Biesiadowo umacnia się w stolicy
Partnerzy Biesiadowa przygotowują się do otwarcia swoich pizzerii w czterech warszawskich dzielnicach – Tarchominie, Ursynowie, Woli i Wawrze.
- Mamy też podpisane umowy z przedsiębiorcami z Łomży, Radomia, Makowa Mazowieckiego, Mławy i Rzeszowa – mówi Wojciech Goduński, właściciel operatora sieci, firmy Wojtex. - W naszych planach do końca 2012 roku jest powiększenie sieci o kolejne 10-12 lokali. Mamy jednak nadzieję, że ta liczba okaże się wyższa.
Biesiadowo należy do najszybciej rozwijających się sieci franczyzowych z rynku gastronomicznego. Pizzerie zadebiutowały w 2009 roku, a do końca 2011 na terenie całej Polski otwarto ich 62. Operator marki rozwija też koncept Crazy Piramid Pizza, liczący w tej chwili 17 punktów. Placówki obu systemów otwierane są wyłącznie przez franczyzobiorców. Szybkie tempo rozwoju koncepty zawdzięczają m.in. stosunkowo niskimi kosztami przystąpienia. Koszt otwarcia własnej pizzerii Biesiadowo to ok. 40 tys. zł, podczas gdy np. minimalna kwota inwestycji w lokal Telepizzy wynosi 100 tys. zł.
Wojciech Goduński chce urozmaicać menu Biesiadowa, wzbogacając je o nowe dania obiadowe i kolejne rodzaje pizzy. W 2012 roku spodziewa się dobrej koniunktury w branży gastronomicznej.
- Obecnie na rynku czuć wyraźne ożywienie spowodowane przygotowaniami do EURO 2012. Restauratorzy spodziewają się zwiększenia obrotów, rozbudowują swoją ofertę oraz skupiają większą uwagę na działaniach marketingowych, mających na celu przyciągnięcie jak największej liczby klientów – mówi Goduński.
(gum)
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
To, że poszedłeś pracować na etat, nie oznacza, że całe życie tak musi być. Kup listopadowy numer "Własny Biznes FRANCHISING", odważ się i zmień swoje życie zawodowe.
– To, że wchodzicie we franczyzę, nie jest gwarancją sukcesu. Gwarancją sukcesu jesteście wy – mówi Wojciech Goduński, twórca kanału Kopalnia Sukcesu.
Wybór konceptów franczyzowych w segmencie pizzerii jest bardzo duży. I wciąż kolejne marki decydują się dzielić z innymi swoją licencją na biznes.
Gastronomia, bankowość, usługi? Sprawdzamy, jakie branże i koncepty franczyzowe dobrze radzą sobie na rynku i jaki pomysł na biznes najprawdopodobniej sprawdzi się w 2024 roku.
Styczniowy numer miesięcznika "Własny Biznes FRANCHISING" już w sprzedaży!
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Fabryka Pizzy zamieniła się we włoską restaurację, która serwuje różnorodne dania. Czy ten ruch się opłacał?
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Paweł Marynowski z ZapieCKanek startuje z franczyzą. Czym zapiekanki jego marki wyróżniają się od konkurencji?
Wiele osób wciąż myli franczyzę z franszyzą, która jest pojęciem z rynku ubezpieczeń. Niepoprawna jest również franczyzna czy też franszczyzna.
Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
https://youtu.be/kojfdVGqIY4?si=N1J9rlZC1jf4U-2y
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...