gastronomia

gastronomia | 28.02.2006

Chłopskie Jadło na razie bez franczyzy

Przedsiębiorcy, którzy chcieliby prowadzić restauracje Chłopskie Jadło muszą uzbroić się w cierpliwość. Firma wycofała się tymczasowo z planów rozwoju sieci restauracji poprzez franczyzę.

gastronomia | 24.02.2006

Burger King w ofercie publicznej

Po raz pierwszy w swojej 52-letniej historii Burger King Holdings, właściciel sieci restauracji szybkiej obsługi przygotowuje się do sprzedaży akcji na giełdzie nowojorskiej.

gastronomia | 23.02.2006

Green Way startuje z Centrum Zdrowych Stylów Życia

Pod koniec lutego Green Way uruchomi pierwsze w Polsce Centrum Zdrowych Stylów Życia. Będzie zlokalizowane w Gdańsku-Wrzeszczu przy ulicy Dmowskiego 11. Pod jednym dachem będzie znajdować się Bio-piekarnia, Bar Przystanek Zdrowia Green Way oraz sklep Green Way Market.

gastronomia | 23.02.2006

Inwazja kawowych sieci

Sieciowe kawiarnie podbijają Polskę. Lokują się w śródmieściach dużych miast. Bez nich nie obejdzie się już żadne nowe centrum handlowe.

gastronomia | 17.02.2006

Starbucks, wchodzi w dystrybucję filmową

Starbucks, sieć amerykańskich barów kawowych zamierza zaangażować się w promocję i dystrybucję kinową.

gastronomia | 16.02.2006

Nadchodzą lepsze czasy

- rozmowa z Fabianem Brachettą, przedstawicielem firmy Subway.

gastronomia | 07.02.2006

AmRest zaoferuje nowe sieci barów

Notowana na giełdzie spółka American Restaurants, zarządzająca siecią KFC i Pizza Hut, realizuje dwa nowe projekty gastronomiczne.

gastronomia | 06.02.2006

Więcej pizzy i hamburgerów

Wzrost zasobności, brak czasu i zmiana przyzwyczajeń - te czynniki sprawiają, że Polacy coraz więcej jadają poza domem. Najczęściej w barach szybkiej obsługi i restauracjach typu casual dinnig (średniej klasy z obsługą). Nasz rynek ma duże możliwości rozwoju - przyznają reprezentanci największych sieci fast-foodów.

gastronomia | 02.02.2006

Odwołany prezes Wilbo odszedł wcześniej

Jerzy Kunicki, prezes Wilbo (odwołany przez radę nadzorczą), sam zrezygnował ze stanowiska. Miał odejść z końcem marca, ale nie pracuje już od wczoraj. Firma poszukuje kupców na lokale po Pesca Barach.

gastronomia | 16.01.2006

McDonald’s zapowiada wzrost w Chinach

Po roku posuchy w Chinach, światowy gigant w branży fast foodów zapowiada zwiększenie sprzedaży.

gastronomia | 11.01.2006

Zielono przez cały rok

W zeszłym roku Green Way otworzył siedem barów – w sumie w całym kraju jest ich 22. Na tym przedstawiciele sieci nie poprzestają. W połowie stycznia zaplanowali otwarcie kolejnego, już czwartego baru w stolicy. Będzie się mieścił w centrum handlowym Promenada.

gastronomia | 04.01.2006

Koniec marzeń o wielkiej sieci

Miała być sieć składająca się z 40-50 barów rybnych. Powstało pięć, ale niebawem też znikną. Zarząd Wilbo, giełdowej spółki zajmującej się przetwórstwem rybnym, podjął od dawna oczekiwaną decyzję o zaprzestaniu działalności przez sieć barów rybnych Pesca Bar.

gastronomia | 02.01.2006

Value meal powraca

Po kilku latach inwestowania w coraz bardziej wyszukane menu, amerykańskie sieci fast foodów powracają do idei "value meal" – taniego posiłku.

gastronomia | 27.12.2005

A-Petit stawia na franczyzę

Rozbudowa sieci do 10-15 lokali w Warszawie oraz otwarcie co najmniej 30 lokali franczyzowych w największych miastach Polski - to plany sieci barów kanapkowych A-Petit na najbliższe 4-5 lat.

gastronomia | 26.12.2005

Pierwsze franczyzowe Leśne Runo

Leśne Runo otworzyło w połowie listopada pierwszą franczyzową restaurację. Jest zlokalizowana w miejscowości Kajew koło Krośniewic przy stacji paliw Delfin.

gastronomia | 07.12.2005

Z Nowym Rokiem nowy Podniebny Barek

Została podpisana pierwsza licencja franczyzowa na "Podniebny Barek". Otwarcie nowego Podniebnego Barku jest zaplanowane na styczeń 2006r.

gastronomia | 01.12.2005

Po pizzy będą steki

W 2006r. spółka AmRest zacznie rozwijać w Polsce dwie nowe sieci gastronomiczne, a na Ukrainę wprowadzi Pizza Hut.

gastronomia | 15.11.2005

Czat o Podniebnym Barku

15 listopada z czytelnikami portalu rozmawiał Maciej Golnowski z LOT Catering.

gastronomia | 15.11.2005

Czat o Podniebnym Barku

15 listopada z czytelnikami portalu rozmawiał Maciej Golnowski z LOT Catering.

gastronomia | 15.11.2005

Czat o Podniebnym Barku

15 listopada z czytelnikami portalu rozmawiał Maciej Golnowski z LOT Catering.

  pierwsza
  poprzednia
83
84
86
87