Kebab w wersji premium
Kebab kojarzy się z niewyszukanym daniem fastfoodowym.
– My go odczarowujemy – zapewnia Paweł Bąkowski, franczyzodawca marki Stodoła Kebap & Grill. – Otwieramy lokale w wersji premium, z eleganckim wystrojem, nowocześnie wyposażone i serwujące smaczne, świeże jedzenie, wysokiej jakości. To pierwszy taki projekt w Europie.
Licencja na kebab
Stodoła Kebap & Grill ma obecnie trzy lokale własne, w trakcie przygotowań do otwarcia jest pierwsza franczyzowa placówka w Zielonej Górze. Koncept chce się rozwijać w miastach liczących powyżej 100 tys. mieszkańców. Lokale można otwierać zarówno w centrach miast, jak i w galeriach handlowych. W przypadku lokalizacji na mieście franczyzodawca stawia na prestiżowe ulice o dużym natężeniu ruchu. Potrzebny jest wówczas lokal o powierzchni minimum 120 m2. Natomiast w food courcie galerii handlowej wystarczy już 50-60 m2. Całkowite wydatki na inwestycję licencjodawca szacuje na 3,5-4 tys. zł za 1 m2.
– Inwestycja nie jest mała, ale zwraca się szybko, w ciągu 1,5-2 lat – zapewnia Paweł Bąkowski.
Jednorazowa opłata wstępna wynosi 10 tys. zł. Miesięczna opłata franczyzowa zaczyna się od 1 tys. zł netto i jest zależna od obrotów lokalu.
– Pomagamy franczyzobiorcy w znalezieniu lokalizacji i załatwieniu wszystkich formalności, przygotowujemy projekt lokalu, możemy udostępnić też naszą ekipę remontową – wylicza Paweł Bąkowski. – Zapewniamy szkolenia, receptury dań, kompleksowe zaopatrzenie, rozwiązania księgowe, wsparcie marketingowe.
Kebab przygotowywany jest z kurczaka lub cielęciny. W menu są również potrawy wegańskie, np. falafele, sałatki, a także alkohole, np. piwa, prosecco, aperol.
– Stawiamy na produkty wysokiej jakości – podkreśla Paweł Bąkowski. – Mamy sprawdzonych dostawców mięsa, bułki do kebabu sprowadzamy z Berlina, czyli europejskiej stolicy tej potrawy. Kebab to bardzo dobre danie, potrzebuje tylko eleganckiego otoczenia. I my je zapewniamy. W naszych lokalach można nie tylko szybko zjeść, ale też np. umówić się na spotkanie biznesowe.
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
Fabryka Pizzy zamieniła się we włoską restaurację, która serwuje różnorodne dania. Czy ten ruch się opłacał?
Franczyzodawca Cukrem i Solą oraz Cafe Słodziak poszerza ofertę w lokalach m. in. o croissanty z dubajską czekoladą. Ma też propozycję dla franczyzobiorców, którzy chcieliby zaoszczędzić na inwestycji.
Carat Kebab chce zmienić podejście Polaków do kebabu. Zachęca też franczyzobiorców do łączenia pod jednym dachem kilku marek gastronomicznych.
Paweł Marynowski z ZapieCKanek startuje z franczyzą. Czym zapiekanki jego marki wyróżniają się od konkurencji?
Joanna i Paweł Sobkowiakowie szukali biznesu, który będzie dodatkowym źródłem dochodu. Ważne dla nich było też to, żeby dało się go połączyć z prowadzeniem ich dotychczasowej firmy, a także wychowaniem małego dziecka. Na jaką franczyzę postawili?
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Dwa gabinety pod szyldem Yasumi to za mało dla Aleksandry Michalskiej. Jakie ma plany na rozwój?
Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
Ile lat musi rosnąć choinka, żeby nadawała się do sprzedaży? I czy na plantacji choinek praca jest tylko w grudniu?
Kiedy krajowy rynek robi się za mały, franczyza może być kluczem do międzynarodowego sukcesu. Dowiedz się, jak rozwinąć biznes poza granicami Polski.
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
https://youtu.be/kojfdVGqIY4?si=N1J9rlZC1jf4U-2y
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...