Pizza z galerii
Plaza Rzeszów, Galeria Vivo w Krośnie, Galeria Amber w Kaliszu czy Galeria Neptun w Starogardzie Gdańskiem – to ostatnio otwarte pizzerie pod szyldem Telepizzy. Na razie wszystkie te lokale są własnością franczyzodawcy, ale rozważane już jest otwieranie placówek licencyjnych w takich właśnie lokalizacjach.
– Kierunek rozwoju jest jak najbardziej właściwy. Najważniejszą rzeczą jest odpowiednie dobranie struktury kosztów i właściwa ocena potencjału lokalizacji, tak aby możliwość dostawy była wartością dodaną. Wszystkie nowo otwarte placówki bardzo dobrze się rozwijają. Jesteśmy pewni, że tak samo będzie w przypadku pizzerii licencyjnych. Być może w kolejnych galeriach placówki Telepizzy poprowadzą już franczyzobiorcy. Koszt inwestycji w placówkę licencyjną wynosi ok. 250 tys. zł – mówi Leszek Nowak, menedżer ds. rozwoju Telepizza Poland.
Nowo otwarte punkty Telepizza działają w popularnych strefach food court. Goście mogą zjeść pizzę na miejscu lub zamówić z dostawą do domu. Na podobnych zasadach działać będą pizzerie franczyzowe.
– Interesuje nas różny format galerii. Co prawda na razie jesteśmy w mniejszych i średnich centrach handlowych, ale jeśli nadarzy się okazja, to wejdziemy do dużych obiektów – twierdzi Leszek Nowak. Jak zapewnia, Telepizza bardzo rozważnie dobiera nowe lokalizacje, dbając o odpowiednią ekspozycję marki i możliwość dotarcia do szerokiej grupy odbiorców.
Telepizza nadal otwiera też pizzerie w typowych dla siebie lokalizacjach przyulicznych.
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
– Przy rzemieślniczej produkcji nie da się konkurować cenowo z lodami przemysłowymi. Jednak jakość przyciąga, nawet jeśli cena jest wyższa – mówi Dariusz Stykowski, współwłaściciel Autorskich Lodów Piccolo.
Tommy Żelazny, franczyzobiorca Stopiątki pokazuje, że czasem aby odnaleźć swoje miejsce, trzeba wrócić do korzeni.
Od 300 do nawet 1,5 tys. sztuk – tyle pączków dziennie sprzedaje się w punktach Dobrej Pączkarni. Czy w takim razie pączki to opłacalny biznes?
Felix Chicken nastawia się na mocną ekspansję. Franczyzobiorcom proponuje kilka formatów lokali.
Paweł Kamiński był pierwszym franczyzobiorcą Cofix. Dziś prowadzi już trzy kawiarnie marki i zdobył tytuł TOP Franczyzobiorcy na zeszłorocznych Targach Franczyza.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
McDonald’s w Polsce to 550 restauracji, które w ponad 90 proc. są prowadzone przez lokalnych przedsiębiorców.
Rozważasz otwarcie firmy? Najpierw zainwestuj w subskrypcję miesięcznika "Własny Biznes FRANCHISING" i sprawdź, jaki biznes się opłaca! Tego nie przeczytasz w internecie!
Z wykształcenia nawigator statku, z zawodu pilot samolotu. Konrad Hanc godzi pracę na etacie z prowadzeniem własnego biznesu. Od roku jest franczyzobiorcą sieci Fresh Bike.
Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali