aktualności

z kraju | 09.01.2019

Franczyza na wyspach

Marka NeoNail zamknęła ubiegły rok liczbą 210 wysp handlowych. Gdzie jeszcze szuka franczyzobiorców?

mój franchising | 08.01.2019

Firma na dodatek

Krzysztof Lisaj wie, jak dywersyfikować ryzyko. Prowadził dwie własne firmy, gdy zdecydował się zainwestować we franczyzę. Na jaką markę postawił?

z kraju | 07.01.2019

Sushi ma się dobrze

Koku Sushi w ubiegłym roku otworzyło sześć lokali. Ile trzeba zainwestować w sushi-bar lub restaurację?

pytanie tygodnia | 06.01.2019

Na kłopoty e-sklepy

– Planujemy zmniejszyć wpływy z tradycyjnych kanałów sprzedaży na rzecz e-sklepu – mówi Tomasz Nowicki, specjalista ds. rozwoju sieci Greenpoint.

z kraju | 05.01.2019

Kosmetyki nie odpuszczają

Sieć Organique boleśnie odczuła w ubiegłym roku zakazu handlu w niedzielę. Jak radzi sobie z tym problemem?

z kraju | 04.01.2019

Gastronomia rozsmakowała się we franczyzie

Gastronomia jest ciągle najmocniej rozwijającą się branżą we franczyzie. W ubiegłym roku w tym segmencie rynku przybyło 25 nowych sieci.

z kraju | 03.01.2019

CCC uratuje Gino Rossi?

Spółka CCC coraz bliżej przejęcia Gino Rossi. Firma złożyła do UOKiK wniosek w sprawie nabycia znanej marki obuwniczej.

z kraju | 02.01.2019

Inwestycja w modę

Recman planuje rozwój za granicą. W 2019 roku chce otworzyć sklepy na Litwie, Łotwie i w Estonii. A co z marką w Polsce?

pytanie tygodnia | 31.12.2018

Amerykanie w natarciu

Ziebart w ciągu pięciu lat zamierza mieć placówkę w każdym mieście wojewódzkim Polski. O rozwoju amerykańskiej firmy w naszym kraju opowiada Mateusz Drab, dyrektor Ziebart Polska.

z kraju | 31.12.2018

Nowa burgerownia we franczyzie

Mastergrupa, która rozwija sieć pizzerii Stopiątka, wchodzi w koncept z burgerami.

mój franchising | 30.12.2018

Biznes na spółkę z bratem

Jacek i Krzysztof Kulwasowie prowadzą 10 placówek pod marką Lodolandia, Kołacz na Okrągło i Bafra Kebab. Jak się dzielą pracą?

z kraju | 28.12.2018

Pizzeria za małe pieniądze

Franczyzodawca zapewnia, że pizzerię Biesiadowo można otworzyć już za 42 tys. zł.

mój franchising | 27.12.2018

Postawił na franczyzę

Wojciech Bielicki zrezygnował z prowadzenia studia mebli kuchennych i zainwestował we franczyzowy sklep odzieżowy. Jaką markę wybrał?

z kraju | 25.12.2018

Ambitne plany

Franczyzodawca Twojemiasto.poleca.to w przyszłym roku planuje udzielić licencji na biznes 30 franczyzobiorcom.

z kraju | 24.12.2018

Natura się rozprzestrzenia

Drogeria Natura chce otworzyć w 2019 roku 20 sklepów w modelu agencyjnym.

pytanie tygodnia | 23.12.2018

Trzeba umieć zarabiać

– Franczyzobiorcy biur nieruchomości WGN osiągają duże przychody przy niskich kosztach stałych prowadzenia biznesu – zapewnia Leszek Michniak, właściciel sieci WGN.

z kraju | 21.12.2018

W podróż przed sezonem

Traveliada.pl chce budować sieć placówek i w dużych, i w małych miastach. Wbrew pozorom zima to dobry czas na otwarcie biura podróży.

z kraju | 20.12.2018

Rożek z pizzą

Pizza w kształcie rożka to specjalność nowego konceptu Pizza Contenta. Jak nową franczyzę przyjmie polski rynek?

z kraju | 19.12.2018

Myślisz franczyza, mówisz PROFIT system

Po 20 latach od powstania PROFIT system stał się największą europejską firmą doradczą wyspecjalizowaną we franczyzie. Obsługuje klientów w 13 krajach świata.

pytanie tygodnia | 18.12.2018

Zgrabna franczyza

– Najchętniej udzielamy licencji na biznes jednej osobie lub małżeństwu, które zaangażuje się osobiście w prowadzenie salonu – mówi Beata Wituń, właścicielka Body Evolution.

  pierwsza
  poprzednia
2
3
5
6
następna  
ostatnia