Biznes w promocji
Koncept Kotlet w Bułce postawił na proste menu. Jego postawą jest oczywiście kotlet w bułce. Klient może jednak wybrać rodzaj bułki, rodzaj mięsa a nawet wersję bezmięsną. Do tego dodatki: warzywa, pikle, sosy, przyprawy, frytki itd.
Teraz taniej
Rozwijana od dwóch lat we franczyzie sieć liczy obecnie ok. 20 punktów. W tym roku uruchomiono cztery. Placówki można otwierać w różnych formatach: jako przyczepy gastronomiczne, lokale z miejscami siedzącymi lub nawet wyspy handlowe. Najpopularniejszy jest format mobilny. Standardowa cena przyczepy to 75 tys. zł netto.
– Teraz jednak mamy promocję dla franczyzobiorców. Obecnie cena wynosi 59 tys. zł netto – zachęca Michał Kiecoń, franczyzodawca Kotleta w Bułce. – Mamy jeszcze kilka przyczep w tej cenie.
Przyczepa jest w pełni wyposażona i przygotowana do pracy. Franczyzodawca dowozi ją na miejsce i podłącza. Jej wyposażenie obejmuje m.in. kotleciarkę, która jest w stanie ubić ok. 500 kotletów na godzinę, dwie frytownice, opiekacz do bułek, lodówki, zamrażarkę, witrynę na warzywa. W przyczepach można pracować przez cały rok. Na ich postawienie potrzeba maksymalnie 10 m2 miejsca. Na takim terenie zmieści się też kilka stolików i krzeseł dla klientów. Nie jest potrzebne przyłącze wody, natomiast niezbędny jest dostęp do prądu. Najlepsze lokalizacje to oczywiście miejsca o dużym natężeniu ruchu: parkingi, miejsca przy galeriach handlowych, szkołach, targowiskach.
– Nawiązaliśmy współpracę z siecią Kaufland i naszym franczyzobiorcom możemy teraz zaoferować lokalizacje na parkingach przy tych sklepach w całej Polsce – dodaje Michał Kiecoń.
Bez doświadczenia też można
Aby zostać franczyzobiorcą Kotleta w Bułce nie trzeba mieć doświadczenia w gastronomii. Franczyzodawca przygotował szkolenia zarówno dla licencjobiorcy, jak i dla jego pracowników. Nie ma opłaty za przystąpienie do sieci, ani żadnych miesięcznych opłat franczyzowych. W mięso, pieczywo, warzywa punkty zaopatrują się u lokalnych dostawców. Natomiast produkty takie jak panierka, frytura czy smalec i olej do smażenia dostarcza licencjodawca.
WIZYTÓWKA MARKI KOTLET W BUŁCE
Sieć punktów z jedzeniem typu fast food.
- ok. 20 placówek
- trzy formaty do wyboru

ZOBACZ W KATALOGU



























































































PRZECZYTAJ ARTYKUŁY

Burger w środku nocy? Lokale Night Burger obsługują klientów nawet do godz. 2.30.
– Nasze puby mogą uzyskać rentowność już w pierwszym miesiącu działalności. Obroty lokali mogą spokojnie sięgać 300-400 tys. zł – mówi Kamil Przybylski, menedżer ds. rozwoju i franczyzy Przybij Piątaka.
Yurii Hulkevych trzy lata temu otworzył pierwszy w Polsce lokal franczyzowy Lviv Croissants.
PapaGyros startuje z franczyzą. Co ma do zaoferowania franczyzobiorcom?
Legendarny amerykański brand wchodzi do Polski i otwiera rynek dla inwestora z ambicją i kapitałem. Do wzięcia masterfranczyza, która może stać się jedną z największych sieci gastronomicznych w kraju.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE

– Większość podłóg i drzwi sprzedaje się wraz z usługą montażu, dlatego ekipy montażowe to bardzo ważna część mojego biznesu – mówi Radosław Chabowski, franczyzobiorca DDD Dobre Dla Domu.
Plenti oferuje dostęp do innowacji za ułamek ich ceny. Ma też propozycje dla franczyzobiorców.
Planujesz zostać franczyzodawcą i chcesz rozwinąć sieć lub poprawić jej funkcjonowanie, ale nie wiesz jak? Eksperci od franczyzy podpowiedzą, jak to zrobić.
Northgate Logistics notuje szybki przyrost sieci i nie zamierza tego zmieniać. W ubiegłym roku otworzyła siedem placówek.
Franczyzę i4-Mobile można połączyć z innym biznesem. A franczyzodawca może nawet pokryć część kosztów inwestycji.
POPULARNE NA FORUM
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali