art. spożywcze i przemysłowe

art. spożywcze i przemysłowe | 23.07.2024

Wsparcie finansowe od Żabki

Przedsiębiorcy, którzy otworzą sklep w sierpniu i wrześniu, otrzymają dodatkowe środki do 14 tys. zł. Sieć gwarantuje też w pełni wyposażony sklep, szkolenia i inne wsparcie.

Przedsiębiorcy, którzy otworzą sklep w sierpniu i wrześniu, otrzymają dodatkowe środki do 14 tys. zł. Sieć gwarantuje też w pełni wyposażony sklep, szkolenia i inne wsparcie.

art. spożywcze i przemysłowe | 01.06.2024

Jest dobrze mimo wyzwań

Rywalizacja w branży spożywczej to chleb powszedni. Można ją jednak wygrywać. Przekonał się o tym Patryk Staniec.

art. spożywcze i przemysłowe | 20.05.2024

Pierrot stawia na rozbudowę

Marka Pierrot niedługo uruchomi nowy zakład produkcyjny. Czy zwiększenie mocy pozwoli na szybszy rozwój we franczyzie?

art. spożywcze i przemysłowe | 20.05.2024

Czas na inwestycję w sklep spożywczy

– Okres spowolnienia to najlepszy moment na inwestycje. A branża spożywcza nadaje się do tego najlepiej – mówi Bartłomiej Tarłowski z Grupy Muszkieterów.

art. spożywcze i przemysłowe | 13.05.2024

Franczyzodawca stawia na e-commerce

Husse, producent karmy dla psów i kotów, inwestuje w platformę e-commerce, która znacznie przyspieszy dostawy.

art. spożywcze i przemysłowe | 10.05.2024

Sensi Hemp rusza z miejsca

W ostatnich latach rozwój sieci franczyzowej Sensi Hemp zwolnił. Ale firma nie stała w miejscu.

art. spożywcze i przemysłowe | 05.05.2024

Biznes na każde czasy

– Duży potencjał rozwoju widzimy z franczyzobiorcami, którzy zarządzają 5-10 sklepami. Ale już jeden lokal może generować dobre wyniki – mówi Marek Lipka, dyrektor generalny Eurocash Franczyza.

art. spożywcze i przemysłowe | 02.05.2024

Stokrotka dofinansuje otwarcie sklepu

Stokrotka proponuje nowym partnerom dofinansowanie w wysokości do 1 mln zł.

art. spożywcze i przemysłowe | 21.04.2024

Jest miejsce dla supermarketów

– Mocno inwestujemy w nowe supermarkety i sklepy w formacie convenience – mówi Wojciech Sypień, dyrektor franczyzy Carrefour Polska.

art. spożywcze i przemysłowe | 18.04.2024

Al.Capone korzysta z sytuacji

Sieć sklepów z alkoholem w minionym roku otworzyła znacznie więcej placówek, niż planowała. Dlaczego?

art. spożywcze i przemysłowe | 08.04.2024

Delikatesy Centrum stawiają na technologię

Marka chce się stać dla lokalnych sklepów platformą technologiczną, która usprawnia ich funkcjonowanie.

art. spożywcze i przemysłowe | 04.04.2024

Potencjał w serach

– Potencjał do rozwoju specjalistycznych sklepów z serami w Polsce jest ogromny – mówi Emilia Grębowicz, kierownik operacyjny w Krainie Serów.

art. spożywcze i przemysłowe | 31.03.2024

Kobiety napędzają Żabkę

W sieci Żabka aż 65 proc. z ponad 8,8 tys. franczyzobiorców stanowią kobiety. Niezależnie od pochodzenia, wykształcenia czy wieku, wszystkie z sukcesem prowadzą swoje biznesy.

art. spożywcze i przemysłowe | 28.03.2024

Sklep z produktami ze Wschodu

Ukrainoczka dobrze wpisała się w zapotrzebowanie rynku, proponując produkty, które trafiają w gusta obywateli Ukrainy. Jak otworzyć biznes pod jej szyldem?

art. spożywcze i przemysłowe | 25.03.2024

Rozwój pomimo dużej konkurencji

– Choć rynek w branży spożywczej jest bardzo konkurencyjny, nadal można na nim otwierać rentowne sklepy – mówi Monika Kosz-Koszewska, rzecznik prasowy Grupy Chorten.

art. spożywcze i przemysłowe | 19.03.2024

Z korporacji do Krainy Serów

Dawid Maciołek po wielu latach pracy dla dużej korporacji, otworzył sklep Kraina Serów. Dlaczego zdecydował się na tę markę?

art. spożywcze i przemysłowe | 28.02.2024

Po pomysł na sklep na Targi Franczyza

Już 15 i 16 marca na Targach Franczyza na PGE Narodowym pojawi się mniej więcej 50 wystawców. Wśród nich firmy z branży spożywczej.

art. spożywcze i przemysłowe | 27.02.2024

Dofinansowanie do otwarcia sklepu

Sieć sklepów Stokrotka oferuje wsparcie franczyzobiorcom w wysokości do 1 mln zł. Franczyzodawca szuka obecnie partnerów przede wszystkim na Podkarpaciu.

art. spożywcze i przemysłowe | 07.02.2024

Własny biznes w Polsce

Kiryla Valadkievych pochodzi z Białorusi, a w Polsce mieszka od trzech lat. Najpierw pracował w firmie budowlanej, potem kurierskiej. Aż w końcu zdecydował się na franczyzę.

2
3
4
5
następna  
ostatnia