Kolejne Polskie Jadło

Gościniec powita pierwszych gości jesienią przyszłego roku. Spółka Polskie Jadło poszerzając koncept Gościńców działających pod marką Polskie Jadło poinformowała o podpisaniu listu intencyjnego z firmą Karczma Lubelska. Przedmiotem współpracy są wspólne działania obu spółek na terenie Lublina i województwa lubelskiego oraz podkarpackiego, świętokrzyskiego i części mazowieckiego. Pierwszym etapem współpracy będzie budowa placówki Polskie Jadło w Lublinie. Równolegle podjęto działania mające na celu pozyskiwania lokalizacji pod budowę kolejnych punktów.
Restauracja w Lublinie zostanie otwarta w drugiej połowie 2010 roku. Będzie się ona składać z karczmy przeznaczonej do obsługi wesel i dużych zorganizowanych grup oraz Gościńca Polskie Jadło obsługującego lokalnych konsumentów i turystów.
- Lubelski Gościniec ma być naszą sztandarową inwestycją - mówi Jan Kościuszko, prezes zarządu Polskiego Jadła.
Lubelska placówka poszerzy dotychczasową sieć Gościńców Polskie Jadło działających już w takim modelu w Czechowicach-Dziedzicach oraz w Poczesnej. Punkt będzie mógł jednorazowo obsłużyć 600 osób, a przewidywany przychód roczny przedstawiciele firmy szacują na ok. 4,8 mln zł.
Spółka Polskie Jadło powstała w 1996 roku i przez 10 lat koncentrowała się na rozwoju sieci restauracji Chłopskie Jadło. Po ich sprzedaży w 2006 roku pozyskane środki zostały zainwestowane w budowę i zarządzanie nowymi sieciami restauracji, gościńców, lanczowisk i pierogarni funkcjonujących w modelu franczyzowym pod marką Polskie Jadło.
(agaka)

ZOBACZ W KATALOGU
















































































PRZECZYTAJ ARTYKUŁY

Franczyzodawca New York Pizza Department otworzył pierwszy lokal w Egipcie! Plany na dalszą ekspansję sieci na egipskim rynku są bardzo ambitne.
Restauracja Migavka wchodzi we franczyzę. Jaka jest specjalność marki i jej oferta dla licencjobiorców?
Berlin Döner Kebap otworzył nowy lokal franczyzowy, w centrum Zakopanego. Marka ma zaplanowane kolejne otwarcia aż do wiosny.
– Miasta, w których kwitnie życie studenckie to odpowiednie rynki dla pubów Przybij Piątaka – mówi Kamil Przybylski, menadżer ds. rozwoju i franczyzy Przybij Piątaka.
Islak Burger to nowy produkt i nowa franczyza na polskim rynku.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE

Centra rozrywki VR to oferta nowego franczyzodawcy HeroVR. Gdzie się sprawdzi taki biznes?
SmartyKids poszukuje franczyzobiorców, którzy chcą poprowadzić własny biznes edukacyjny.
Stworzyli glamping, czyli alternatywną formę wypoczynku zapewniającą bliski kontakt z przyrodą. Ilona Wrońska i Leszek Lichota zapewniają, że ich Forrest Glamp to idealne miejsce, aby nabrać dystansu i zapału do pracy.
W strukturach Żabki działa obecnie ok. 1 tys. franczyzobiorców z zagranicy, z czego ponad 90 proc. stanowią obywatele Ukrainy.
Masz lokal i głowę do biznesu? Drogerie Natura dadzą Ci resztę: silną markę, pełne zatowarowanie i wsparcie, dzięki któremu możesz zarabiać od pierwszego dnia.
POPULARNE NA FORUM
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali