Inwestycja w przystosowanie lokalu do wymagań Gorąco Polecam Nowakowski wynosi ok. 50 tys. zł - zależy to od jego stanu oraz powierzchni.
Piątek
25.04.2014
Gorąco Polecam Nowakowski otworzył lokale w biurowcu i bibliotece. Nie są to typowe piekarnie.
 

Pod logo Gorąco Polecam Nowakowski działa 25 piekarni, a właściwie piekarnio-kawiarni, bo placówki stale poszerzają swoją ofertę o nowe produkty. Wszystko z powodu otwarć w lokalizacjach, w których klienci chcą kupić nie tylko świeżo wypiekane pieczywo, ale także kanapki, sałatki, przekąski, wyciskane soki i kawę. Ostatnio ruszyły lokale w BUWie, czyli Bibliotece Uniwersytetu Warszawskiego oraz w biurowcu Millenium Plaza. Wkrótce w stolicy pojawi się kolejny punkt – na ulicy Domaniewskiej, gdzie swoje siedziby ma wiele firm zatrudniających tysiące pracowników.

- Pozyskujemy lokalizacje, które następnie przekazujemy franczyzobiorcom. Dbamy o to, aby lokal spełniał nasze wszystkie wymagania techniczne, czyli żeby istniała możliwość wstawienia pieca. Zgłaszają się do nas także partnerzy z propozycją własnych lokali, które oceniamy, czy spełniają wszystkie wymagania – mówi Anna Janas z Gorąco Polecam Nowakowski.

Wszystkie sprzedawane kanapki oraz wyciskane soki przygotowywane są na miejscu. Sieć koncentruje się na otwarciach w stolicy, ponieważ centrum logistyczne firmy znajduje się w podwarszawskim Legionowie. Wkrótce może się to jednak zmienić. – Kiedy uznamy, że pojawiliśmy się już w stolicy w najważniejszych lokalizacjach, przyjdzie czas na kolejne duże miasta. Myślimy o południu Polski – konkretnie o Katowicach i Krakowie. Będzie to jednak wymagało zainwestowania w kolejne centrum logistyczne. To perspektywa kilku najbliższych lat. Na razie przerabiamy dotychczas otwarte piekarnie tak, aby mogły serwować klientom kanapki i inne przekąski. Gorąco Polecam Nowakowski to dzisiaj nie tylko piekarnie, ale zarazem kawiarnie i lunchownie – dodaje Anna Janas.

Franczyzodawca próbował rozwijać sieć w innych miastach województwa mazowieckiego, ale bezskutecznie. Lokale w Ciechanowie, Płońsku i Nowym Dworze trzeba było zamknąć, ze względu na konkurencję działających w okolicy dyskontów.
(dw)


Daniel Wilk
dziennikarz

POPULARNE NA FORUM

Franczyza Odido w nowym wydaniu: Odido Elevator

Witam. ja w tym roku podpisałem umowę na 5 punktów 2 mam już zrealizowane niestety pozostałe trzy jeszcze nie, niewiem kiedy to nastapi bo pojawia się coraz więcej...

2 wypowiedzi
ostatnia 30.07.2024
Carrefour Express - supermarket na licencji

Dzień dobry. Szukam chętnych prowadzących sklepy Carrefour do podjęcia współpracy w zakresie umieszczenia na terenie sklepu małego automatu paczkowego. Może być w...

20 wypowiedzi
ostatnia 22.07.2024
sklepy spożywcze

Pozycjonowanie lokalne to kluczowa strategia dla firm pragnących zwiększyć swoją widoczność wśród lokalnej społeczności. Proces ten skupia się na optymalizacji...

7 wypowiedzi
ostatnia 25.03.2024
Franczyzodawca otwarty na osoby z niepełnosprawnościami

Jestem osobą niepełnosprawną ostatnio umiarkowanym czy jest szansa żebym mogła wejść we franczyznę i jako osoba niepełnosprawna

1 wypowiedzi
ostatnia 24.03.2024
Franczyza Odido w nowym wydaniu: Odido Elevator

Witam, Czy ktoś może zdecydował się na współpracę z zOdido w ramach Odido Elevator i może podzielić się doświadczeniami? Chodzi o twardszą franczyzę / wyposażenie...

2 wypowiedzi
ostatnia 30.09.2023
Nagrodzeni franczyzobiorcy

Należałoby zostawić sobie te nagrodę na spłatę powstających lawinowo długów franczyzobiorców, którzy przez kanibalizacje lokalizacji padają po kilku miesiącach....

1 wypowiedzi
ostatnia 03.02.2023
sklepy spożywcze

Polecam Franczyzę sklepów Cortez szybko rozwijająca się marka.

7 wypowiedzi
ostatnia 29.03.2022
Jubileuszowy sklep

Pani Julito proszę uciekać z sieci póki jeszcze dług nie urósł do niebotycznych rozmiarów

1 wypowiedzi
ostatnia 09.03.2022