Da Grasso szuka lokalizacji
Firma poszukuje partnerów w miastach powyżej 20 tys. mieszkańców. Da Grasso rozwija się wyłącznie poprzez franchising. W sieci działa już prawie 180 restauracji, ale firma na tym nie poprzestaje i otwiera kolejne. Teraz swoją uwagę skupiła na mniejszych miastach.
- Zgodnie z kryteriami ustalonymi przez spółkę zarządzającą siecią Pizzerii Da Grasso minimalna liczba mieszkańców miast, w których uruchamiane są placówki pod naszym szyldem to 20 tysięcy- mówi Magdalena Piróg, specjalista ds. franczyzy w spółce. - Oczywiście, bierzemy pod uwagę także miejscowości o niższej liczbie mieszkańców, jeśli z posiadanych przez nas informacji wynika, że funkcjonująca tam pizzeria zapewni naszemu franczyzobiorcy sukces finansowy
Kryzys im niestraszny
Od stycznia do czerwca 2009 roku Da Grasso podpisała 17 umów franczyzowych. W ciągu najbliższych trzech miesięcy zostaną uruchomione nowe pizzerie w Gnieźnie, Sanoku, Chrzanowie i Mikołowie, Opocznie, Jarosławiu oraz w Świnoujściu.
- Na ten rok planujemy jeszcze zawarcie kolejnych 15 umów - informuje Magdalena Piróg.
Franczyzobiorca Da Grasso musi dysponować kwotą 200 tys. zł oraz posiadać lokal o powierzchni minimum 100 m2. Taka inwestycja zwraca się w ciągu roku. Osoby zainteresowane przystąpieniem do sieci nie muszą posiadać doświadczenia w gastronomii. Ważna jest chęć współpracy i realizowanie standardów wyznaczonych przez firmę.
(mak)
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
Wybór konceptów franczyzowych w segmencie pizzerii jest bardzo duży. I wciąż kolejne marki decydują się dzielić z innymi swoją licencją na biznes.
Końcówka roku obfituje w nowe otwarcia w wielu sieciach franczyzowych. Przegląd tygodnia 9-16 grudnia.
Da Grasso to największa franczyzowa sieć pizzerii w Polsce. Obecnie działa blisko 190 pizzerii, a już wkrótce dołączą kolejne lokalizacje.
Da Grasso rozpycha się w stolicy, Empik świętuje 75-lecie, a właściciel Circle K zdradza swoje plany. Przegląd tygodnia 21-28 października.
Targi Franczyza tuż tuż. Wśród licznych wystawców, obecnych 19-21 października w Pałacu Kultury i Nauki, najliczniej reprezentowaną branżą – jak co rok – będzie gastronomia.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Gastronomia, bankowość, usługi? Sprawdzamy, jakie branże i koncepty franczyzowe dobrze radzą sobie na rynku i jaki pomysł na biznes najprawdopodobniej sprawdzi się w 2024 roku.
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Paweł Marynowski z ZapieCKanek startuje z franczyzą. Czym zapiekanki jego marki wyróżniają się od konkurencji?
Dwa gabinety pod szyldem Yasumi to za mało dla Aleksandry Michalskiej. Jakie ma plany na rozwój?
Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
https://youtu.be/kojfdVGqIY4?si=N1J9rlZC1jf4U-2y
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...