W galerii i przy ulicy / Lokale Stodoła Kebap & Grill można otwierać zarówno w centrach miast, jak i w galeriach handlowych.
Piątek
03.01.2020
Koncept Stodoła Kebap & Grill chce zmienić podejście Polaków do kebabu. Serwuje go w eleganckiej wersji.
 

Kebab kojarzy się z niewyszukanym daniem fastfoodowym.
– My go odczarowujemy – zapewnia Paweł Bąkowski, franczyzodawca marki Stodoła Kebap & Grill. – Otwieramy lokale w wersji premium, z eleganckim wystrojem, nowocześnie wyposażone i serwujące smaczne, świeże jedzenie, wysokiej jakości. To pierwszy taki projekt w Europie.

Licencja na kebab

Stodoła Kebap & Grill ma obecnie trzy lokale własne, w trakcie przygotowań do otwarcia jest pierwsza franczyzowa placówka w Zielonej Górze. Koncept chce się rozwijać w miastach liczących powyżej 100 tys. mieszkańców. Lokale można otwierać zarówno w centrach miast, jak i w galeriach handlowych. W przypadku lokalizacji na mieście franczyzodawca stawia na prestiżowe ulice o dużym natężeniu ruchu. Potrzebny jest wówczas lokal o powierzchni minimum 120 m2. Natomiast w food courcie galerii handlowej wystarczy już 50-60 m2. Całkowite wydatki na inwestycję licencjodawca szacuje na 3,5-4 tys. zł za 1 m2.
– Inwestycja nie jest mała, ale zwraca się szybko, w ciągu 1,5-2 lat – zapewnia Paweł Bąkowski.
Jednorazowa opłata wstępna wynosi 10 tys. zł. Miesięczna opłata franczyzowa zaczyna się od 1 tys. zł netto i jest zależna od obrotów lokalu.
– Pomagamy franczyzobiorcy w znalezieniu lokalizacji i załatwieniu wszystkich formalności, przygotowujemy projekt lokalu, możemy udostępnić też naszą ekipę remontową – wylicza Paweł Bąkowski. – Zapewniamy szkolenia, receptury dań, kompleksowe zaopatrzenie, rozwiązania księgowe, wsparcie marketingowe.
Kebab przygotowywany jest z kurczaka lub cielęciny. W menu są również potrawy wegańskie, np. falafele, sałatki, a także alkohole, np. piwa, prosecco, aperol.
– Stawiamy na produkty wysokiej jakości – podkreśla Paweł Bąkowski. – Mamy sprawdzonych dostawców mięsa, bułki do kebabu sprowadzamy z Berlina, czyli europejskiej stolicy tej potrawy. Kebab to bardzo dobre danie, potrzebuje tylko eleganckiego otoczenia. I my je zapewniamy. W naszych lokalach można nie tylko szybko zjeść, ale też np. umówić się na spotkanie biznesowe.


Ile na start / Całkowite wydatki na inwestycję licencjodawca szacuje na 3,5-4 tys. zł za 1 m2.

POPULARNE NA FORUM

Przyczepa gastronomiczna ze świeżym pieczywem

Witam wszystkich, Myślę nad otwarcie swojego małego biznesu a mianowicie nad przyczepą gastronomiczną w której sprzedawałbym świeże pieczywo, którą postawiłbym w...

1 wypowiedzi
ostatnia 13.07.2020
Subway podsumowuje rok

Jestem z Siedlec i to trudny rynek jakby nie bylo. Kiedys tutaj bylo zycie, ale teraz jest jakby nieco inaczej. Wszystkiego niby jest duzo, a moze nawet i za duzo, ale jakoś...

4 wypowiedzi
ostatnia 09.07.2020
Chcę założyć restaurację na zasadach fanchisingu - Sphinx

Rozglądam się za biznesem modowym lub gastronomicznym. pytałem jakiś czas temu na modowym forum franczyzy w co warto inwestowac i jakie sa opinie. Zagladam teraz tutaj i...

19 wypowiedzi
ostatnia 09.07.2020
MEET & FIT - cenzura/straty/pozew zbiorowy

Napiszę krótko jako były franczyzobiorca... Zamknąłem lokal z olbrzymią stratą... Szkoda nerwów a sama franczyza to amatorszczyzna jakich mało.

4 wypowiedzi
ostatnia 08.07.2020
Subway podsumowuje rok

Niestety, ale podpisuje się obiema rękoma pod tym, co Pani napisała. Włożyłem sporo pieniędzy w założenie Subway’a w Siedlcach, gdzie wg zapewnień DEvelopment Agent...

4 wypowiedzi
ostatnia 07.07.2020
Spaghetti po nowemu

dokładnie, co za bzdury ludzie pisze, pewnie nie dbali o biznes, przez co nie zarabiali i sie czepiaja. bo siebie to nigdy. jest to jedna z niewielu sieci, ktore kar nie daja,...

4 wypowiedzi
ostatnia 02.07.2020
MEET & FIT - cenzura/straty/pozew zbiorowy

Nie wyszło w życiu i biznesie to takim hejterom jak Łucja116. Sfrustrowana sytuacją w ktorej musi pisac hejterskie teksty zeby jej szef był zadowolony. Prosta zasada na...

4 wypowiedzi
ostatnia 21.06.2020
Spaghetti po nowemu

Znowu konkurencja albo nieudacznik co powinien zostac na etacie. Nie rozumiem po co ludzie zakladaja tutaj konta zeby zrobic 1 wpis "nie polecam" albo "odradzam" i pozniej juz...

4 wypowiedzi
ostatnia 21.06.2020