Pizza z przyczepy

Mobilny piec opalany drewnem, w którym można wypiekać m.in. pizzę, to dobry pomysł na biznes, także poza sezonem wakacyjnym - twierdzą właściciele konceptu Local Pizza. Przedsiębiorcy zainteresowani zakupem mobilnego pieca zainstalowanego w przyczepie otrzymują dokumentację, którą należy złożyć w Sanepidzie przed rozpoczęciem działalności oraz know-how na temat zasad prowadzenia mobilnego punktu gastronomicznego. Firma organizuje również warsztaty z pizzerem, który w ciągu 2 dni uczy, jak przygotowywać potrawy w piecu.
- Na szkoleniu przekazujemy praktyczne informacje, m.in. dotyczące wyrabiania ciasta, nakładania półproduktów, wypieku w piecu opalanym drewnem, zachowania zasad bezpieczeństwa. Jednocześnie wdrażamy uczestników szkolenia w temat prowadzenia biznesu w gastronomii. Na zakończenie partner ma już solidne podstawy, by bez obaw zacząć działać w gastronomii – zapewnia Anna Radosz, specjalista ds. rozwoju marki Local Pizza.
Taka forma gastronomi daje dużą dowolność wyboru lokalizacji. Można działać w kurortach turystycznych: nad morzem, jeziorem czy przy stoku narciarskim. Mobilna gastronomia coraz częściej jest też stałym elementem różnych wydarzeń kulturalnych - pikników, targów śniadaniowych czy festiwali.
- Z rozmów prowadzonych z partnerami wynika, że ci nastawiają się głównie na obsługę imprez weekendowych, pikników i innego rodzaju eventów. Kontrahentom udostępniamy kontakty do firm zajmujących się imprezami masowymi, jak targi z dobrą żywnością czy imprezy miejskie. Zgłaszają się do nas również osoby mające działki w dogodnych lokalizacjach, bo mobilna gastronomia jest świetnym pomysłem na dodatkowe wykorzystanie niewielkiej posesji – podpowiada Anna Radosz.
Przyczepa z piecem waży 1300 kg, z czego większą część wagi stanowi szamotowy piec o średnicy 130 cm. Jednorazowo można w nim wypiec od 2 do 4 sztuk pizzy w trzy minuty. W mobilnym piecu opalanym drewnem, oprócz pizzy, można przyrządzać także pieczywo, ryby, warzywa i mięso. Dawca licencji deklaruje dużą elastyczność w stosunku do oczekiwań klientów, brak opłaty wstępnej oraz opłat stałych.
Anna Wrona

ZOBACZ W KATALOGU




























































































PRZECZYTAJ ARTYKUŁY

– Wiele osób nie zdaje sobie sprawy, z iloma aspektami pozagastronomicznymi trzeba się zmierzyć, prowadząc działalność w tej branży – mówi Tomasz Rawa z Berlin Döner Kebap.
Pizzerie są nadal chętnie otwieranym biznesem. Jakie marki franczyzowe działają w tym segmencie rynku?
Cafe Słodziak mocno stawia na social media. Marka otworzyła też nowy punkt franczyzowy.
– Większość naszych lokali osiąga rentowność już po pierwszym miesiącu funkcjonowania – zapewnia Robert Chmielewski z Sushi Bistro.
Sieć Przybij Piątaka przyciąga już wrocławskich studentów, a teraz chce otwierać franczyzowe puby w całej Polsce.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE

– Większość podłóg i drzwi sprzedaje się wraz z usługą montażu, dlatego ekipy montażowe to bardzo ważna część mojego biznesu – mówi Radosław Chabowski, franczyzobiorca DDD Dobre Dla Domu.
Najlepsze rozwiązania rodzą się z potrzeby. Nie inaczej było w przypadku robota Fidi. Polskie rozwiązanie ma szansę podbić międzynarodowy rynek medyczny.
Wendy's, międzynarodowa sieć restauracji szybkiej obsługi z siedzibą w Stanach Zjednoczonych, ogłosiła niedawno plany ekspansji na kilka rynków europejskich, które obejmują także Polskę.
Northgate Logistics notuje szybki przyrost sieci i nie zamierza tego zmieniać. W ubiegłym roku otworzyła siedem placówek.
Franczyzę i4-Mobile można połączyć z innym biznesem. A franczyzodawca może nawet pokryć część kosztów inwestycji.
POPULARNE NA FORUM
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali