Burger King w Koszalinie
- Koszalin zyskał dzięki naszej restauracji nowe miejsca pracy, a jego mieszkańcy miejsce, w którym zaspokoją głód produktami podanymi zgodnie z ich upodobaniami – mówi Daniel Kasper, brand president marki Burger King.
Sieć Burger King w naszym kraju rozwija firma AmRest. Obecnie zarządza ona 9 restauracjami w sześciu polskich miastach - w Warszawie (4 restauracje), Wrocławiu, Bydgoszczy, Opolu, Słupsku i Koszalinie - oraz dwoma w Bułgarii i jedną w czeskiej Pradze. AmRest nie zamierza sprzedawać licencji franczyzowych przedsiębiorcom. Wszystkimi restauracjami zarządza samodzielnie.
Pierwsza restauracja Burger King została otwarta w 1953 r. w Miami, na Florydzie. Burger King jest obecny w 73 krajach na całym świecie z 11,6 tys. restauracjami. W Europie posiada 2327 restauracji.
AmRest zaczął zarządzać siecią Burger King dopiero w 2007 roku. Podczas obecności tej marki w Polsce w latach 90. jej operatorem była inna firma.
- AmRest zdecydował się na włączenie sieci Burger King do swojego portfolio ze względu na ogromny potencjał marki oraz możliwości jej rozwoju. Firma planuje rozwijać sieć Burger King nie tylko w Polsce, lecz w jak największej liczbie krajów. Burger King ma w Polsce ogromną rzeszę fanów, którzy czekali na powrót Whoppera, flagowego produktu sieci- Anna Robotycka, PR manager firmy AmRest. - W Polsce w porównaniu z krajami rozwiniętymi, lokali gastronomicznych, również tych szybkiej obsługi, jest wciąż za mało. Na 10 tys. Polaków przypada jedynie 15 punktów gastronomicznych, a np. 10 tys. Belgów ma ich do dyspozycji 50. Z badań przez nas przeprowadzonych wynika, że w krajach, w których działamy, moglibyśmy otworzyć jeszcze 5 tysięcy lokali w ramach marek, które prowadzimy - dodaje.
Obecnie spółka AmRest zarządza 310 restauracjami w Europie oraz 104 restauracjami Applebee’s w Stanach Zjednoczonych.
(smoli)
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
Fabryka Pizzy zamieniła się we włoską restaurację, która serwuje różnorodne dania. Czy ten ruch się opłacał?
Franczyzodawca Cukrem i Solą oraz Cafe Słodziak poszerza ofertę w lokalach m. in. o croissanty z dubajską czekoladą. Ma też propozycję dla franczyzobiorców, którzy chcieliby zaoszczędzić na inwestycji.
Carat Kebab chce zmienić podejście Polaków do kebabu. Zachęca też franczyzobiorców do łączenia pod jednym dachem kilku marek gastronomicznych.
Paweł Marynowski z ZapieCKanek startuje z franczyzą. Czym zapiekanki jego marki wyróżniają się od konkurencji?
Joanna i Paweł Sobkowiakowie szukali biznesu, który będzie dodatkowym źródłem dochodu. Ważne dla nich było też to, żeby dało się go połączyć z prowadzeniem ich dotychczasowej firmy, a także wychowaniem małego dziecka. Na jaką franczyzę postawili?
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Dwa gabinety pod szyldem Yasumi to za mało dla Aleksandry Michalskiej. Jakie ma plany na rozwój?
Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
Ile lat musi rosnąć choinka, żeby nadawała się do sprzedaży? I czy na plantacji choinek praca jest tylko w grudniu?
Kiedy krajowy rynek robi się za mały, franczyza może być kluczem do międzynarodowego sukcesu. Dowiedz się, jak rozwinąć biznes poza granicami Polski.
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
https://youtu.be/kojfdVGqIY4?si=N1J9rlZC1jf4U-2y
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...