Tani biznes pod chmurką
Współpracę franczyzową z ICE’N’GO! można podjąć w kilku formatach – mobilne stoisko albo kiosk sprzedażowy. Wszystko zależy od miejsca prowadzenia biznesu.
- W 2012 roku nasi partnerzy nie ponoszą opłat franczyzowych. Zakup stoiska lub jego dzierżawa jest jednocześnie opłatą za przystąpienie do sieci. Cena stoiska mobilnego wynosi ok. 16-17,5 tys. zł, zaś kiosku to kwota 25-30 tys. zł w zależności od jego wyposażenia dodatkowego - mówi Paweł Kaziród, menedżer ds. rozwoju sieci ICE’N’GO!
Do podanych opłat trzeba doliczyć koszty pierwszego zatowarowania, które są indywidualnie ustalane z partnerem. Minimalny okres dzierżawy stoiska to jeden rok lub jeden sezon, jeśli punkt prowadzony jest na przykład latem w turystycznym kurorcie. Optymalna lokalizacja to miejsca o dużym natężeniu ruchu turystycznego, w tym w miejscowościach nadmorskich, górskich, nad basenami, w aqua parkach, ogrodach zoologicznych lub w galeriach handlowych.
Do bieżących obowiązków franczyzobiorcy należy zatowarowanie stoiska.
- Partner składa zamówienie w systemie on-line lub telefonicznie na określoną ilość produktów ICE’N’GO! Dostawy realizowane są najpóźniej po 3 dniach roboczych. Mrożone desery transportowane są w specjalistycznych pojazdach posiadających chłodnie głęboko mrożące. Koszty energii dla urządzeń głęboko mrożących oscylują wokół kwoty 160 zł miesięcznie. Urządzenia te pracują przez całą dobę - wyjaśnia Paweł Kaziród.
ICE’N’GO Polska Sp. z o.o. zaprezentuje swój biznes na jesiennych Targach Franczyza 2012. Oferta firmy jest skierowaną przede wszystkim do osób, które nie posiadając dużego kapitału początkowego mogą rozpocząć prowadzenie własnego biznesu. Plany związane z rozwojem sieci na 2013 rok to osiągnięcie liczby 50-60 punktów franczyzowych na terenie Polski. Marka obecna jest także na Węgrzech, w Rumunii, Czechach i Chorwacji.
(dw)
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
Fabryka Pizzy zamieniła się we włoską restaurację, która serwuje różnorodne dania. Czy ten ruch się opłacał?
Franczyzodawca Cukrem i Solą oraz Cafe Słodziak poszerza ofertę w lokalach m. in. o croissanty z dubajską czekoladą. Ma też propozycję dla franczyzobiorców, którzy chcieliby zaoszczędzić na inwestycji.
Carat Kebab chce zmienić podejście Polaków do kebabu. Zachęca też franczyzobiorców do łączenia pod jednym dachem kilku marek gastronomicznych.
Paweł Marynowski z ZapieCKanek startuje z franczyzą. Czym zapiekanki jego marki wyróżniają się od konkurencji?
Joanna i Paweł Sobkowiakowie szukali biznesu, który będzie dodatkowym źródłem dochodu. Ważne dla nich było też to, żeby dało się go połączyć z prowadzeniem ich dotychczasowej firmy, a także wychowaniem małego dziecka. Na jaką franczyzę postawili?
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Kredigo otwiera więcej biur niż planował. Partnerzy, żeby zarobić, muszą nauczyć się dobrze weryfikować klientów.
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Wiele osób wciąż myli franczyzę z franszyzą, która jest pojęciem z rynku ubezpieczeń. Niepoprawna jest również franczyzna czy też franszczyzna.
Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
Dwa gabinety pod szyldem Yasumi to za mało dla Aleksandry Michalskiej. Jakie ma plany na rozwój?
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
https://youtu.be/kojfdVGqIY4?si=N1J9rlZC1jf4U-2y
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...