Polska pizzeria w Irlandii
Umowa z masterfranczyzobiorcą została już podpisana. Pierwszy zagraniczny lokal serwujący pizzę w rożku zostanie otwarty w irlandzkim mieście Cork. Firma Wojtex, rozwijająca koncept Crazy Piramid Pizza oraz sieć Biesiadowo, zamierza również otworzyć swoje placówki na Ukrainie i w Czechach.
- Lokal w Cork będzie wzorcową pizzerią, w której będziemy również prowadzić szkolenia dla przyszłych franczyzobiorców. Otwarcie zaplanowane jest na przełom lipca i sierpnia tego roku - mówi Wojciech Goduński, właściciel firmy Wojtex. - Prowadzimy również zaawansowane rozmowy z masterfranczyzobiorcą, który będzie rozwijał nasz koncept w Czechach.
Zadaniem masterbiorcy sieci Biesiadowo lub Crazy Piramid Pizza jest uruchomienie pierwszego lokalu na terenie danego kraju oraz stworzenie zaplecza logistycznego.
Za granicą sieć Crazy Piramid Pizza będzie rozwijana na trzy sposoby: franczyzobiorca będzie mógł otworzyć pełnowymiarową pizzerię, okienko podawcze lub wprowadzić produkty z logo Crazy Piramid Pizza do istniejącego już lokalu gastronomicznego.
Pełnowymiarowa pizzeria, to koszt 13 tys. euro oraz miesięczna opłata licencyjna w wysokości 300 euro. Okienko podawcze z pizzą rożkiem można otworzyć mając już 400 euro, opłata franczyzowa to 80 euro miesięcznie. Tyle samo kosztuje wprowadzenie produktu do każdego innego lokalu gastronomicznego.
(mak)
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
To, że poszedłeś pracować na etat, nie oznacza, że całe życie tak musi być. Kup listopadowy numer "Własny Biznes FRANCHISING", odważ się i zmień swoje życie zawodowe.
– To, że wchodzicie we franczyzę, nie jest gwarancją sukcesu. Gwarancją sukcesu jesteście wy – mówi Wojciech Goduński, twórca kanału Kopalnia Sukcesu.
Wybór konceptów franczyzowych w segmencie pizzerii jest bardzo duży. I wciąż kolejne marki decydują się dzielić z innymi swoją licencją na biznes.
Gastronomia, bankowość, usługi? Sprawdzamy, jakie branże i koncepty franczyzowe dobrze radzą sobie na rynku i jaki pomysł na biznes najprawdopodobniej sprawdzi się w 2024 roku.
Styczniowy numer miesięcznika "Własny Biznes FRANCHISING" już w sprzedaży!
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Paweł Marynowski z ZapieCKanek startuje z franczyzą. Czym zapiekanki jego marki wyróżniają się od konkurencji?
Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
Wiele osób wciąż myli franczyzę z franszyzą, która jest pojęciem z rynku ubezpieczeń. Niepoprawna jest również franczyzna czy też franszczyzna.
Fabryka Pizzy zamieniła się we włoską restaurację, która serwuje różnorodne dania. Czy ten ruch się opłacał?
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
https://youtu.be/kojfdVGqIY4?si=N1J9rlZC1jf4U-2y
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...