Crazy Piramid Pizza już w Polsce
- Nową markę zamierzamy rozwijać poprzez franczyzę na kilka sposobów – mówi Wojciech Goduński, operator sieci Biesiadowo oraz Crazy Piramid Pizza. - Można wprowadzić brand Crazy Piramid Pizza do już istniejącego lokalu, otworzyć lokal oferujący jedynie pizzę z rożkiem, a następnie poszerzyć ofertę o tradycyjną pizzę, zapiekanki czy hamburgery.
Koszt inwestycji w przypadku wprowadzenia nowej marki do istniejącego lokalu nie przekracza 20 tys. zł. Otwarcie punktu z jedną potrawą to wydatek rzędu 25 tys. zł. W przypadku sprzedaży rozszerzonego menu należy liczyć się z kosztami ponad 55 tys. zł.
- Liczymy, że w 2010 r. uda nam się otworzyć na terenie Polski przynajmniej kilkadziesiąt lokali – mówi Wojciech Goduński. - Poszukujemy również masterfranczyzobiorców, którzy zajmą się rozwojem sieci poza granicami Polski.
Crazy Piramid Pizza to pizza w kształcie rożka przypominającego rożek do lodów. Do jej produkcji używa się specjalnej maszyny, która w czasie dwóch minut jest w stanie wyprodukować cztery pizze.
W najbliższym czasie zamierzamy równie podjąć rozmowy z właścicielami innych sieci gastronomicznych na temat wprowadzenia brandu Crazy Piramid Pizza do ich lokali. Pierwszym punktem, w którym można spróbować Crazy Piramid Pizzy jest Biesiadowo w Aleksandrowie Łódzkim.
(gum)
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
To, że poszedłeś pracować na etat, nie oznacza, że całe życie tak musi być. Kup listopadowy numer "Własny Biznes FRANCHISING", odważ się i zmień swoje życie zawodowe.
– To, że wchodzicie we franczyzę, nie jest gwarancją sukcesu. Gwarancją sukcesu jesteście wy – mówi Wojciech Goduński, twórca kanału Kopalnia Sukcesu.
Wybór konceptów franczyzowych w segmencie pizzerii jest bardzo duży. I wciąż kolejne marki decydują się dzielić z innymi swoją licencją na biznes.
Gastronomia, bankowość, usługi? Sprawdzamy, jakie branże i koncepty franczyzowe dobrze radzą sobie na rynku i jaki pomysł na biznes najprawdopodobniej sprawdzi się w 2024 roku.
Styczniowy numer miesięcznika "Własny Biznes FRANCHISING" już w sprzedaży!
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
Wiele osób wciąż myli franczyzę z franszyzą, która jest pojęciem z rynku ubezpieczeń. Niepoprawna jest również franczyzna czy też franszczyzna.
Paweł Marynowski z ZapieCKanek startuje z franczyzą. Czym zapiekanki jego marki wyróżniają się od konkurencji?
Fabryka Pizzy zamieniła się we włoską restaurację, która serwuje różnorodne dania. Czy ten ruch się opłacał?
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
https://youtu.be/kojfdVGqIY4?si=N1J9rlZC1jf4U-2y
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...