Ruszają na podbój kraju
Pizzeria Gaga Trattoria gości na rynku warszawskim od 1993 roku, jednak we franczyzie działa zaledwie od kilku miesięcy. W krótkim czasie firmie udało otworzyć cztery placówki partnerskie, a już niebawem nastąpi otwarcie kolejnej restauracji, tym razem na warszawskich Bielanach. Po zdobyciu stolicy, czyli otwarciu restauracji Gaga Trattoria w każdej dzielnicy miasta, sieć planuje w przyszłym roku ekspansję na resztę kraju. Partnerzy będą mogli skorzystać z nowego konceptu, który firma właśnie przyszykowała.
- Po ostatnich targach Franczyza 2010 otrzymaliśmy dużo pytań o możliwość prowadzenia np. samej pizzerii – mówi Anna Maria Wojciechowska-Majorek, założycielka Gaga Franchising. - Postanowiliśmy stworzyć moduł "Pizzeria Gaga", gdzie w menu będą głównie pizze, ale pojawią się także wybrane sałatki oraz desery. Lokal może mieć zaledwie 50 - 60 m2 dzięki czemu wysokość inwestycji będzie znacznie mniejsza.
Mniejsza, to znaczy zaczynająca się od kwoty 80 tys. zł przy opłacie miesięcznej 1,2 tys. zł. Pizzeria Gaga będzie nastawiona na dostawy do domów i firm, zgodnie z maksymą firmy: "Nasze jedzenie, Wasze miejsce, nie ma problemu”. Wystrój nowych lokali będzie nawiązywał do klasycznej restauracji Gaga Trattoria.
- Koncepcja restauracji Trattorii dobrze spełnia swoją rolę, ponieważ jesteśmy w stanie zaoferować bogate menu dla szerokiego grona odbiorców – tłumaczy Adam Ryszczuk, prowadzący restaurację Gaga Trattoria na warszawskiej Białołęce – Pizza przygotowywana na miejscu, na oczach gości, podnosi atrakcyjność lokalu i zaufanie do naszych potraw. Proces przygotowywania pizzy cieszy się tez dużym zainteresowaniem zwłaszcza ze strony dzieci.
Dzięki temu zainteresowaniu pizzeria w przyszłym roku rusza z nowym projektem dla najmłodszych. Restauracja chce uczestniczyć w najważniejszych wydarzeniach gości, świętując razem z nimi podczas organizowanych przez banquet managers przyjęć okolicznościowych.
- W świadomości naszych klientów funkcjonujemy jako restauracja przyjazna rodzinie. W naszych trattoriach zawsze jest szafa z zabawkami oraz kącik dla dzieci, ale postanowiliśmy jeszcze więcej robić dla naszych najmłodszych gości – dodaje Anna Maria Wojciechowska-Majorek. - Dlatego w przyszłym roku ruszamy z nowym projektem dla dzieci "Warsztaty małego Pizzera".
(boa)
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
Fabryka Pizzy zamieniła się we włoską restaurację, która serwuje różnorodne dania. Czy ten ruch się opłacał?
Franczyzodawca Cukrem i Solą oraz Cafe Słodziak poszerza ofertę w lokalach m. in. o croissanty z dubajską czekoladą. Ma też propozycję dla franczyzobiorców, którzy chcieliby zaoszczędzić na inwestycji.
Carat Kebab chce zmienić podejście Polaków do kebabu. Zachęca też franczyzobiorców do łączenia pod jednym dachem kilku marek gastronomicznych.
Paweł Marynowski z ZapieCKanek startuje z franczyzą. Czym zapiekanki jego marki wyróżniają się od konkurencji?
Joanna i Paweł Sobkowiakowie szukali biznesu, który będzie dodatkowym źródłem dochodu. Ważne dla nich było też to, żeby dało się go połączyć z prowadzeniem ich dotychczasowej firmy, a także wychowaniem małego dziecka. Na jaką franczyzę postawili?
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Gastronomia, bankowość, usługi? Sprawdzamy, jakie branże i koncepty franczyzowe dobrze radzą sobie na rynku i jaki pomysł na biznes najprawdopodobniej sprawdzi się w 2024 roku.
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
Wiele osób wciąż myli franczyzę z franszyzą, która jest pojęciem z rynku ubezpieczeń. Niepoprawna jest również franczyzna czy też franszczyzna.
Warsztaty kulinarne dla dzieci, które łączą zabawę z nauką zdrowych nawyków żywieniowych, to dobry pomysł na biznes, zwłaszcza w czasach, gdy coraz więcej osób zwraca uwagę na zdrowy styl życia.
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
https://youtu.be/kojfdVGqIY4?si=N1J9rlZC1jf4U-2y
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...