Do wyboru / Pączki Mamy można otworzyć w trzech różych formatach.
Poniedziałek
09.05.2022
– Pączkarnie, w przeciwieństwie do lodziarni, nie działają sezonowo, dzięki czemu przynoszą zyski przez cały rok – podkreśla Wojciech Goduński, franczyzodawca Pączków Mamy.
 

Skąd wziął się pomysł na sieć pączkarni? Czy w ogóle na sprzedaży tylko jednego produktu da się zarobić?

Pomysł na Pączki Mamy zrodził się w odpowiedzi na zapotrzebowanie klientów. W dobie pączkarni, które serwują półprodukt z proszku, postanowiliśmy stworzyć markę inspirowaną tradycyjnymi wypiekami naszych mam – mąka, drożdże, jaja… Wszystkie składniki, najlepszej jakości, pochodzą wprost z naszej hurtowni Wojtex. A czy da się na tym zarobić? Pączkarnie to dochodowy biznes – nasza oferta jest na tyle bogata, że każdy znajdzie w niej coś dla siebie. Pączkarnie w przeciwieństwie do lodziarni nie działają sezonowo, dzięki czemu przynoszą zyski przez cały rok. Szacujemy, że obrót miesięczny to 75 tys. zł.

Jaka lokalizacja jest najlepsza na pączkarnię?

Pączkarnię można otworzyć w każdej niemal miejscowości, dużej czy małej. Każdorazowo nasi specjaliści dokonują oględzin danego miejsca pod względem potencjalnego ruchu w punkcie. Najlepsze lokalizacje to ścisłe centra miast, skwery, deptaki – miejsca gdzie jest duży ruch pieszych. Lokal może być wolnostojący lub znajdować się w ciągu handlowym. Proponujemy franczyzobiorcom kilka formatów do wyboru, czyli lokal z okienkiem podawczym, pączkarnię ze stolikami lub przyczepę gastronomiczną.

Dużo trzeba zainwestować?

Koszty zależą oczywiście od wybranego formatu. W przypadku lokalu z okienkiem podawczym, którego minimalna powierzchnia to 15 m2, trzeba zainwestować 78 tys. zł. Pączkarnia ze stolikami to wydatek rzędu 91 tys. zł. Natomiast w pełni wyposażona przyczepa gastronomiczna kosztuje 46 tys. zł. Nie pobieramy opłaty za przystąpienie do sieci. Miesięczna opłata franczyzowa to 1250 zł plus 1 proc. od obrotu miesięcznie

Czy franczyzobiorca musi być cukiernikiem?

Wszystkie pączki powstają na miejscu w naszych pączkarniach. Nie wymagamy jednak od franczyzobiorców doświadczenia cukierniczego. Zapewniamy szkolenie z przygotowywania pączków oraz standardów obsługi klienta.

Rozmawiała Monika Wojniak-Żyłowska

 

WIZYTÓWKA MARKI PĄCZKI MAMY

Sieć pączkarni.

  • 3 formaty do wyboru
  • kwota inwestycji od 46 tys.
  • opłata franczyzowa 1250 zł plus 1 proc. od obrotu

Wojciech Goduński, franczyzodawca Pączków Mamy: / "Pączkarnię można otworzyć w każdej niemal miejscowości, dużej czy małej."

POPULARNE NA FORUM

McDonalds opinie o franczyzie

Nowa lokalizacja w Jarosławiu na Podkarpaciu podbija wszelkie standardy. czas oczekiwania na realizację zamówienia przekracza pół godziny jedno zamówienie składa 3a...

2 wypowiedzi
ostatnia 04.06.2022
MEET & Fit slow Food

No właśnie poprzednie posty o Meet and Fit było wiele komentarzy jakimś cudem wszystko zniknęło natomiast komentarze o Boby Burger są do dzisiaj jak powinno być na...

6 wypowiedzi
ostatnia 02.04.2022
MEET & Fit slow Food

Łucja116 znana z poprzednich postów o MEET & FIT to osoba z kręgu franczyzodawcy

6 wypowiedzi
ostatnia 01.04.2022
MEET & Fit slow Food

Faktycznie nie ma co ukrywać, że w tej franczyzie Franczyzobiorca jest tylko i wyłącznie dawcą kapitału i nowym adresem na stronie www. Biznes kończy sie z długiem,...

6 wypowiedzi
ostatnia 01.04.2022
MEET & Fit slow Food

Jestem zainteresowana dodatkowymi informacjami od osoby o nicku "franczyzobiorca". prosba o kontakt ze mna na lucja.elk@gmail.com Mysle ze mozemy sie wymienic ciekawymi...

6 wypowiedzi
ostatnia 28.03.2022
Bobby Burger

Zabiorę głos bo mam tą nieprzyjemność znać ich pseudo Biznes Managera od otwarć M. Reczyńskiego... to oszust, który wcześniej pracował w firmie Żabka i stąd...

16 wypowiedzi
ostatnia 21.03.2022
MEET & Fit slow Food

Tak prawda że tyle lokali się pozamykalo a stawiam że wręcz więcej ponieważ w Poznaniu były dwa lokale i też zniknęły ale to już ostatniego roku

6 wypowiedzi
ostatnia 18.03.2022
MEET & Fit slow Food

Jeżeli będziecie próbowali otworzyć lokal sieci Meet & Fit Slow Food to bardzo mocno się zastanówcie jeszcze około dwa lata przed pandemią zamknęło się aż 15 lokali...

6 wypowiedzi
ostatnia 11.03.2022