mój franchising
Liczyć trzeba umieć
Edukacja to zajęcie dla odważnych, wymagające determinacji i wytrwałości. Wie o tym Anna Chlebus, franczyzobiorca Szkoły Matematyki 2plus2.
Pralnia lepsza niż szpital
Damian Rorat pracował w firmie telekomunikacyjnej i oddziale firmy kurierskiej. Teraz postawił na pralnię – został franczyzobiorcą 5àSec.
Przywiązani do marki
Trzech wspólników już w kilka miesięcy po otwarciu pierwszego franczyzowego sklepu Abra zdecydowali się na kolejny salon meblowy.
Mój bank na trudne czasy
Marek Śliwka został partnerem BZ WBK w momencie, gdy wszyscy odradzali franczyzę bankową. Dziś prowadzi dwie placówki.
Z banku do salonu urody
Dwie pracownice banku oprócz przyjaźni połączył też biznes. Półtora roku temu zrezygnowały z pracy w korporacji na rzecz własnego gabinetu Yasumi.
Firma dla pracowitych
Własna restauracja to nie bułka z masłem, ale wysiłek się opłaca. Adrian i Marta Bąkowie, po półtora roku prowadzenia pizzerii, otworzyli drugą restaurację.
O taka karma!
Robert Tuczkowski zrezygnował z kariery menedżerskiej w koncernie i postanowił sprzedawać karmę dla zwierząt w ramach franczyzy Husse.
Podobno mamy kryzys...
Logo MultiBanku zniknie z szyldów oddziałów bankowych. Zastąpi je mBank. Sebastiana Owczarskiego i innych franczyzobiorców MultiBanku czekają zmiany.
Po drugiej stronie kasy
Hanna Olszewska, właścicielka Mydlarni u Franciszka w Warszawie, decyzję o założeniu firmy podjęła w trakcie zakupów u franczyzodawcy.
Awans na biznesmena
Arkadiusz Litwinicki był barmanem i kelnerem. Kiedy awansował na stanowisko menedżera, wymarzył sobie własny pub. Tak rozpoczął współpracę z Piwiarnią Warki.
Czekolada czyni cuda
Wyroby holenderskiej firmy Chocolate Company tak posmakowały Tomaszowi Dembińskiemu, że postanowił sprowadzić je nad Wisłę. Dziś prowadzi własną pijalnię.
Nie tylko dla lektorów
Magdalena Adaś zapragnęła być kimś więcej niż tylko lektorką. Od trzech lat prowadzi szkołę językową Early Stage w Warszawie.
W pogoni za technologią
Piotr Kuglin wspólnie z innymi pracownikami sklepu Mix electronics powołali spółkę cywilną, która przejęła punkt sprzedaży.
Specjalista od przejęć
Widowiskowego kręcenia plackiem na pizzę można się nauczyć w jeden dzień, ale doświadczenie w zarządzaniu pizzerią zdobywa się latami. Tak było w przypadku Andrzeja Bartoszka, franczyzobiorcy Da Grasso.
Trudna miłość we franczyzie
Spółka RT Projekt, franczyzobiorca kilkunastu sklepów Delikatesy Centrum, uchodzi w rodzinie Eurocashu za wyjątkowo krnąbrne dziecko, ponieważ wiele robi po swojemu.
Firma za firanką
Anna Pałka prowadziła niezależny i dobrze prosperujący sklep z firanami, ale skusiła się na franczyzę. Podjęła współpracę z Eurofiranami i nie żałuje.
Napastnik Telepizzy
Rafał Archacki marzył o karierze piłkarza, ale postawił na własny biznes. Zainwestował w pizzerię, a nawet w dwie.
Spożywczak w genach
Franczyzobiorcę, który prowadzi sklep od ponad 10 lat niewiele może już zaskoczyć. Jerzy Rogala, partner Delikatesów Centrum, talent do biznesu odziedziczył po przedsiębiorczych rodzicach.
Od klienta do franczyzobiorcy
Sylwester Gadomski był stałym klientem Ostatniemiejsca.pl. Potem postanowił spróbować sił jako przedsiębiorca i franczyzobiorca.
Śląsk na językach
Tomasz Gawlak kiedyś próbował już swoich sił w biznesie, ale dopiero współpraca z mobile English okazała się strzałem w dziesiątkę.