Bogate menu / Bakalie na wagę mają urozmaicić ofertę supermarketów.
Czwartek
19.04.2018
Francuska marka stawia na supermarkety. Ich otwarcia proponuje również franczyzobiorcom.
 

Carrefour Polska posiada ponad 20-letnie doświadczenie w handlu w zarządzaniu sklepami w różnych formatach. W tym czasie firma wdrożyła na polskim ryku liczne, nowatorskie koncepty handlowe. Nowym kierunkiem rozwoju dla Carrefour są supermarkety franczyzowe – czwarty taki lokal otwarty został w małopolskim Tuchowie.

Nowy supermarket franczyzowy sieci mieści się przy ul. Kazimierza Wielkiego w Tuchowie. Sklep ma powierzchnię blisko 550 m2 i reprezentuje tzw. koncept classic, który charakteryzuje się szeroką i różnorodną ofertą produktów świeżych, jak również artykułami ze Zdrowej Półki, naturalnymi „Jakość z Natury” oraz produktami z asortymentu kuchni świata.
– Badania trendów konsumenckich pokazują, że Polacy coraz bardziej doceniają wygodę dokonywania codziennych zakupów blisko domu lub pracy. Carrefour stara się na bieżąco odpowiadać na zmieniające się potrzeby klientów, dlatego zdecydowaliśmy się w tym miejscu na otwarcie sklepu w formacie supermarketu, choć w portfolio franczyzowym Carrefour przeważają formaty express convenience, express minimarket i Globi.  Koncept tego supermarketu został dopasowany do potrzeb mieszkańców w jego okolicy, którzy prowadząc aktywny tryb życia nie mają czasu na długie zakupy, a jednocześnie potrzebują stałego codziennego dostępu do szerszej gamy produktów świeżych. Nowa placówka charakteryzuje się największą ilością referencji na mkw. w okolicy – mówi Marek Lipka, dyrektor ds. supermarketów w Carrefour Polska.

W supermarkecie klienci znajdą ofertę ponad 150 rodzajów warzyw i owoców, a także pieczywo od lokalnych dostawców. W sklepie można też wybrać ciepłe pieczywo spośród ponad 20 produktów odpiekanych na miejscu. Z produktów świeżych dostępne są również nabiał i wędliny pochodzące od lokalnych dostawców. Klienci skorzystać mogą też z lad tradycyjnych, w których znajdą szeroką ofertę wędlin krojonych, w tym wyrobów pochodzących z Wędzarni Carrefour. Na życzenie klienta pracownicy sklepu mogą także zmielić wybrany kawałek świeżego mięsa, rozbić kotlety oraz zapakować próżniowo produkt. Kupujący mogą również  zakupić sałatki i surówki na wagę oraz skorzystać z dużego wyboru garmażeryjnych dań gotowych.

Ofertę produktów świeżych uzupełniają ryby wędzone oraz linia produktów naturalnych „Jakość z Natury Carrefour”, które produkowane są z poszanowaniem środowiska naturalnego, zgodnie z zasadami zrównoważonego rolnictwa, a ich jakość kontrolowana jest przez Carrefour „od pola do talerza”.

W asortymencie nie zabraknie produktów dedykowanych osobom, które dbają o zdrowie. W sklepie kupić można produkty bio, bezglutenowych, sojowych, bez laktozy, a także przeznaczonych dla diabetyków oraz alergików. W ofercie dostępne są również produkty Kuchni Świata, w tym znane regionalne artykuły marki Reflets de France oraz włoskie specjały Terre d’Italia, dostępne jedynie w sieciach Carrefour. Z kolei dla smakoszy piwa przygotowano szeroki wybór piw rzemieślniczych (kraftowych).

Przedsiębiorcy dysponujący lokalem o wielkości minimum 500 m2 i zainteresowani otwarciem supermarketu franczyzowego z Carrefour mogą wybierać spośród dwóch sprawdzonych konceptów: classic – dedykowany do dzielnic dużych miast, mniejszych miejscowości i terenów wiejskich; urban – opracowany dla miejsc, charakteryzujących się dużym ruchem. Koncepty oferowane przez Carrefour w ramach franczyzy można dopasować do posiadanego lokalu, konkretnej lokalizacji i wymagań okolicznych klientów, a wiedza handlowa Carrefour pomoże w budowie właściwego zatowarowania.       

Pod szyldem Carrefour w Polsce działa prawie 900 sklepów w pięciu formatach: hipermarketów, supermarketów, sklepów osiedlowych i specjalistycznych oraz sklepu internetowego. Carrefour jest w Polsce również właścicielem sieci 20 centrów handlowych oraz sieci ponad 40 stacji paliw. 


Na świeżo / W supermarkecie klienci znajdą ofertę ponad 150 rodzajów warzyw i owoców, a także pieczywo od lokalnych dostawców.
Grzegorz Morawski
dziennikarz

POPULARNE NA FORUM

Wykładziny obiektowe Gdańsk

Wykładziny obiektowe Gdańsk to kluczowy element wyposażenia wielu obiektów użyteczności publicznej oraz biznesowych w Gdańsku. Charakteryzują się one wysoką...

1 wypowiedzi
ostatnia 26.04.2024
sklepy spożywcze

Pozycjonowanie lokalne to kluczowa strategia dla firm pragnących zwiększyć swoją widoczność wśród lokalnej społeczności. Proces ten skupia się na optymalizacji...

7 wypowiedzi
ostatnia 25.03.2024
Franczyzodawca otwarty na osoby z niepełnosprawnościami

Jestem osobą niepełnosprawną ostatnio umiarkowanym czy jest szansa żebym mogła wejść we franczyznę i jako osoba niepełnosprawna

1 wypowiedzi
ostatnia 24.03.2024
Franczyza Odido w nowym wydaniu: Odido Elevator

Witam, Czy ktoś może zdecydował się na współpracę z zOdido w ramach Odido Elevator i może podzielić się doświadczeniami? Chodzi o twardszą franczyzę / wyposażenie...

1 wypowiedzi
ostatnia 30.09.2023
Nagrodzeni franczyzobiorcy

Należałoby zostawić sobie te nagrodę na spłatę powstających lawinowo długów franczyzobiorców, którzy przez kanibalizacje lokalizacji padają po kilku miesiącach....

1 wypowiedzi
ostatnia 03.02.2023
sklepy spożywcze

Polecam Franczyzę sklepów Cortez szybko rozwijająca się marka.

7 wypowiedzi
ostatnia 29.03.2022
Jubileuszowy sklep

Pani Julito proszę uciekać z sieci póki jeszcze dług nie urósł do niebotycznych rozmiarów

1 wypowiedzi
ostatnia 09.03.2022
Nowe warunki współpracy dla franczyzobiorców

Widzę ,że przestępczość zorganizowana od nowego roku w natarciu na Franchising.pl:)

1 wypowiedzi
ostatnia 27.01.2022