Solo Pizza poza Łodzią
W lokalu skosztować będzie można wszystkich rodzajów pizzy z Solo Pizza, a także placków zamówionych wg. własnej kompozycji.
– W Piotrkowie nie zabraknie też sałatek, które na rynku łódzkim cieszą się dużym powodzeniem – mówi Beata Bednarek, właścicielka sieci Pizzerii Solo. - Warto tu nadmienić, że sałatki od niedawna również można samemu komponować. Pomysł ten spodobał się naszym klientom i z pewnością zastosujemy to rozwiązanie również w Piotrkowie – dodaje.
Oprócz pizzy i sałatek w menu Solo Pizzy pojawią się kebaby.
– Stawiamy teraz na centra handlowe, bo to doskonała lokalizacja dla małej gastronomi, do której należą nasze pizzerie – mówi Anna Owczarek, PR & marketing manager Solo Pizza. - W przyszłym roku planujemy otwarcie kolejnych placówek też w centrach handlowych.
Piotrkowskie Solo jest siódmym lokalem należącym do sieci. Firma działa na rynku od 1994 roku i poszukuje kolejnych osób zainteresowanych otwarciem własnej pizzerii na terenie całego kraju. Pierwszym lokalem, jaki powstał i istnieje do dziś jest pizzeria przy ulicy Piotrkowskiej – w centrum wieczornej rozrywki Łodzian.
- Przeszło pięcioletnia obecność na rynku gastronomicznym pozwoliła nam zdobyć wiedzę i doświadczenie, a także wypracować procedury i standardy prowadzenia pizzerii, z których obecnie mogą korzystać nasi franczyzobiorcy - mówi Beata Bednarek.
Część lokali Solo jest własnością Beaty Bednarek, część zaś prowadzona jest przez franczyzobiorców w ramach rozwijanego przez firmę systemu franczyzowego, który daje zainteresowanym możliwość poprowadzenia własnej pizzerii pod marką Solo Pizza.
Franczyzodawca zapewnia dostęp do know-how (począwszy od procesu technologicznego, szkoleń, wskazówek dotyczących lokalizacji, wyposażenia i wystroju restauracji po materiały promocyjne), a także stałą pomoc i wsparcie ze strony wykwalifikowanego personelu franczyzodawcy przez cały okres współpracy.
– Cieszymy się, iż wychodzimy poza Łódź – mówi Anna Owczarek. – Piotrków Trybunalski to jedno z większych miast województwa łódzkiego i mamy nadzieję, że wkrótce nasze lokale pojawią się w kolejnych miejscach regionu. W przyszłym roku planujemy również otwarcie lokali w innych miastach w całej Polsce.
(agaka)
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
Fabryka Pizzy zamieniła się we włoską restaurację, która serwuje różnorodne dania. Czy ten ruch się opłacał?
Franczyzodawca Cukrem i Solą oraz Cafe Słodziak poszerza ofertę w lokalach m. in. o croissanty z dubajską czekoladą. Ma też propozycję dla franczyzobiorców, którzy chcieliby zaoszczędzić na inwestycji.
Carat Kebab chce zmienić podejście Polaków do kebabu. Zachęca też franczyzobiorców do łączenia pod jednym dachem kilku marek gastronomicznych.
Paweł Marynowski z ZapieCKanek startuje z franczyzą. Czym zapiekanki jego marki wyróżniają się od konkurencji?
Joanna i Paweł Sobkowiakowie szukali biznesu, który będzie dodatkowym źródłem dochodu. Ważne dla nich było też to, żeby dało się go połączyć z prowadzeniem ich dotychczasowej firmy, a także wychowaniem małego dziecka. Na jaką franczyzę postawili?
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Gastronomia, bankowość, usługi? Sprawdzamy, jakie branże i koncepty franczyzowe dobrze radzą sobie na rynku i jaki pomysł na biznes najprawdopodobniej sprawdzi się w 2024 roku.
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
Wiele osób wciąż myli franczyzę z franszyzą, która jest pojęciem z rynku ubezpieczeń. Niepoprawna jest również franczyzna czy też franszczyzna.
Warsztaty kulinarne dla dzieci, które łączą zabawę z nauką zdrowych nawyków żywieniowych, to dobry pomysł na biznes, zwłaszcza w czasach, gdy coraz więcej osób zwraca uwagę na zdrowy styl życia.
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
https://youtu.be/kojfdVGqIY4?si=N1J9rlZC1jf4U-2y
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...