Apetyt na steki

W lokalach 7 th Street Bar & Grill zjeść można m.in. burgery, steki, panierowane kurczaki i inne dania, kojarzone z kuchnią amerykańską. Obecnie działa ich siedem. Marka chce się rozwijać w miastach liczących powyżej 50 tys. mieszkańców.
– Szczególnie interesują nas duże miasta, np. Katowice, Trójmiasto – dodaje Anna Chmielecka, menedżer ds. franczyzy sieci 7th Street Bar & Grill. – Oczywiście jednak nie znaczy to, że zamykamy się na mniejsze rynki. Lokal potrzebny na restaurację marki powinien mieć powierzchnię minimum 120 m2 (optymalnie 150 m2). Najlepsze lokalizacje to centra miast, duże osiedla, okolice biurowców, ale też galerie handlowe.
– W tym ostatnim przypadku szukamy jednak lokali z niezależnym wejściem, z zewnątrz budynku – podkreśla Anna Chmielecka.
Franczyzodawca pomaga przy wyborze lokalizacji oraz przy negocjacjach umów najmu. Wspiera również licencjobiorców w wykonaniu aranżacji wnętrza, pomaga przy projektach technicznych. Może także nieodpłatnie użyczyć część sprzętu gastronomicznego i wyposażenia o równowartości do 20 tys. zł (np. zamrażarki, lodówki, drobny sprzęt gastronomiczny, wyposażenie ogródka sezonowego). Licencjodawca zapewnia także szkolenia dla całej załogi nowej restauracji – teoretyczne i praktyczne. Obejmują one zarządzanie lokalem, obsługę klientów oraz znajomość i przygotowywanie menu. Kwota inwestycji w przypadku lokalu dostosowanego już wcześniej do potrzeb gastronomii zaczyna się od 150 tys. zł. Natomiast jeśli mamy do czynienia z lokalem, który od podstaw trzeba przystosować do wymogów przepisów o prowadzeniu gastronomii, trzeba liczyć się z wydatkami w przedziale od 250 do 400 tys. zł. Wstępna opłata licencyjna wynosi 10 tys. zł. Opłaty miesięczne – franczyzowa i marketingowa – naliczane są w procentach od obrotu.
– Wkrótce zamierzamy poszerzyć nasze menu – zapowiada Anna Chmielecka. – Wejdą do niego dania kuchni całego świata, które też tworzą multikulturową przecież kuchnię amerykańską. A szersze i bardziej urozmaicone menu to oczywiście większe możliwości zarobkowania dla naszych franczyzobiorców. Nowa karta w naszych lokalach pojawi sie już na początku roku.
ZOBACZ W KATALOGU




























































































PRZECZYTAJ ARTYKUŁY

Koncept Mniami Ice Cream uruchomi w tym sezonie więcej nowych lodziarni, niż wcześniej było w planach.
Sieć Przybij Piątaka przyciąga już wrocławskich studentów, a teraz chce otwierać franczyzowe puby w całej Polsce.
Berlin Döner Kebap rozwija nowy format lokali, z niższą kwotą inwestycji.
Rex Concepts, masterfranczyzobiorca marki Burger King, w tym roku planuje otworzyć w Polsce cztery lokale z tym szyldem. Czy indywidualni franczyzobiorcy będą mogli skorzystać z licencji na biznes Burger Kinga?
– Jestem mile zaskoczona tym, że ta franczyza jest bardzo dobrze zorganizowana. Każdy zna tutaj swoją funkcję. Mamy opiekunów, do których możemy się zwrócić w każdej chwili – mówi Ewelina Ciapała, franczyzobiorczyni Lviv Croissants.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE

Emotka – sieć edukacyjna oferująca zajęcia dla dzieci – rozwija się w modelu franczyzowym i poszukuje nowych partnerów. Firma specjalizuje się w programach uczących dzieci radzenia sobie z emocjami i budowania relacji społecznych.
Agencja Wirtualna to koncept franczyzowy, który pozwala rozpocząć własną działalność w marketingu internetowym bez doświadczenia i dużych inwestycji.
Marka Quiosque do końca tego roku otworzy 20 nowych salonów. Jakie warunki trzeba spełnić, aby zostać się franczyzobiorcą marki?
Najlepsze rozwiązania rodzą się z potrzeby. Nie inaczej było w przypadku robota Fidi. Polskie rozwiązanie ma szansę podbić międzynarodowy rynek medyczny.
Plenti oferuje dostęp do innowacji za ułamek ich ceny. Ma też propozycje dla franczyzobiorców.
POPULARNE NA FORUM
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali