Rower FreshBike polecany jest jako inwestycja w miejscach o dużym natężeniu ruchu pieszego, ze szczególnym uwzględnieniem ruchu turystycznego (miasta wojewódzkie, miejscowości o charakterze wypoczynkowym).
Piątek
22.08.2014
Właściciel marki mobilnych punktów sprzedaży lemoniady FreshBike podsumowuje sezon.
 

Pod logo Fresh Bike działają specjalnie zaprojektowane rowery z miejscem na komponenty do przygotowywania lemoniady. Jednoślady mogą swobodnie przemieszczać się po ulicach, rynkach, promenadach, parkach, deptakach, drogach rowerowych i w miejscach atrakcyjnych dla turystów. Dzięki temu sprzedawcy mają łatwy dostęp do potencjalnych klientów lub miejsc o dużym natężeniu ruchu. Więcej o lokalizacji rowerów Fresh Bike przeczytasz na lokalnabiznes.pl

- W tym sezonie na ulice wyjechało 19 jednośladów w Trójmieście, Warszawie, Lublinie i Rzeszowie – wylicza Jan Staniewicz, prezes zarządu Fresh Bike Polska. – W kilku przypadkach wspólnie z franczyzobiorcami postanowiliśmy przełożyć rowerowy start na przyszły sezon, który trwa od maja do końca wakacji. Wyjątkiem są miejscowości turystyczne, gdzie rowery pojawiły się w lipcu i sierpniu. Okres sprzedaży w nadmorskich miejscowościach jest krótszy, ale za to bardziej intensywny.

SIeć obecna jest na rynku od 2013 roku. - Przed rozpoczęciem sezonu przetestowaliśmy cztery lokalizacje: aglomerację, kurort, małe miasto i wieś turystyczną – nasze rowery sprzedawały lemoniadę w różnych warunkach pogodowych i w różnych porach dnia – mówi Jan Staniewicz.

Całkowita kwota inwestycji wynosi 28 tys. zł. Dodatkową zachętą dla inwestorów może być możliwość skorzystania z finansowania zewnętrznego – rowery mogą być leasingowane w 80 proc. ich wartości przez Credit Agricole. Według zapewnień franczyzodawcy, sprzedaż średnio 5 szklanek lemoniady na godzinę w ciągu całego sezonu to punkt opłacalności działania roweru (przychód z takiej liczby sprzedanych lemoniad pokrywa koszty operacyjne działania jednośladu).
- W najlepszych lokalizacjach można sprzedawać średnio 40 sztuk/godzinę – dodaje Jan Staniewicz.

Franczyzobiorca FreshBike ma wyłączność terytorialną na ustalonym z dawcą licencji terenie. Przystępując do sieci nie uiszcza opłaty wstępnej. W ramach opłat bieżących odprowadza do centrali prowizję od sprzedaży.


Profil kobiety
Anna Siedlecka
dziennikarz

ZOBACZ W KATALOGU

7 Street – Bar & Grill
Autorskie Lody Piccolo
Bafra Kebab
Berlin Döner Kebap
Biesiadowo
Bike Café
Bistro Krówka i Połówka
Bobby Burger
BoBoQ
Bosko- Lody Produkcji Własnej
Browar Pinta
Burgerownie, Pizzerie, Trattorie, Kawiarnie
Carte d’Or Cafe
Chilli Mili
Chop Chop Lody Tajskie
Coffeeloffee
Coffeeshop Company
Crazy Bubble
Crazy Piramid Pizza
Crema Caffe
Cukiernia Fit Cake
Da Grasso
Dolce Lato, Gelato...The Italian way
Domino’s Pizza
Easy Beer
Easy Wine
Erbil Doner Kebab
Express Oriental
Express Pizza – Ta prostokątna!
Fabryka Pizzy
Fornetti
Fresh Gelato
Frytki Belgijskie w Krakowie
Gloria Jean’s Coffees
Gruby Benek
Jack’s Bar & Restaurant
Koku Sushi
Kołacz na okrągło
Kreweta Tempura Bar
Krowarzywa
Kuchnia Marche
Lepione
Little Caesars Pizza
Lodolandia
Lodostrefa
Lody Bonano
Lody Marsjano
Lody Przygoda & Lavazza
Lody Smaki Natury
Makarun Spaghetti and Salad
McDonald’s
Meet & Fit – Slow Food
Mihiderka
Mini Melts
Ministerstwo Śledzia i Wódki
MOJITO LEMON
Mr Hamburger
Mr. Kebab
Naleśnikarnia Gramofon
New York Hot Dog
New York Pizza Department
Niezłe Bydło
Olimp
Organic Coffee & more
Pan Naleśnik
Papa John’s Pizza
Pierogarnia Stary Młyn
Pijalnia Wódki i Piwa
Pijalnie Czekolady E.Wedel
Pizza Contenta
Pizzeria Stopiątka
Przystanek Pierogarnia
Red Hot Chicken
Restauracje Sphinx
Sbarro
Seta Disco, Seta Bistro
Setka Bar
Sevi Kebab
Shrimp House
So! Coffee
Stara Pączkarnia
Stava - niezawodne dowozy
Subway
Tairoll
Tel Aviv
Telepizza
U Lodziarzy Wytwórnia Lodów Polskich
Western Chicken
Western Tortilla
Willisch
Zdrowa Krowa Slow Food Fast
Zdrowa Micha bistro piekarnia

POPULARNE NA FORUM

"Jedzenie na wagę" krok po kroku

Zastanawiam się nad otwarciem restauracji ,jedzenie z bemarów. Chciałabym wstępnie oszacować koszty takiego lokalu.Jak duży musi być? Ile kosztuje podstawowy...

1 wypowiedzi
ostatnia 23.01.2019
Catering dietetyczny Na Zdrowie - opłacalna inwestycja?

A widzę, że https://fitking.pl/trojmiasto/ planuje również ekspansje na Sopot, Gdynia i Elbląg (widzę to w narzędziach do analizy konkurencji).

21 wypowiedzi
ostatnia 21.01.2019
Catering dietetyczny Na Zdrowie - opłacalna inwestycja?

Na pewno jest to opłacalne widać, że teraz 'bycie fit' jest modne, a z drugiej strony ludzie nie mają czasu gotować (kilkanaście godzin w pracy, później zamiast stać...

21 wypowiedzi
ostatnia 21.01.2019
Gastronomię czeka świetlana przyszłość

Ludzie coraz bardziej przywiązują wage do tego co jedzą więc modna sa teraz jakies ekokuchnie itd.

5 wypowiedzi
ostatnia 19.01.2019
Piec do pizzy - jaki wybrać ?

Na polskim rynku ostatnio pojawiły się piece do pizzy z firmy Moretti Forni. Prawdziwy top topów pieców do pizzy. Dostępne są tutaj

29 wypowiedzi
ostatnia 28.12.2018
Da Grasso - opinie o franczyzie ?

BartS i jak zdecydowałeś się? Ja ciągle myślę od Dagrasso, ale też roważam Biesiadowo i New York Pizza Department. W te dwa pozostałe koncepty dużo niższe koszty...

2 wypowiedzi
ostatnia 22.12.2018
Da Grasso - opinie o franczyzie ?

Cześć, Zastanawiam się nad franczyzą Da Grasso, czy jakiś obecny franczyzobiorca mógłby się wypowiedzieć czy warto ? Jak współpraca z centralą ? Atmosfera tejże...

2 wypowiedzi
ostatnia 23.11.2018
Gastronomia w szkole.

Witam, mój syn chodzi do szkoły Zawodowej na Ul.Gintrowskiego 38 w Warszawie, przyjrzałem się, że jest tak sklepik z żywnością. Zastanawiam się ile taka pani czy pan...

1 wypowiedzi
ostatnia 14.11.2018