Całkowity koszt otwarcia lokalu to 40 tys. zł za wystrój, sprzęt, naczynia, pierwsze zatowarowanie oraz ulotki i pudła.
Wtorek
23.06.2009
Do końca roku sieć pizzerii Biesiadowo chce wykonać ambitny plan - uruchomić 30 nowych lokali.
 

Na rynku gastronomicznym firma działa stosunkowo krótko. Pierwsza pizzeria powstała bowiem w marcu 2008 w Aleksandrowie Łódzkim.
- Sukces na lokalnym rynku oraz zainteresowanie ze strony kontrahentów skłoniło nas do otwarcia w listopadzie 2008 r. pierwszego na terenie Łodzi lokalu na zasadach franczyzy - mówi Wojciech Goduński, właściciel sieci pizzerii Biesiadowo.

Od otwarcia pierwszego lokalu franczyzowego minęło 7 miesięcy, a sieć posiada już 5 restauracji w Łodzi oraz po jednym lokalu w Konstantynowie Łódzkim, Bełchatowie, Tarnobrzegu oraz Aleksandrowie Łódzkim, gdzie również mieści się siedziba firmy. W lipcu planowane jest otwarcie kolejnych lokali - w Ozorkowie, Lesznie, Brzezinach, Gdyni, Kutnie oraz w Olsztynie.

- Prowadzimy również rozmowy z potencjalnymi franczyzobiorcami na temat otwarcia punktów w Warszawie, Poznaniu, Wrocławiu i Krakowie. Do końca 2009 r. chcemy otworzyć około 30 lokali - mówi Wojciech Goduński. - Wszystkie nasze placówki wystrojem przypominają wiejską chatę, a menu posiada niepowtarzalne nazwy, np. maryna ze młyna, widły w plecach, palimordka.

Przyszłym właściciel restauracji Biesiadowo, powinien dysponować pomieszczeniem o powierzchni min. 70 m2. Całkowity koszt otwarcia lokalu to 40 tys. zł za wystrój, sprzęt, naczynia, pierwsze zatowarowanie oraz ulotki i pudła. Franczyzobiorca otrzymuje pomoc przy otwarciu lokalu i podczas jego prowadzenia, profesjonalne szkolenia pracowników oraz ceny na produkty wynegocjowane z producentami przez franczyzodawcę. Miesięczna opłata franczyzowa wynosi 1 tys. zł.

Franczyzodawca prowadzi hurtownię zaopatrzenia pizzerii i gastronomii wraz z bezpośrednimi dostawami. Jak zapewniają przedstawiciele sieci, inwestycja zwraca się maksymalnie po trzech miesiącach.
- W najbliższym czasie zamierzamy również stworzyć nową markę ale w obecnej chwili jest za wcześnie aby wyjawić szczegóły - podsumowuje Wojciech Goduński.

(agaka)


Agnieszka Turska

ZOBACZ W KATALOGU

Am Am Kebab
Amori Pomodori
Atelier Herosima
Autorskie Lody Piccolo
Bafra Kebab
Berlin Döner Kebap
Beza Krówka Lody rzemieślnicze
Biesiadowo
Bike Café
Browar Korona
BuBu Bubble Tea
Cafe Słodziak
Candy Pop
Carat Kebab
Chinkalnia
Cochise Burger
Coffeeloffee
Cofix
Crazy Bubble
Cudo Vegan Sushi
Cukiernia Sowa
Cukrem i Solą
Da Grasso
DG Restauracje
Dobra Pączkarnia
Domino’s Pizza
Donuterie
Doskoi
Easy Beer
Easy Wine
Express Pizza American Style
FABBRICA Italian Comfort Food
Falla
Felix Chicken
Fit Cake
Good Chicken
Gorąco Polecam. Smaki z Piekarni
Grande Pizza
Gruby Benek
Hotdogzna
Ice'n'go
Japanos
Kashka
Kiss Kim Chi
Koku Sushi
Krowa Mać Burgers
Kurcze Pieczone
Langos
Lodolandia & Kołacz
Lody Bonano
Lody Lida
Lviv Croissants
Makarun
Maxipizza
McDonald’s
Meron
Ministerstwo Śledzia i Wódki
Mniami Ice Cream
Mr. Kebab
New York Hot Dog
New York Pizza Department
Niewinni Czarodzieje Trzyzero
Pączki Mamy
Pączkownia Smak Sprzed Lat
Pijalnia Wódki i Piwa
Pijalnie Czekolady E.Wedel
Pizza Factory
Pizza Hut
Pizzeria Stopiątka
Prosiak Polski Kebab & Fast Food
Ramen Shop by Sushi Kushi
Salsiccia Pizzeria Napoletana
Sayuri Sushi
SiGelato
So Coffee
Stava
Steiku Haoss
Subtilité Wine & Bar
Subway
Sulaiman Kebab
Sushi Bistro
Sushi Burrito
Sushi Kushi
Szaszłykowo
Taco Bar
Tawerna Pepe Verde
The White Bear Coffee
Tibesti 2Go
Totti Pizza Rzymska
U Lodziarzy Wytwórnia Lodów Polskich
United Chicken
Wendy’s
Western Chicken
Western Tortilla
Yum Yum Kebab
ZapieCKanki
Zapiekankarnia – Zapiekanki, Bajgle, Pizza, Pasta
ŻarWok
Zdrowa Krowa