Preferowane lokalizacje to centra handlowe, duże osiedla lub centra miejscowości. Na restaurację potrzebny jest lokal o powierzchni od 80 do 250 m2.
Piątek
03.11.2017
Kebab King chce otwierać restauracje w średnich i dużych miastach. Ile trzeba przeznaczyć na inwestycję?
 

Za trzy tygodnie w Pruszkowie otwarty zostanie 26. lokal sieci Kebab King – a piąty franczyzowy. Najwięcej restauracji z tym szyldem działa w Warszawie i najbliższej okolicy, ale można je znaleźć także we Wrocławiu, Gdańsku, Toruniu, Gdyni, Ostrołęce, Siedlcach, Otwocku.
Podczas Targów Franczyza zgłosili się do nas kandydaci na franczyzobiorców m.in. z Katowic, Krakowa, Poznania, Łodzi, Sopotu, Bydgoszczy – wylicza Nasir Bilgin, dyrektor generalny Kebab King. – I były to osoby bardzo poważnie zainteresowane właśnie naszym konceptem.

Kebab King to sieć serwująca dania kuchni kurdyjskiej. Z zasady koncept jest przeznaczony dla dużych miast, liczących powyżej 50 tys. mieszkańców. Wyjątkiem są mniejsze miasta, przylegające do Warszawy. Preferowane lokalizacje to centra handlowe, duże osiedla lub centra miejscowości. Na restaurację potrzebny jest lokal o powierzchni od 80 do 250 m2. Od jego wielkości zależy oczywiście kwota inwestycji. Wydatki na restaurację mieszczą się zwykle w 150-500 tys. zł. Opłata wstępna wynosi 70 tys. zł. Miesięczna opłata franczyzowa to 5 proc. od obrotu netto, a marketingowa 1,5 proc.
Od momentu podpisania umowy cały czas towarzyszymy i pomagamy franczyzobiorcy – zapewnia Nasir Bilgin. – Pomagamy w wyborze lokalu i jego przygotowaniu, zakupie sprzętu. Zapewniamy szkolenia dla franczyzobiorcy i jego personelu. Nasze wsparcie trwa przez cały okres współpracy.
Franczyzodawca jest jednocześnie także producentem mięs, pieczywa, dań wegetariańskich i deserów, w które centralnie zaopatruje restauracje. Wszystkie lokale realizują również zamówienia w dostawie.
Można je składać zarówno drogą on-line, jak i poprzez aplikację mobilną oraz za pośrednictwem naszego call center, które rozdysponowuje zamówienia telefoniczne na konkretne lokale – wylicza dyrektor generalny Kebab King. Oczywiście lokale franczyzowe są także przyłączane do wszystkich tych systemów.
Według szacunków licencjodawcy, okres zwrotu z inwestycji to od 12 do 36 miesięcy.
Wprawdzie konkurencja w segmencie kuchni bliskowschodniej jest w Polsce spora, ale my nie jesteśmy anonimowym „kebabem”. Mamy już wypracowaną, rozpoznawalną markę. Klienci wiedzą, jakiej jakości mogą spodziewać się we wszystkich naszych lokalach – podkreśla Nasir Bilgin.
Według raportu „Polska na talerzu 2017” kebaby wciąż należą do najbardziej popularnych w Polsce dań. Wybiera je 51 proc. Polaków, jadających na mieście.


ZOBACZ W KATALOGU

Am Am Kebab
Atelier Herosima
Bafra Kebab
Berlin Döner Kebap
Beza Krówka Lody rzemieślnicze
Bike Café
Browar Korona
BuBu Bubble Tea
Cafe Słodziak
Candy Pop
Carat Kebab
Chinkalnia
Cochise Burger
Cofix Poland
Crazy Bubble
Cudo Vegan Sushi
Cukiernia Sowa
Cukrem i Solą
Da Grasso
DG Restauracje
Dobra Pączkarnia
Domino’s Pizza
Donuterie
Doskoi
Express Pizza American Style
FABBRICA Italian Comfort Food
Falla
Felix Chicken
Fit Cake
Good Chicken
Gorąco Polecam. Smaki z Piekarni
Grande Pizza
Gruby Benek
Hotdogzna
Japanos
Kashka
KawoWiniarnia
Kiss Kim Chi
Koku Sushi
Krowa Mać Burgers
Kurcze Pieczone
Langos
Le Pain Quotidien
Lodolandia & Kołacz
Lody Bonano
Lody Lida
Lviv Croissants
Maxipizza
McDonald’s
Meron
Ministerstwo Śledzia i Wódki
Mniami Ice Cream
Mr. Kebab
New York Hot Dog
New York Pizza Department
Niewinni Czarodzieje Trzyzero
Night Burger
Pączkownia Smak Sprzed Lat
Pijalnia Wódki i Piwa
Pijalnie Czekolady E.Wedel
Pizza Factory
Pizza Hut
Pizzeria Stopiątka
Prosiak Polski Kebab & Fast Food
Przybij Piątaka
Ramen Shop by Sushi Kushi
Sahar Kebab
Salsiccia Pizzeria Napoletana
Sayuri Sushi
So Coffee
Stava
Steiku Haoss
Subway
Sulaiman Kebab
Sushi Bistro
Sushi Burrito
Sushi Kushi
Sushiroll Bistro – restauracje sushi
Szaszłykowo
Taco Bar
Tawerna Pepe Verde
The White Bear Coffee
Totti Pizza Rzymska
U Lodziarzy Wytwórnia Lodów Polskich
United Chicken
Wendy’s
Willisch
Young Burger
Yum Yum Kebab
ZapieCKanki
Zapiekankarnia – Zapiekanki, Bajgle, Pizza, Pasta
ŻarWok

POPULARNE NA FORUM

Biznes, który bije rekordy

Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.

1 wypowiedzi
ostatnia 15.10.2024
Biesiadowo

Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50

1 wypowiedzi
ostatnia 29.01.2024
Kawiarnie Cafe Nescafe

Nie chciałabym tej franczyzy

6 wypowiedzi
ostatnia 29.04.2023
McDonalds opinie o franczyzie

Ja bym pomyślała o tej franczyzie

3 wypowiedzi
ostatnia 29.04.2023
Doświadczenia z Bafra Kebab

Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...

1 wypowiedzi
ostatnia 25.04.2023
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż

Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...

1 wypowiedzi
ostatnia 06.03.2023
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines

Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...

1 wypowiedzi
ostatnia 02.02.2023
Ile kosztuje McDonald's?

Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali

1 wypowiedzi
ostatnia 24.12.2022