Restauracja prosto z rusztu

W minionym roku Baalbek oddał w zarządzanie franczyzobiorcom pięć swoich restauracji.
Czwartek
10.01.2013
Franczyzobiorcy mogą wybrać jeden z konceptów Baalbek Orient Grill. Inwestycja w każdy przekracza 100 tys. zł.
 

Serwująca dania kuchni orientalnej sieć funkcjonuje głównie na terenie województwa kujawsko-pomorskiego. Biznes we współpracy z Baalbek można otworzyć również na terenie województw ościennych. Klienci odwiedzają 14 lokali Baalbek położonych w Bydgoszczy, Toruniu, Grudziądzu i Brodnicy. W minionym roku firma oddała w zarządzanie franczyzobiorcom pięć swoich restauracji. Oprócz Baalbek Orient Grill właściciel licencji rozwija także dwa inne koncepty: Baalbek Express oraz Bangkok Wok z tajskim menu.

- Ostatni rok był bardzo trudny dla naszej branży. Zamknęło się kilka konceptów gastronomicznych, wiele zweryfikowało i ograniczyło swoje plany rozwoju. Klienci ostrożniej i bardziej świadomie, korzystają z oferty gastronomicznej. Ma to też swoje pozytywne strony i wymusza na naszej branży konieczność zmian i udoskonalenia swojej oferty – mówi Łukasz Ukleja, menedżer ds. PR i rozwoju marki Baalbek.

Restauracje Baalbek znajdują się w centrach handlowych oraz przy ruchliwych ulicach w miastach powyżej 10 tys. mieszkańców. Franczyzobiorcy samodzielnie szukają lokali, bo zdaniem właściciela licencji lepiej wiedzą, gdzie w danej miejscowości dostępna jest atrakcyjna powierzchnia do wynajęcia. Całkowita inwestycja w biznes wynosi ok. 300 tys. zł przy jednorazowej opłacie za przystąpienie do sieci 45 tys. zł. Na restaurację w formacie ekspres wydamy mniej – odpowiednio 120 tys. i 25 tys. zł.

- Partnerzy otrzymują projekt architektoniczny, dostarczamy im także meble oraz sprzęt kuchenny w cenach producenta. W trakcie szkoleń personelu przekazujemy wiedzę na temat technologii przygotowywania posiłków oraz systemu obsługi klienta. Pomagamy przedsiębiorcom uzyskać niezbędne do prowadzenia restauracji zezwolenia. Nowy sieciowy lokal objęty zostaje akcjami promocyjnymi - dodaje Łukasz Ukleja.

(dw)


Daniel Wilk
dziennikarz

ZOBACZ W KATALOGU

Am Am Kebab
Amori Pomodori
Atelier Herosima
Autorskie Lody Piccolo
Bafra Kebab
Berlin Döner Kebap
Beza Krówka Lody rzemieślnicze
Biesiadowo
Bike Café
Browar Korona
BuBu Bubble Tea
Cafe Słodziak
Candy Pop
Carat Kebab
Chinkalnia
Cochise Burger
Coffeeloffee
Cofix
Crazy Bubble
Cudo Vegan Sushi
Cukiernia Sowa
Cukrem i Solą
Da Grasso
DG Restauracje
Dobra Pączkarnia
Domino’s Pizza
Donuterie
Doskoi
Easy Beer
Easy Wine
Express Pizza American Style
FABBRICA Italian Comfort Food
Falla
Felix Chicken
Fit Cake
Good Chicken
Gorąco Polecam. Smaki z Piekarni
Grande Pizza
Gruby Benek
Hotdogzna
Ice'n'go
Japanos
Kashka
Kiss Kim Chi
Koku Sushi
Krowa Mać Burgers
Kurcze Pieczone
Langos
Lodolandia & Kołacz
Lody Bonano
Lody Lida
Lviv Croissants
Makarun
Maxipizza
McDonald’s
Meron
Ministerstwo Śledzia i Wódki
Mniami Ice Cream
Mr. Kebab
New York Hot Dog
New York Pizza Department
Niewinni Czarodzieje Trzyzero
Pączki Mamy
Pączkownia Smak Sprzed Lat
Pijalnia Wódki i Piwa
Pijalnie Czekolady E.Wedel
Pizza Factory
Pizza Hut
Pizzeria Stopiątka
Prosiak Polski Kebab & Fast Food
Ramen Shop by Sushi Kushi
Salsiccia Pizzeria Napoletana
Sayuri Sushi
SiGelato
So Coffee
Stava
Steiku Haoss
Subtilité Wine & Bar
Subway
Sulaiman Kebab
Sushi Bistro
Sushi Burrito
Sushi Kushi
Szaszłykowo
Taco Bar
Tawerna Pepe Verde
The White Bear Coffee
Tibesti 2Go
Totti Pizza Rzymska
U Lodziarzy Wytwórnia Lodów Polskich
United Chicken
Wendy’s
Western Chicken
Western Tortilla
Yum Yum Kebab
ZapieCKanki
Zapiekankarnia – Zapiekanki, Bajgle, Pizza, Pasta
ŻarWok
Zdrowa Krowa