Kebab z niską inwestycją
Franczyza AM AM KEBAB opiera się na mobilnych przyczepach, z kebabem rzecz jasna.
– Stworzyliśmy nasz koncept z myślą o dwóch podstawach: możliwości zapewnienia ciągłości biznesu przez cały rok i wysokiej jakości dostarczanego jedzenia – podkreśla Michał Kłusek, prezes spółki Dolci Sapori, która jest franczyzodawcą AM AM Kebab. – Dzięki temu pierwszemu aspektowi, zysk generowany jest przez dwanaście miesięcy w roku. To gwarantuje szybki zwrot z inwestycji i pewność stałego zarobku, niezależnie od okoliczności. Z kolei wysoka jakość produktu wynika nie tylko ze starannie wyselekcjonowanych składników, z których przygotowywany jest kebab, ale również z procesu produkcyjnego, który jest prosty, wydajny oraz przejrzysty.
Biznes w przyczepie
AM AM Kebab ma obecnie 44 punktów sprzedaży, a kolejne 11 jest w trakcie przygotowań do otwarcia. Jak zapewnia franczyzodawca, dobrze sprawdzają się miastach 20-tysięcznych, a nawet mniejszych, ale także na większych rynkach. Franczyzobiorcy mogą sami poszukać odpowiedniej lokalizacji, albo skorzystać z pomocy działu komercjalizacji.
– Dzięki wieloletniemu biznesowemu doświadczeniu i rozbudowanej sieci kontaktów jesteśmy w stanie dotrzeć w pobliże nie tylko największych centrów handlowych, punktów usługowych czy miejsc, które cieszą się ogromną popularnością w poszczególnych punktach miast, włączając miejsca wewnątrz osiedli, parki oraz ośrodki turystyczne i rekreacyjne – wylicza Michał Kłusek.
Franczyzobiorcy otrzymują gotowe do pracy i w pełni wyposażone przyczepy gastronomiczne. Minimalna kwota wejścia w biznes to 10 tys. zł. Reszta inwestycji może zostać sfinansowana leasingiem, w którego uzyskaniu wspiera leasingobiorcę opiekun ze strony franczyzodawcy.
– Wyposażając przyczepy opieraliśmy się na naszym wieloletnim doświadczeniu w branży street food. Wszystko jest intuicyjne, proste w obsłudze, a każdy element wyposażenia spełnia standardy HACCP – podkreśla Michał Kłusek. – Co istotne, jest to sprzęt wielosezonowy, zrobiony z trwałych materiałów, odpornych na różne warunki atmosferyczne. Oferujemy również możliwość doposażenia strefy obok przyczepy w stoliki.
Kalkulacje zysków
Franczyzobiorcy mogą osobiście sprzedawać w punktach, albo zatrudnić pracowników.
– Dodatkowo oferujemy wyposażenie przyczepy w kamery szerokokątne, dzięki czemu właściciel w każdej chwili może mieć podgląd swojego punktu sprzedaży – informuje Michał Kłusek.
Nie ma opłaty za przystąpienie do sieci. Miesięczna opłata franczyzowa to 1 tys. zł netto. Jak twierdzi franczyzodawca, w AM AM Kebab można zarobić nawet 17 tys. zł netto miesięcznie. Kandydaci na franczyzobiorców mogą otrzymać szczegółową kalkulację biznesu na spotkaniu w siedzibie firmy.
– Posiadamy dane sprzedażowe z naszych punktów franczyzowych, dzięki czemu jesteśmy w stanie przedstawić symulację kosztów i zysków – zapewnia Michał Kłusek. – 13 października organizujemy dzień otwarty w Ożarowie Mazowieckim, podczas którego będzie można pytać o wszystkie szczegóły oraz porozmawiać z naszymi franczyzobiorcami.
Koncept mocno stawia na marketing marki. Aktualnie ambasadorami AM AM Kebab są Arkadiusz Wrzosek i Kamil Grosicki. Ten ostatni ma nawet w menu autorskiego kebaba, skomponowanego we współpracy z dietetykiem klinicznym i ekspertem zdrowego żywienia.
WIZYTÓWKA AM AM KEBAB
Sieć mobilnych kebabowni.
- 44 punkty
- inwestycja od 10 tys. zł
- opłata franczyzowa 1 tys. zł netto
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
– Nasz koncept franczyzowy to biznes z niską kwotą wejścia – mówi Michał Kłusek, franczyzodawca AM AM Kebab.
Styczniowy numer miesięcznika "Własny Biznes FRANCHISING" już w sprzedaży!
Kebab stał się prawie daniem narodowym Polaków. Może więc być dobrym pomysłem na biznes. Co trzeba zrobić, żeby otworzyć i z sukcesem prowadzić kebabownię?
Na pewno taki, w którym franczyzobiorcy mogą liczyć na solidne wsparcie franczyzodawcy. Przedstawiamy kilkadziesiąt konceptów franczyzowych, w których inwestycję warto rozważyć w 2023 roku.
Nowy numer miesięcznika "Własny Biznes FRANCHISING" już w sprzedaży! Sprawdź, jakie pomysły na biznes są opisane w styczniowym wydaniu magazynu.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Kredigo otwiera więcej biur niż planował. Partnerzy, żeby zarobić, muszą nauczyć się dobrze weryfikować klientów.
Fabryka Pizzy zamieniła się we włoską restaurację, która serwuje różnorodne dania. Czy ten ruch się opłacał?
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Paweł Marynowski z ZapieCKanek startuje z franczyzą. Czym zapiekanki jego marki wyróżniają się od konkurencji?
Wiele osób wciąż myli franczyzę z franszyzą, która jest pojęciem z rynku ubezpieczeń. Niepoprawna jest również franczyzna czy też franszczyzna.
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
https://youtu.be/kojfdVGqIY4?si=N1J9rlZC1jf4U-2y
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...