Fornetti się zmienia
– W minionym roku wprowadziliśmy do oferty kilka nowych produktów, zarówno słodkich strudelków, jak i słonych przekąsek. Nad słoną ofertą cały czas pracujemy. Ponadto w drugiej połowie 2010 roku rozpoczęliśmy budowę stoisk w nowej wizualizacji. Już w sierpniu powstało pierwsze nowe stoisko: wyspa w Toruniu – informuje Małgorzata Idzikowska, kierownik działu marketingu Fornetti Polska.
Największa w Polsce sieć minipiekarni i kawiarenek obecnie posiada 50 lokalizacji własnych i około 250 franczyzowych. Większość z nich znajduje się w galeriach handlowych oraz marketach Food i DIY.
Firma kontynuuje rozwój i zachęca do współpracy osoby, które prowadzą lub chcą założyć działalność gospodarczą, mają fundusze na inwestycję początkową i pokrycie kosztów działalności w pierwszych miesiącach od otwarcia lub są gotowe je pozyskać oraz zamierzają osobiście zaangażować się w prowadzenie biznesu. Wymagany kapitał początkowy wynosi 40-60 tys. zł. Koszty te obejmują kompleksowe przygotowanie stoiska o powierzchni 10-12 m2. Franczyzodawca nie pobiera opłaty licencyjnej, a jedynie opłatę marketingową w wysokości 5 proc. od miesięcznej kwoty zakupu produktów.
Fornetti należy do Polskiej Organizacji Franczyzodawców.
(mip)
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
– Przy rzemieślniczej produkcji nie da się konkurować cenowo z lodami przemysłowymi. Jednak jakość przyciąga, nawet jeśli cena jest wyższa – mówi Dariusz Stykowski, współwłaściciel Autorskich Lodów Piccolo.
New York Pizza Department uruchomił w tym roku już 18 lokali, a do majówki ma w planie jeszcze pięć. I myśli o zagranicy.
Tommy Żelazny, franczyzobiorca Stopiątki pokazuje, że czasem aby odnaleźć swoje miejsce, trzeba wrócić do korzeni.
Felix Chicken nastawia się na mocną ekspansję. Franczyzobiorcom proponuje kilka formatów lokali.
Paweł Kamiński był pierwszym franczyzobiorcą Cofix. Dziś prowadzi już trzy kawiarnie marki i zdobył tytuł TOP Franczyzobiorcy na zeszłorocznych Targach Franczyza.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Rozważasz otwarcie firmy? Najpierw zainwestuj w subskrypcję miesięcznika "Własny Biznes FRANCHISING" i sprawdź, jaki biznes się opłaca! Tego nie przeczytasz w internecie!
Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Chętnych do otwierania punktów pod szyldem Furgonetka przybywa. Co firma oferuje partnerom?
Planujesz zostać franczyzodawcą i chcesz rozwinąć sieć, ale nie wiesz jak? Eksperci od franczyzy podpowiedzą, jak to zrobić.
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali