Makaronowa komitywa
Barbara Przybylska już od kilku lat prowadziła lokal z kuchnią włoską w miejscowości Chojna na Pomorzu Zachodnim. Gdy na świat przyszły jej dzieci, wzięła rozbrat z biznesem, ale teraz postanowiła wrócić – i to z przytupem. Dotychczasowe menu, oparte głównie na daniach włoskich w rodzaju pierożków ravioli, lasagni czy pizzy z pieca opalanego drewnem, wzbogaciła o asortyment różnych rodzajów spaghetti dostępnych na wynos w sieci Makarun.
- Zdecydowałam się na przyjęcie szyldu Makarun ze względu na korzyści marketingowe. Dzięki niemu nasz lokal jest bardziej rozpoznawalny – wyjaśnia właścicielka firmy.
Punkt mieści się naprzeciw kompleksu szkolnego, więc właścicielka liczy, że w miesiącach szkolnych ruch będzie spory. Ale i teraz nie narzeka – kuchnia pracuje pełną parą, a restauracja zatrudnia łącznie sześciu pracowników: po trzech w kuchni i na sali.
- Zatrudnienie trzeba było zwiększyć, bo cztery osoby pracujące w pierwszym tygodniu nie radziły sobie z obsługą wszystkich zamówień – tłumaczy Przybylska.
Makarun Spaghetti and Salad ma jeszcze cztery punkty usytuowane w Rzeszowie i Krakowie. Trzy z nich działają we franczyzie. Jak zapowiada Marcin Szworak, specjalista ds. franczyzy w sieci, już niebawem dołączą do nich placówki w Wałbrzychu i Wrocławiu. - Trwają też zaawansowane rozmowy z potencjalnym franczyzobiorcą z Warszawy – mówi.
(gum)
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
Sieć Makarun stawia mocno na formaty z niską kwotą inwestycji.
Nowy numer miesięcznika "Własny Biznes FRANCHISING" już w sprzedaży! Sprawdź, jakie pomysły na biznes są opisane w styczniowym wydaniu magazynu.
Sobota 16 października to ostatni dzień Targów Franczyza 2021. Skorzystajcie z okazji, przyjdźcie do Pałacu Kultury i Nauki i wybierzcie biznes dla siebie!
15 października to kolejny dzień Targów Franczyza. Ci, którzy szukają pomysłu na biznes mają okazję spotkać w jednym miejscu przedstawicieli wielu znanych marek franczyzowych.
14 października to pierwszy dzień Targów Franczyza. Franczyzodawcy najbardziej prestiżowych marek czekają w PKiN na wszystkich zainteresowanych otwarciem własnego biznesu na licencji.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Kredigo otwiera więcej biur niż planował. Partnerzy, żeby zarobić, muszą nauczyć się dobrze weryfikować klientów.
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
Wiele osób wciąż myli franczyzę z franszyzą, która jest pojęciem z rynku ubezpieczeń. Niepoprawna jest również franczyzna czy też franszczyzna.
Paweł Marynowski z ZapieCKanek startuje z franczyzą. Czym zapiekanki jego marki wyróżniają się od konkurencji?
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
https://youtu.be/kojfdVGqIY4?si=N1J9rlZC1jf4U-2y
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...