Da Grasso przekroczyła setkę
- W 2006 roku otworzyliśmy 33 nowe pizzerie. Obecnie kilkadziesiąt lokali przygotowywanych jest do otwarcia - twierdzi Karolina Rozwandowicz, odpowiedzialna za rozwój sieci franczyzowej Da Grasso.
Firma remontuje obecnie również lokal w śródmieściu Łodzi, w którym zostanie otwarta własna całododobowa pizzeria Da Grasso. Nowy punkt będzie wzorcowym lokalem, miejscem w którym będą szkoleni franczyzobiorcy. To również w Łodzi przedstawiciele sieci będą testować nowe produkty spożywcze oraz zmiany w menu.
Pizzeria Da Grasso w podwarszawskim Pruszkowie
Da Grasso we współpracy z firmami partnerskimi stworzyła system logistyczny, który usprawnił organizację dostaw do placówek sieci.
- Ze względu na ilość kupowanych przez sieć półproduktów do przyrządzania pizzy, zdecydowaliśmy się na produkowanie niektórych artykułów spożywczych pod marką Da Grasso m.in. ser oraz majonez - mówi Karolina Rozwandowicz.
Da Grasso aktualizuje swoje menu. Ostatnio wprowadziła kilka nowych rodzajów pizzy, sałatek oraz pieczone skrzydełka z kurczaka. Wkrótce w sprzedaży będą również dania kuchni włoskiej.
Przedstawiciele firmy zapowiadają ekspansję poza granice kraju. Firma prowadzi rozmowy z osobami, które planują otworzyć pizzerie pod szyldem Da Grasso w Czechach, Niemczech, Irlandii oraz Anglii.
(asmoli)PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
Wybór konceptów franczyzowych w segmencie pizzerii jest bardzo duży. I wciąż kolejne marki decydują się dzielić z innymi swoją licencją na biznes.
Końcówka roku obfituje w nowe otwarcia w wielu sieciach franczyzowych. Przegląd tygodnia 9-16 grudnia.
Da Grasso to największa franczyzowa sieć pizzerii w Polsce. Obecnie działa blisko 190 pizzerii, a już wkrótce dołączą kolejne lokalizacje.
Da Grasso rozpycha się w stolicy, Empik świętuje 75-lecie, a właściciel Circle K zdradza swoje plany. Przegląd tygodnia 21-28 października.
Targi Franczyza tuż tuż. Wśród licznych wystawców, obecnych 19-21 października w Pałacu Kultury i Nauki, najliczniej reprezentowaną branżą – jak co rok – będzie gastronomia.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Kredigo otwiera więcej biur niż planował. Partnerzy, żeby zarobić, muszą nauczyć się dobrze weryfikować klientów.
Fabryka Pizzy zamieniła się we włoską restaurację, która serwuje różnorodne dania. Czy ten ruch się opłacał?
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Paweł Marynowski z ZapieCKanek startuje z franczyzą. Czym zapiekanki jego marki wyróżniają się od konkurencji?
Wiele osób wciąż myli franczyzę z franszyzą, która jest pojęciem z rynku ubezpieczeń. Niepoprawna jest również franczyzna czy też franszczyzna.
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
https://youtu.be/kojfdVGqIY4?si=N1J9rlZC1jf4U-2y
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...