Companeros jest S’poco

Jako pierwszy we franczyzie wystartował koncept S’poco Loco, który swoją ofertę przedstawił na ubiegłorocznych Targach Franczyzy. Jego właścicielem jest Tomasz Jakubiak, gospodarz telewizyjnych programów kulinarnych. - Wymyśliłem fast food, który przygotowuje się „slowfoodowo”, czyli od podstaw, z naturalnych składników i smacznie. Jakością nie ustępuje potrawom restauracyjnym, a kosztuje znacznie mniej, zakładając, że każdy klient ma w kieszeni 20 zł dziennie do wydania na konsumpcję – wyjaśnia Tomasz Jakubiak.
Jak na razie pod logo S’poco Loco działają dwa lokale – oba w Warszawie. W tym roku zadebiutowała z kolei marka Companeros. Ale Meksyk!, którą zarządza Grupa Gastromall. Grupa do tej pory we franczyzie rozwijała koncept restauracji serwujących jedzenie na wagę. Pod logo Olimp działa 18 punktów, w tym 7 franczyzowych. Do tej pory Grupa Gastromall uruchomiła dwa lokale Companeros. Pierwszy z nich działa w podziemnym pasażu dworca PKP w Krakowie, drugi natomiast ruszył w miniony weekend w Galerii Korona w Kielcach.
- Restauracja Companeros. Ale Meksyk! oferuje proste, sycące, pikantne dania z doskonałego mięsa, świeżej natki kolendry, fasoli pinto, pikantnej papryki jalapeno, kminu rzymskiego i soku ze świeżych limonek. Wszystkie przepisy inspirowane są oryginalnymi, meksykańskimi recepturami, tortille do tacos dostarcza Molino – jedyny w Polsce producent placków z czystego ciasta kukurydzianego – opisuje menu Izabela Domaradzka, koordynator ds. projektów w Grupie Gastromall. - Dla potencjalnych franczyzobiorców przygotowaliśmy kompleksowy podręcznik operacyjny zawierający wszystkie informacje potrzebne do prowadzenia działalności pod marką Companeros.
To nie jedyny przypadek, kiedy franczyzodawca oferuje w branży gastronomicznej więcej niż jeden koncept. Sfinks Polska prowadzi, poza restauracjami Sphinx, także lokale Wook i Chłopskie Jadło. Wychodząc poza gastronomię – grupa LPP posiada w swoim portfolio marki House, Cropp, Reserved, Mohito. Wynika z tego konkretna korzyść związana z pozyskiwaniem lokalizacji. Firmy mogą wynegocjować z jedną galerią handlową korzystniejsze warunki finansowe najmu dla wszystkich swoich marek. Większa liczba lokali po prostu przekłada się na większą powierzchnię najmu, a tym samym silniejszą pozycję negocjacyjną.
(dw)

ZOBACZ W KATALOGU




















































































PRZECZYTAJ ARTYKUŁY

Cukrem i Solą otworzyło kolejny punkt franczyzowy, w planach ma też nową lokalizację własną.
KawoWiniarnia to nowy koncept restauracyjny, który wyróżnia się bogatą kartą kaw i wina. Chce rozwijać się poprzez franczyzę.
Kuchnia azjatycka jest w Polsce coraz bardziej popularna. Zauważyli to też franczyzodawcy, którzy proponują licencją na sushi bar czy restaurację z bogatszym menu.
Segment fast food ma mocną reprezentację we franczyzie. I wciąż przybywa nowych konceptów.
Poszukujemy partnerów do otwarcia pierwszego flagowego sklepu w topowej lokalizacji, który zostanie poszerzony o franczyzę obejmującą wiele jednostek.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE

Plenti oferuje dostęp do innowacji za ułamek ich ceny. Ma też propozycje dla franczyzobiorców.
Rafał Jaźwiński od trzech lat prowadzi placówkę franczyzową pod marką Northgate Logistics. Specyfika biznesu pozwala obsługiwać klientów na całym świecie.
Northgate Logistics notuje szybki przyrost sieci i nie zamierza tego zmieniać. W ubiegłym roku otworzyła siedem placówek.
Najlepsze rozwiązania rodzą się z potrzeby. Nie inaczej było w przypadku robota Fidi. Polskie rozwiązanie ma szansę podbić międzynarodowy rynek medyczny.
Franczyzę i4-Mobile można połączyć z innym biznesem. A franczyzodawca może nawet pokryć część kosztów inwestycji.
POPULARNE NA FORUM
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali