Bagietka jako danie główne
Dwupiętrowa restauracja znajduje się w Warszawie w okolicy jednego z większych skrzyżowań - al. Jana Pawła II i al. Solidarności. To właśnie tam franczyzodawca Bageterie Boulevard zdecydował się uruchomić pierwszy bar z bagietkami w Polsce. Lokal działa niespełna tydzień. Plany sieci mówią na razie o otwarciach w Warszawie, gdzie docelowo ma funkcjonować 30 restauracji. To ambitny plan, biorąc pod uwagę, że samych McDonald'sów w stolicy jest ponad 40. Rozwój sieci ułatwi z pewnością możliwość otwarcia restauracji w różnych formatach - począwszy od sprzedaży "z okienka", przez lokale w galeriach handlowych, aż po pełnometrażowe lokale działające w najruchliwszych miejscach miasta. Po stolicy przyjdzie czas na inne duże miasta.
W sąsiedztwie warszawskiej restauracji BB działa bar z kebabami, włoska restauracja oraz McDonald's.
- Nie boimy się konkurencji, nasze kanapki przygotowywane są na miejscu ze świeżych składników i klienci to doceniają. W samych Czechach działa 20 Bageterie Boulevard. Najważniejsze w tym biznesie jest zaangażowanie w biznes, które jest cenniejsze od doświadczenia w gastronomii - mówi Karel Novosad, country manager BB.
Inwestycja w biznes wynosi średnio 130 tys. euro. W menu Bageterie Boulevard znajduje się kilkanaście rodzajów bagietek: z prosciutto, tuńczykiem, pomidorami i mozarellą podawanymi na białym lub pełnoziarnistym pieczywie. Oprócz oferty kanapkowej klienci mogą kupić kawę, deser oraz zupę dnia. Dla stałych bywalców sieć przygotowała program lojalnościowy, w którym po zakupie 5 bagietek kolejną można dostać za połowę ceny. Standardowa cena kanapek wynosi 11 zł.
(dw)
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
– Przy rzemieślniczej produkcji nie da się konkurować cenowo z lodami przemysłowymi. Jednak jakość przyciąga, nawet jeśli cena jest wyższa – mówi Dariusz Stykowski, współwłaściciel Autorskich Lodów Piccolo.
New York Pizza Department uruchomił w tym roku już 18 lokali, a do majówki ma w planie jeszcze pięć. I myśli o zagranicy.
Tommy Żelazny, franczyzobiorca Stopiątki pokazuje, że czasem aby odnaleźć swoje miejsce, trzeba wrócić do korzeni.
Felix Chicken nastawia się na mocną ekspansję. Franczyzobiorcom proponuje kilka formatów lokali.
Paweł Kamiński był pierwszym franczyzobiorcą Cofix. Dziś prowadzi już trzy kawiarnie marki i zdobył tytuł TOP Franczyzobiorcy na zeszłorocznych Targach Franczyza.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
23 i 24 maja odbędzie się w Warszawie X Konferencja Liderów Franczyzy BEST FRANCHISE. W tym roku motywem przewodnim wydarzenia będzie „Transformacja teraźniejszości w innowacyjną przyszłość”.
Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
Rozważasz otwarcie firmy? Najpierw zainwestuj w subskrypcję miesięcznika "Własny Biznes FRANCHISING" i sprawdź, jaki biznes się opłaca! Tego nie przeczytasz w internecie!
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Stava wycenia rynek dowozów jedzenia, a Xtreme Fitness Gyms podpisuje Kodeks Dobrych Praktyk dla rynku franczyzy. Przegląd tygodnia 20-27 kwietnia.
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali