Rośnie sprzedaż w Bafra Kebab
W ostatnim czasie sieć uruchomiła pięć punktów, natomiast do końca roku planuje otworzyć kolejne 20. Marka zwiększyła również sprzedaż o 20 proc. w stosunku do ubiegłego roku. Udowodniła odporność na kryzys i umacnia się w segmencie sprzedaży „street food”.
– Tradycyjna gastronomia nie wróciła wciąż do stanu sprzed pandemii i wiele osób nadal czuje obawy przed chodzeniem do restauracji. Korzystają na tym takie miejsca jak Bafra Kebab, gdzie można zjeść bez konieczności wchodzenia do środka. Ponadto przygotowujemy dania w obecności klientów. Widzą, że zachowujemy wymagane standardy higieny, co dodatkowo wzbudza poczucie bezpieczeństwa – mówi Marcin Olesiak, prezes Sweet Gallery.
Kebab w małym mieście
Sprzyjające warunki na rynku oraz zainteresowanie współpracą ze strony potencjalnych franczyzobiorców zachęciły sieć do jeszcze szybszego rozwoju. Marka, która do niedawna prowadziła aktywne działania głównie w dużych miastach, ostatnio bardziej skupia się na małych miejscowościach ok. 40 tys. mieszkańców.
– Nasz nowy kierunek rozwoju to ogromna nisza. W małych miastach brakuje gastronomii, która jest też miejscem spotkań towarzyskich. Nasze punkty pełnią tam zatem dwie role – gastronomiczną i integrującą lokalną społeczność. Dzienna sprzedaż w tamtejszych punktach może wynieść kilka tysięcy złotych, a w miesiącu kilkadziesiąt – zapewnia Krzysztof Olesiak.
Przykładem miejscowości, gdzie funkcjonują punkty Bafra Kebab jest Granowo, Międzyrzec, Turek i Chrzanów.
Pieniądze na start
Całkowity koszt potrzebny do rozpoczęcia biznesu to tylko 50 tys. zł. Pozostała część kwoty jest leasingowana. Firma dostarcza w pełni wyposażoną przyczepę pod wskazany adres oraz przygotowuje ją do sprzedaży.
– Zapewniamy biznes pod klucz, a franczyzobiorca nie ponosi dodatkowych kosztów związanych np. z remontem lokalu. Przyczepy zawierają wszystkie urządzenia potrzebne do pracy. Nasze punkty są ergonomiczne i wyposażone w sprzęt kuchenny identyczny jak w restauracjach. Pomyśleliśmy także o przestrzeni magazynowej i chłodniach, które są w stanie pomieścić zaopatrzenie na cały tydzień. Franczyzobiorca nie musi więc posiadać dodatkowego magazynu poza punktem Bafra Kebab – zapewnia Krzysztof Olesiak.
Ponadto franczyzodawca m.in. zapewnia partnerowi lokalizację, pomaga w uzyskaniu leasingu, szkoli go, gwarantuje wsparcie w trakcie prowadzenia działalności na miejscu w punkcie oraz pełny serwis w razie awarii sprzętu.
– Zapewniamy wiele rozwiązań ułatwiających biznes. Istotnym elementem jest monitoring online i system zdalnego kontrolowania sprzedaży za pomocą aplikacji. Dzięki nim, partner czuwa nad biznesem nawet pod jego nieobecność, co jest szczególnie ważne w momencie, gdy dodatkowo pracuje na etacie lub prowadzi inny biznes – mówi Krzysztof Olesiak.
Aktualnie pod marką Bafra Kebab funkcjonuje 35 punktów. Franczyzodawca twierdzi, że zwrot inwestycji w biznes następuje średnio po trzech miesiącach.
WIZYTÓWKA BAFRA KEBAB
Sieć moblinych punktów sprzedaży kebabów.
- całkowity koszt na start: 50 tys. zł
- liczba punktów: 35
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
To, że poszedłeś pracować na etat, nie oznacza, że całe życie tak musi być. Kup listopadowy numer "Własny Biznes FRANCHISING", odważ się i zmień swoje życie zawodowe.
Franczyzobiorca rzucił korporację dla rodziny i rozpoczął własny biznes. Wiosną tego roku otworzył własny punkt Bafra Kebab i już myśli o kolejnych.
Październikowy numer "Własny Biznes FRANCHISING" już w sprzedaży. Znajdziesz w nim gratisowy bilet wstępu na Targi Franczyza!
Ile może zarobić franczyzobiorca, prowadząc jeden punkt Bafra Kebab?
Wrześniowy numer magazynu "Własny Biznes FRANCHISING" już w sprzedaży! Sprawdź, o czym w nim przeczytasz.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Kredigo otwiera więcej biur niż planował. Partnerzy, żeby zarobić, muszą nauczyć się dobrze weryfikować klientów.
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
Wiele osób wciąż myli franczyzę z franszyzą, która jest pojęciem z rynku ubezpieczeń. Niepoprawna jest również franczyzna czy też franszczyzna.
Paweł Marynowski z ZapieCKanek startuje z franczyzą. Czym zapiekanki jego marki wyróżniają się od konkurencji?
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
https://youtu.be/kojfdVGqIY4?si=N1J9rlZC1jf4U-2y
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...