Przy whisky o biznesie
Pijalnia Whisky jest lokalem działającym na terenie hotelu Apartamenty Zgoda DeSilva. Co wyróżnia to miejsce od innych hotelowych barów?
Whisky z karty pochodzi głównie ze Szkocji, gdzie znajduje się najwięcej warzelni. Zadbaliśmy o dostawy ze źródła gwarantującego niepowtarzalność sprzedawanej whisky. Dzięki współpracy ze stowarzyszeniem The Scotch Malt Whisky Society otrzymujemy alkohol, który nie jest produkowany masowo. Z jednej beczki można rozlać od kilkudziesięciu do kilkuset butelek tzw. single malt whisky, każda kolejna butelka będzie miała już inny smak.
Dlaczego to właśnie whisky jest flagowym produktem lokalu?
Za otwarciem Pijalni Whisky przemawia sąsiedztwo. W pobliżu działają puby, bistro z wódką, ale także restauracje z menu meksykańskim, włoskim oraz z sushi. Nie chcieliśmy dublować tych miejsc, dlatego obok whisky klienci mogą skosztować quiche. To pochodzące z Francji danie jest ciastem, którego mięsne lub warzywne nadzienie polane jest masą jajeczną.
Niektórzy traktują whisky jak luksusowe trunek skierowany wyłącznie do wąskiego grona odbiorców.
Whisky jest dla każdego. Zalecamy jednak, aby ktoś próbował tego trunku pod okiem „gospodarza baru”, który pomoże klientowi w wyborze gatunku. Niektóre butelki cechuje intensywny smak, który docenią tylko koneserzy. Wszystko zależy od czasu leżakowania alkoholu, beczki i regionu produkcji. Niektórzy mogą sądzić, że lokal odwiedzają wyłącznie biznesmeni pod krawatem i z grubym portfelem. Faktycznie, Pijalnia sprawdza się idealnie jako miejsce spotkań biznesowych, ale nie tylko. Firmy organizują tu degustacje dla swoich pracowników, a znajomi oglądają w telewizji sportowe wydarzenia.
(dw)
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
Fabryka Pizzy zamieniła się we włoską restaurację, która serwuje różnorodne dania. Czy ten ruch się opłacał?
Franczyzodawca Cukrem i Solą oraz Cafe Słodziak poszerza ofertę w lokalach m. in. o croissanty z dubajską czekoladą. Ma też propozycję dla franczyzobiorców, którzy chcieliby zaoszczędzić na inwestycji.
Carat Kebab chce zmienić podejście Polaków do kebabu. Zachęca też franczyzobiorców do łączenia pod jednym dachem kilku marek gastronomicznych.
Paweł Marynowski z ZapieCKanek startuje z franczyzą. Czym zapiekanki jego marki wyróżniają się od konkurencji?
Joanna i Paweł Sobkowiakowie szukali biznesu, który będzie dodatkowym źródłem dochodu. Ważne dla nich było też to, żeby dało się go połączyć z prowadzeniem ich dotychczasowej firmy, a także wychowaniem małego dziecka. Na jaką franczyzę postawili?
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Kredigo otwiera więcej biur niż planował. Partnerzy, żeby zarobić, muszą nauczyć się dobrze weryfikować klientów.
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
Wiele osób wciąż myli franczyzę z franszyzą, która jest pojęciem z rynku ubezpieczeń. Niepoprawna jest również franczyzna czy też franszczyzna.
Warsztaty kulinarne dla dzieci, które łączą zabawę z nauką zdrowych nawyków żywieniowych, to dobry pomysł na biznes, zwłaszcza w czasach, gdy coraz więcej osób zwraca uwagę na zdrowy styl życia.
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
https://youtu.be/kojfdVGqIY4?si=N1J9rlZC1jf4U-2y
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...