Pizza z przyczepy
Mobilny piec opalany drewnem, w którym można wypiekać m.in. pizzę, to dobry pomysł na biznes, także poza sezonem wakacyjnym - twierdzą właściciele konceptu Local Pizza. Przedsiębiorcy zainteresowani zakupem mobilnego pieca zainstalowanego w przyczepie otrzymują dokumentację, którą należy złożyć w Sanepidzie przed rozpoczęciem działalności oraz know-how na temat zasad prowadzenia mobilnego punktu gastronomicznego. Firma organizuje również warsztaty z pizzerem, który w ciągu 2 dni uczy, jak przygotowywać potrawy w piecu.
- Na szkoleniu przekazujemy praktyczne informacje, m.in. dotyczące wyrabiania ciasta, nakładania półproduktów, wypieku w piecu opalanym drewnem, zachowania zasad bezpieczeństwa. Jednocześnie wdrażamy uczestników szkolenia w temat prowadzenia biznesu w gastronomii. Na zakończenie partner ma już solidne podstawy, by bez obaw zacząć działać w gastronomii – zapewnia Anna Radosz, specjalista ds. rozwoju marki Local Pizza.
Taka forma gastronomi daje dużą dowolność wyboru lokalizacji. Można działać w kurortach turystycznych: nad morzem, jeziorem czy przy stoku narciarskim. Mobilna gastronomia coraz częściej jest też stałym elementem różnych wydarzeń kulturalnych - pikników, targów śniadaniowych czy festiwali.
- Z rozmów prowadzonych z partnerami wynika, że ci nastawiają się głównie na obsługę imprez weekendowych, pikników i innego rodzaju eventów. Kontrahentom udostępniamy kontakty do firm zajmujących się imprezami masowymi, jak targi z dobrą żywnością czy imprezy miejskie. Zgłaszają się do nas również osoby mające działki w dogodnych lokalizacjach, bo mobilna gastronomia jest świetnym pomysłem na dodatkowe wykorzystanie niewielkiej posesji – podpowiada Anna Radosz.
Przyczepa z piecem waży 1300 kg, z czego większą część wagi stanowi szamotowy piec o średnicy 130 cm. Jednorazowo można w nim wypiec od 2 do 4 sztuk pizzy w trzy minuty. W mobilnym piecu opalanym drewnem, oprócz pizzy, można przyrządzać także pieczywo, ryby, warzywa i mięso. Dawca licencji deklaruje dużą elastyczność w stosunku do oczekiwań klientów, brak opłaty wstępnej oraz opłat stałych.
Anna Wrona
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
Fabryka Pizzy zamieniła się we włoską restaurację, która serwuje różnorodne dania. Czy ten ruch się opłacał?
Franczyzodawca Cukrem i Solą oraz Cafe Słodziak poszerza ofertę w lokalach m. in. o croissanty z dubajską czekoladą. Ma też propozycję dla franczyzobiorców, którzy chcieliby zaoszczędzić na inwestycji.
Carat Kebab chce zmienić podejście Polaków do kebabu. Zachęca też franczyzobiorców do łączenia pod jednym dachem kilku marek gastronomicznych.
Paweł Marynowski z ZapieCKanek startuje z franczyzą. Czym zapiekanki jego marki wyróżniają się od konkurencji?
Joanna i Paweł Sobkowiakowie szukali biznesu, który będzie dodatkowym źródłem dochodu. Ważne dla nich było też to, żeby dało się go połączyć z prowadzeniem ich dotychczasowej firmy, a także wychowaniem małego dziecka. Na jaką franczyzę postawili?
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Gastronomia, bankowość, usługi? Sprawdzamy, jakie branże i koncepty franczyzowe dobrze radzą sobie na rynku i jaki pomysł na biznes najprawdopodobniej sprawdzi się w 2024 roku.
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
Wiele osób wciąż myli franczyzę z franszyzą, która jest pojęciem z rynku ubezpieczeń. Niepoprawna jest również franczyzna czy też franszczyzna.
Warsztaty kulinarne dla dzieci, które łączą zabawę z nauką zdrowych nawyków żywieniowych, to dobry pomysł na biznes, zwłaszcza w czasach, gdy coraz więcej osób zwraca uwagę na zdrowy styl życia.
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
https://youtu.be/kojfdVGqIY4?si=N1J9rlZC1jf4U-2y
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...