetti po nowemu

Gastromall Group został inwestorem strategicznym i przejmuje udziały w sieci Makarun Spaghetti and Salad. Co to oznacza dla obu marek?

mój franchising | 15.02.2019

Duży potencjał małego rynku

Mariusz Krakowski był handlowcem. Ponad połowę swojego życia przepracował w jednej firmie. Dziś swoje doświadczenie wykorzystuje jako franczyzobiorca Carrefour.

z kraju | 14.02.2019

Bricomarché chce więcej

Grupa Muszkieterów chwali się wzrostem obrotów sieci Bricomarché. W tym roku chce otworzyć 15 nowych sklepów.

pytanie tygodnia | 13.02.2019

Dobra taktyka

– Zapotrzebowanie na produkty dziecięce będzie zawsze, dlatego jest to branża stabilna – przekonuje Marek Czupryna, prezes spółki Komex.

z kraju | 13.02.2019

Pora na lody

Mini Melts chce w tym roku rozbudować sieć do ponad 400 punktów. Ma dla chętnych kilka propozycji współpracy.

z kraju | 11.02.2019

Pizza w dzień i w nocy

New York Pizza Department szykuje się do otwarcia sześciu kolejnych lokali we franczyzie.

ze świata | 10.02.2019

Franczyza w Paryżu

Weź udział w targach franczyzowych we Francji! Czytelnicy portalu Franchising.pl mogą skorzystać z bezpłatnych biletów wstępu na Franchise Expo Paris.

z kraju | 09.02.2019

Znacznie więcej niż trampoliny

Jump Planet już niebawem uruchomi całkowicie nowy koncept, który znacznie rozszerzy ofertę. Zdaniem firmy nowy projekt wyprzedza rozwiązania oferowane przez konkurencję.

z kraju | 07.02.2019

Biznes całą dobę

Seta Disco to lokale nawiązujące do PRL-u, ale w nowoczesnym wydaniu. Co to znaczy?

z kraju | 06.02.2019

Księgowa we franczyzie

Franczyza Tax Safe to propozycja dla księgowych, którzy chcieliby otworzyć własne biuro rachunkowe.

z kraju | 05.02.2019

Gabinet urody w małym mieście

Franczyzodawca Yasumi stworzył nowy koncept skierowany do mieszkańców małych miast. Szuka pierwszych franczyzobiorców.

z kraju | 04.02.2019

Kebap ma chrapkę na więcej

Berlin Döner Kebap otworzył 47. lokal. Do połowy tego roku franczyzodawca chce rozbudować sieć do 50 placówek.

pytanie tygodnia | 03.02.2019

Licencja bez mięsa

– Coraz więcej osób, nawet takich, które na co dzień spożywają mięso, rozsmakowuje się w naszych wegańskich burgerach – mówi Marcin Suski, menedżer ds. franczyzy marki Krowarzywa.

2
3
4
5
następna  
ostatnia